Jimi Hendrix si je stanovanje delil s svojim dekletom Kathy Etchingham. Foto: Guliver/Getty Images
Jimi Hendrix si je stanovanje delil s svojim dekletom Kathy Etchingham. Foto: Guliver/Getty Images

Stanovanje na ulici Brook v Londonu, kjer je prebival kitarski virtuoz Jimi Hendrix, so preuredili v muzej, ki bo vrata odprl 16. februarja prihodnje leto. Hendrix je stanovanje kupil leta 1968, torej istega leta, ko je izdal zadnji studijski album Electric Ladyland, ki še vedno velja za enega najboljših rockovskih albumov vseh časov.

Hendrix, ki je umrl star komaj 27 let, ni bil edini znani prebivalec ulice Brook, v hiši le streljal od Hendrixovega stanovanja je namreč živel baročni mojster Georg Friedrich Händl. Tako Händlova hiša kot Hendrixovo stanovanje sta v lasti sklada Georga Friedricha Händla. Skladateljev dom so že leta 2013 preuredili v muzej, Hendrixovo stanovanje pa so uporabljali za pisarno in ga le občasno odprli za javnost, poroča BBC.

Poleg muzeja še studio
"Upamo, da bo odprtje Hendrixova stanovanja za javnost ljudem ponudilo vpogled v življenje in delo glasbenika. Čeprav mi je bilo zadnjih nekaj let v zadovoljstvo delati v Jimijevi spalnici, me veseli, da bo stanovanje na ogled obiskovalcem," je dejal predsednik sklada Alistair Stranack.

Pojasnil je, da so se potrudili, da so stanovanje, vanj so vložili 3,3 milijona evrov, obnovili v duhu časa, ko je v njem bival Hendrix. V muzeju bo tudi studio, ki se bo uporabljal za poučevanje glasbe in koncerte.