Zanimivosti
Vsak mesec eden izmed članov osebja prevzame upravljanje TAP-ovih družbenih omrežij. Foto: Instagram
TAP-ova ekipa je mlada, komunikativna in velja za zelo ustrežljivo. Foto: Instagram

Dodaj v

Spoznajte najprivlačnejšo letalsko posadko na svetu

Uspešno leto za portugalskega prevoznika TAP
16. april 2018 ob 21:30
Lizbona - MMC RTV SLO

Revija Monocle je v začetku leta posadko portugalske letalske družbe TAP razglasila za najlepšo na svetu. Pri tem je upoštevala tako njihove stevardese kot tudi pilote.

Portugalska se sicer v zadnjih letih kot destinacija vztrajno vzpenja, da pa so imeli pri TAP-u lani kar 83-odstotni porast potnikov, pa se morda lahko zahvalijo tudi privlačni posadki, ugiba popotniška spletna stran Culture Trip.

TAP (Transportes Aéreos Portugueses) je sicer portugalski državni prevoznik s sedežem v Lizboni, ustanovljen je bil leta 1946, s floto 91 letal leti na 87 letališč po svetu, zaposluje 2.800 ljudi in se ponaša z zelo ugodnimi cenami.

In kaj točno je tisto, kar dela njihovo posadko tako privlačno? Kot navaja Culture Trip, so člani TAP-ove posadke izjemno vešči komuniciranja na družbenih omrežjih, prek katerih uspešno kažejo svoj smisel za humor, svojo osebnost in bistroumnost.

Člani posadke na Instagramu tako redno objavljajo svoje fotografije in različne kraje, ki jih pač na dani dan raziskujejo.

Prijazni in sproščeni
Družba celo mesečno rotira upravitelje svojega Instagrama med stevardesami, piloti in osebjem na tleh, ki so nato zadolženi za čim privlačnejše spletne objave.

Na splošno Portugalci slovijo kot prijazen in sproščen narod, TAP-ova ekipa, ki je sicer mednarodna, pa očitno dostojno predstavlja vse te lastnosti matične države.

TAP je imel zelo uspešno leto 2017, saj je družba na World Travel Awards prejela naziv vodilne evropske družbe za lete v Južno Ameriko in Afriko. Na isti podelitvi nagrad na področju turizma je Portugalska prejela priznanje vodilne evropske destinacije in vodilne destinacije za plaže.

Há 3 anos que o @pierre.costa1 entra a bordo dos nossos aviões com um sorriso na cara, sabendo que cada dia que o faz é um dia que se transformará numa história única, como aquelas viagens que partilha com a sua “mana emprestada” @sarasimoescoelho ou o dia em que aquela menina com aquele brilho nos voou pela 1a vez num dos seus voos. #NasNuvensDesde1945 // It’s been 3 years since @pierre.costa1 gets onboard our planes with a smile on his face, knowing that each day will become a unique story, like those flights he shares with his “sister from another mother” @sarasimoescoelho or that one day when one little girl had that one look in her for flying for the first time on a flight that he was in. #UpInTheCloudsSince1945 Pierre Costa, Comissário de Bordo/Flight Attendant #tapportugal #staralliance

A post shared by TAP Air Portugal (@tapairportugal) on Mar 3, 2017 at 12:05pm PST

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
malcolmx
# 16.04.2018 ob 21:59
Letel z njimi pred 2 tednoma, z Dunaja v Lizbono. Izredno prijazne stevardese, brez osladnosti, sproščene in duhovite.
london1982
# 16.04.2018 ob 22:33
Že večkrat sem slišal da so Portugalci nasplošno skuliran narod. Pa stopnja kriminala je med najnižjimi v EU...
seven7
# 16.04.2018 ob 23:11
iiiii kak so lepi
FilioNiDoma
# 17.04.2018 ob 12:49
"In kaj točno je tisto, kar dela njihovo posadko tako privlačno? Kot navaja Culture Trip, so člani TAP-ove posadke izjemno vešči komuniciranja na družbenih omrežjih."

