Oboževalce čakata še vsaj dve sezoni serije. Foto: Reuters / Fox
Oboževalce čakata še vsaj dve sezoni serije. Foto: Reuters / Fox

Pred oboževalci sta tako 29. in 30. sezona, dogodivščine Homerjeve družine pa bodo skupno dočakale vsaj 669 epizod. Za zdaj rekord za televizijsko serijo z največ deli še pripada seriji Gunsmoke (Vonj smodnika). Njeni ustvarjalci so med letoma 1955 in 1975 nanizali 635 epizod, Simpsonovi pa so oktobra letos praznovali okroglo 600. epizodo.

Televizijska družba Fox se je ob tej priložnosti zahvalila vsem oboževalcem, ki družino spremljajo že vse od leta 1989: "Z veseljem vam naznanjamo, da pripravljamo še več."

Serija, ki jo je za Fox ustvaril Matt Groening, je satira tako na različne vidike življenja povsem povprečne ameriške družine kot tudi na kulturo, družbo in televizijo.

Dogajanje je postavljeno v fiktivno mesto Springfield, Groening pa je likom v seriji nadel imena članov svoje družine, za fanta pa je uporabil izmišljeno ime Bart.

Do danes je serija prejela že vrsto nagrad, med njimi več kot 30 televizijskih nagrad emmy. Leta 2000 so dobili svojo zvezdo na znamenitem hollywoodskem Pločniku slavnih, leta 2007 pa je njihova zgodba doživela tudi upodobitev na filmskih platnih.

Zadnjo sezono, ki je gostila tudi Amy Schumer in Sarah Silverman, si je ogledalo približno 7,2 milijona ljudi.