Tony Parker je prejel kar 26 odstotkov glasov v izboru najlepšega tujega košarkarja. Foto: EPA
Tony Parker je prejel kar 26 odstotkov glasov v izboru najlepšega tujega košarkarja. Foto: EPA
Goran Dragić
Najbolj vroč slovenski košarkar pa je Goran Dragić. Foto: Aleš Fevžer

MVP evropskega prvenstva je tako bogatejši še za eno laskavo titulo - prejel je "zlato" medaljo za videz. MMC-jeve uporabnice in uporabniki so 31-letnemu Francozu, ki v višino meri 188 centimetrov, podelili 26 odstotkov glasov.

Na drugem mestu se je znašel Finec Petteri Koponen (18 %), tik za petami pa mu je reprezentant BiH-a Mirza Teletović (17 %).

Sledijo: Srb Nemanja Bjelica, Španec Marc Gasol in Grk Nikos Zisis (vsi 5 %); Makedonec Pero Antić, Hrvat Krunoslav Simon, Italijan Alessandro Gentile (vsi 4 %); Turk Serhat Cetin in Poljak Thomas Kelati (vsi 3 %); Nemec Robin Benzing (2 %), Šved Jeffery Taylor in Britanec Andrew Sullivan (oba 2 %); Črnogorec Nikola Vučević in Litovec Robertas Javtokas (1 %).

V drugem krogu MMC-jevega slikovnega glasovanja, v katerem smo vam dali na izbiro 16 tujih košarkarjev, ste oddali 1.819 glasov.

Gogi, Boki, Edo najbolj "vroči" junaki
V prvem glasovanju, v katerem smo vam dali na izbiro 12 slovenskih košarkarjev, ki sestavljajo našo reprezentanco, pa ste oddali 3.135 glasov. Ti so odločili, da gre lenta "najbolj vročega Slovenca na parketu" 27-letnemu Goranu Dragiću - Gogi je tako dobil 28 odstotkov vseh glasov, za petami mu je bil Boštjan Nachbar s 24 odstotki, na tretje mesto pa se je z 11 odstotki zavihtel Edo Murić.

Vsi ti fantje so bili skupaj s svojimi soigralci del največjega športnega dogodka v Sloveniji, in v njihovih predstavah je v teh septembrskih dneh uživalo več kot 300.000 gledalcev v vseh petih dvoranah, še veliko več pa pred televizijskimi sprejemniki. Ob pogledu na nekatere je marsikatero srce začelo tudi hitreje biti. Glede na izide MMC-jevega slikovnega glasovanja sta vam bila najbolj všeč francoski košarkar Tony Parker in naš junak Goran Dragić.