Za zmagovalko je bila okronana mis Rhode Islanda Olivia Culpo. Foto: Reuters
Za zmagovalko je bila okronana mis Rhode Islanda Olivia Culpo. Foto: Reuters
Pet finalistk. Med njimi ni bilo mis Pennsylvanie. Foto: Reuters

Manj kot dva tedna po tem, ko se je mis Pennsylvanie Sheena Monnin, ena izmed 50 deklet, ki jih je premagala Culpova, odpovedala svojemu naslovu in organizatorje tekmovanja obtožila prevare, se je zdaj javila še druga tekmovalka in podprla trditve Monninove, da so bile finalistke izbrane že vnaprej.

Tudi ona (želi ostati neimenovana) je namreč slišala povsem razburjeno mis Floride Karino Brez, kako je v zaodrju razkrila seznam finalistk, še preden so petnajsterico razglasili na odru.
Ovadba proti misici
Organizacija Miss Universe, ki je v lasti Donalda Trumpa, in ima licenco tudi za Miss ZDA, je proti Monninovi vložila kazensko ovadbo zaradi obrekovanja, nove trditve pa označili za laž. "Zanašamo se na dejstva, dejstva pa so na naši strani," je za ABCNews povedala Paula Shugart, predsednica Miss Universe. "Ne zanašam se kaj dosti na anonimne vire."

Organizacija je šla nad trditve Monninove z vsemi topovi, vpregla je celo samega Trumpa, ki je dekle obtožil, da ne zna sprejeti poraza, in Culpovo, ki je dejala, da se njena tekmica obnaša trapasto in nešportno. Javnost ni slišala ničesar le od mis Floride same, ki je zgolj podala izjavo, v kateri zanika, da bi videla omenjeni seznam, v zadnji minuti pa odpovedala svoj napovedani obisk oddaje Good Morning America.
"Brez goljufanja"
Shugartova trdi, da je bistvo vsega, da je obstoj seznama "nemogoč" in da še sama ni vedela, kdo bo sestavljal peterico finalistk. Svojo izjavo so izdali tudi pri računovodskem podjetju Ernst & Young, ki preračunava rezultate, in v njej zagovarjali svoje delo pri tekmovanju.

Od osmih znanih sodnikov, med katerimi so bili vsi od Roba Kardashiana do nekdanje "sanjske ženske" Ali Fedotowsky, sta se javila dva, ki sta potrdila, da je bil njun izbor Culpova. "Vse, kar lahko rečem, je, da tekmovanje za mis ZDA NI bilo dogovorjeno. Mis Rhode Islanda je zmagala pošteno," je tvitnil Joe Jonas.

"#MissPennsylvanii lahko zagotovim, da so bile štiri od mojih top 5 v finalu. Brez goljufanja. Žal mi je, da ti ni uspelo," pa je na svoji Twitter strani zapisala sodnica, igralka Marilu Henner.