Torej, dandanašnja filozofija: Če ima na FB-ju v zapeljivi pozi ena random pupa 1500 všečkov, to pomeni, da je avtomatsko lepša kot ena, ki je zares lepa, a se ne postavlja na FB-ju, če pa že objavi (normalno) sliko, ima le 50 lajkov, ker nima med 'prijatelji' 2.000 osebkov, ki jih ne pozna, ampak le 200 (in nešteto nepotrjenih prošenj)? Sklep: Naivnejši, plitkejši si - lepši si?
Balaš Junior
# 17.04.2018 ob 10:11
najbolj zabavno pa je, da mora vsak clanek biti na rtv v neki rubriki - in ta je v Ture avanture: prevozna sredstva.

Krohot :-)
Balaš Junior
# 17.04.2018 ob 10:10
Le kaj bo na ta clanek porekel afz oddelek kosmatih senior novinark zaposlenih za nedolocen cas na rtv? Kajica, ode ti napotnica, popoldanski espe ali podjemna pogodba, kakorkoli si ze prekarjena v to elitno druzbo.

Kaj se pa to pravi v casu emancipacije tako popredmetiti zenski spol!
miško5lin
# 17.04.2018 ob 08:40
Aja, ker so vešči komunikacije na družbenih omrežjih, so pa najboljši. Tudi moj zdravnik je najboljši, ker ima lepe brke pa rad se pogovarja pa tudi oblači se zelo lepo.
Zanimiva logika, ni kaj.
DamnDyD
# 17.04.2018 ob 02:09
In kaj točno je tisto, kar dela njihovo posadko tako privlačno? Kot navaja Culture Trip, so člani TAP-ove posadke izjemno vešči komuniciranja na družbenih omrežjih
Upam, da znajo vsaj leteti!
Mislim, da je ta družba predvsem za take, ki znajo "rečt" in uporabljat velike začetnice tako kot elekropunk.
rudes
# 17.04.2018 ob 20:39
Sem tudi že letel z njimi, dvakrat, in so res ful prijazni. Prijazni so itak bolj ali manj vsi, a pri večini, s katerimi sem že letel, je prijaznost nekako plastična. Nasmešek zgine iz obraza isti trenutek, ko se obrne stran. Pri TAPu res ni tako. Pa tudi punce na šalterjih na letališčih so ful prijazne in si tudi rade vzamejo čas, da rečejo kakšno s potnikom. Sploh, če pa še uporabiš besedo "Obrigado" namesto thanks pa sploh.
TinTin
# 17.04.2018 ob 10:52
Sem veckrat letel z njimi in drzi, kaj pravi clanek. Zal je pri nekaterih komentatorjih spet izbruhnila fausija!
smoks
# 16.04.2018 ob 23:11
Tudi jaz sem bil z njimi zelo zadovoljen.
thethepaskec
# 16.04.2018 ob 22:46
Lepo slisat, letim z njimi konec poletja
elektrupunk
# 16.04.2018 ob 21:53
letel z njimi pred leti (2011) iz benetk v venezuelo. morm rečt da sem bil presenečen pozitivno. nivo ponudbe je bil podoben kot z zalivskimi družbami (economy razred) ..
Putkaka
# 16.04.2018 ob 21:54
Emmm, obstaja velika razlika med tem, kar sami propagirajo na instagramu, in tem, kar se na TAP letih dogaja v resnici, vsaj na letih med Lizbono in Luando. To, da so priljubljena letalska firma med Južno Ameriko in Afriko, je pa posledice njihove bivše kolonialne zgodovine in dejstva, da čedalje več letalskih družb ne leti na določene afriške destinacije, ki jih očitno potem pač nadomesti TAP. Skratka, lastna propaganda in čedni piloti, stevardi in stevardese v uniformah delajo svoje.
Skippy
# 16.04.2018 ob 22:07
Težko verjamem, da je lahko zmagala evropska letalska družba. Običajno prevladujejo prestare stevardese.
spela55
# 17.04.2018 ob 07:39
Sam da se v tole osladno ljubkost človeških odnosov ne vtakne kaka feministka ali metoo članica...

Hm, krila, nekatere ''klike'' že ne bodo letele z njimi. #metoo#time'sup

Zanimivo, kakšna obsedenost z gibanjem metoo. Tudi če nima veze s člankom, ga je treba omenit v negativnem kontekstu.
Kazalo