Mladeniči iz škotske skupine Rewind. Foto: Twitter
Mladeniči iz škotske skupine Rewind. Foto: Twitter
James, primerno oblečen za te hladne julijske dneve. Foto: Twitter

19-letnega pevca Rewinda Jamesa McElvarja je sredi poleta obšla slabost in je bruhal, zato so mu morali pomagati s kisikovo masko, reševalci pa so mu dejali, da je lahko srečen, da je še živ, poroča BBC.

Iz EasyJata so sporočili, da imajo skrajno velikodušno politiko glede prtljage, ki jo lahko vzameš na krov, saj da nimajo zgornje meje po teži. McElvar je nameraval na krov vzeti potovalko in manjši nahrbtnik, a ta britanska nizkocenovna letalska družba potnikom dovoljuje le en kos ročne prtljage.

Potem, ko so fantu dejali, da mu bodo za dodaten kos zaračunali, je McElvar izpraznil nahrbtnik in se oblekel v vse, kar je bilo v njem – štiri puloverje, šest majic, tri pare kavbojk, dva para trenirk, dve jakni in dve kapi.

Vabilo iz Ryanaira
Po dogodku so fantje iz skupine Rewind prek Twitterja pomirili svoje zaskrbljene oboževalce. "Za vse, ki sprašujete, James je okej. Je varno doma v Glasgowu, zanj pa skrbijo v bolnišnici. Pošilja vam vso svojo ljubezen," so zapisali. 12 ur kasneje pa: "James je zdaj že precej bolje! Še vedno je malce v šoku, a si je opomogel od sinoči! In ostali fantje so dobro in varno doma!"

Oboževalci skupine so pevcu zaželeli naglo okrevanje, iz Ryanaira, največjega EasyJetovega tekmeca, pa so že pohiteli z vabilom: "Hej, James, preden zakuhaš, rezerviraj pri #Ryanairu in dobil boš dva brezplačna kosa prtljage."