Na spletu se lahko vsakdo pretvarja, da je nekdo drug, zato previdnost ni nikoli odveč. Foto: EPA
Na spletu se lahko vsakdo pretvarja, da je nekdo drug, zato previdnost ni nikoli odveč. Foto: EPA

36-letni Brian Matthew Cornelius iz ameriške zvezne države Minnesota je, preden je stopil v stik s svojo nekdanjo ženo, zelo natančno izdelal svojo "spletno osebnost", tako da nič hudega sluteča ženska ni opazila, s kom si v resnici dopisuje.

Ker njun zakon po 11 letih in dveh otrocih ni razpadel na najlepši način, je Corneliusova na sodišču zahtevala odredbo, s čimer bi sodišče njenemu nekdanjemu možu prepovedalo približevanje, a jo je od tega odvrnil "pogovor" z Aaronom Carpenterjem, prijateljem, ki ga je spoznala prek spleta.

Zaupala mu je številne podrobnosti svoje boleče ločitve in mu potožila, kakšne težave ima z nekdanjim možem. Ko pa se je Cornelius začel pojavljati na istih krajih kot ona - in to na krajih, ki jih je prej omenila Carpenterju, se ji je to zazdelo sumljivo. Postala je pozornejša na to, česa Carpenter ne bi mogel vedeti - če ne bi bil v resnici njen nekdanji mož.

Na koncu ga je naravnost vprašala, ali sta s Carpenterjem isti osebi. Cornelius je vse priznal in ji razložil tudi, da je fotografije, ki jih je objavil ob svojem profilu, našel na spletu. Corneliusova ga je nato prijavila policiji zaradi nadlegovanja in zalezovanja, poroča tamkajšnji časnik Pioneer Press.