Slika, s katero bo Šeremet v Nemčiji zastopal slovensko alternativno umetnost. Foto: Arhiv Sebastjana Šeremeta
Slika, s katero bo Šeremet v Nemčiji zastopal slovensko alternativno umetnost. Foto: Arhiv Sebastjana Šeremeta
Slika še v fazi skice. Foto: Arhiv Sebastjana Šeremeta

Umetnik Sebastjan Šeremet je še en Slovenec, ki bo pustil svoj pečat na festivalu Wacken. Za festival ustvarja sliko, katere izkupiček od prodaje bo šel v dobre namene.

Njegovo sliko bodo na festivalu prodali in izkupiček namenili fundaciji, ki zbira denarna sredstva za mlade glasbene skupine. "Slika je še v nastanku in bo končana nekaj dni pred festivalom. Navdih za sliko je festival Wacken, slika ima za glavni motiv lobanjo bika oz. krave, ki je tudi logotip festivala," je dejal za MMC Šeremet. Sama slika še nastaja, napredek pa umetnik deli z javnostjo preko družbenega omrežja Facebook.

Umetnik je v stik s festivalom prišel prek prijatelja in zastopnika Kristjana Resetiča. "On je eden redkih ljudi, ki jemljejo mojo umetnost resno," je dejal in dodal: "V Sloveniji je danes skoraj nemogoče najti ljudi, ki bi promovirali in verjeli v prihodnost alternativne umetnosti."

Na največji metalski festival na svetu, ki poteka v Nemčiji, bo tako potovala slika s portretom duše oz. "Soultret" (soul - duša + portret = soultret). "Osebno sem si zadal cilj, da nekega dne naslikam človeško dušo. Ta ideja se je rodila na poti, ko sem štopal po Evropi. Portret duše ali Soultret je trenutno rdeča nit, ki jo poskušam naslikati. Naslikati 'notranjost' nekega človeka se mi zdi najbolj mogoča s simbolizmom, ki ga prepletem v sanjski svet. Druge slika pa večkrat vsebujejo družbenokritične motive. Skratka idej ne manjka," je poudaril Šeremet.

Festivala se bo udeležil tudi sam. "Prvič potujem na festival Wacken in sem vesel, da sem del te zgodbe," je priznal. Sicer je sam navdušenec nad metalom, pankom in vsem, kar je vmes od srednješolskih dni naprej. "Ta glasba me vedno spremlja, ko slikam in mi pomaga, da dam svoje nezadovoljstvo in jezo, ki jo čutim do 'sistema', na platno," je dodal na koncu.

Poleg umetnika pa se bodo na festivalu slovenske barve zastopali še Noctiferia.