Vrhovno sodišče v Rimu je Corono obsodilo na pet let zapora. Foto: EPA
Vrhovno sodišče v Rimu je Corono obsodilo na pet let zapora. Foto: EPA
Adriano
Proti Coroni je pričal tudi Adriano. Foto: EPA

Nekdanji mož hrvaške manekenke Nine Morić je pravzaprav zahvaljujoč Francozu dobil petletno zaporno kazen. Trezequet je na zaslišanju priznal, da je Coroni plačal 20.000 evrov za 20 fotografij, na katerih je bil skupaj z neko manekenko, ki pa ni njegova žena.

Corona se v petek ni pojavil na sodišču, saj se je, kot se je potem pokazalo, pognal v beg, italijanski kralj paparacev pa je tako dobil status begunca, na podlagi mednarodnega zapornega naloga pa so ga iskali po celotni Evropi.

Po nekaj dneh iskanja so Fabrizia, ki je obsojen na pet let zapora, danes aretirali v Lizboni. Corono so portugalski policisti, ki so jih spremljali tudi milanski varnostni agenti, ujeli blizu postaje podzemne železnice. Predtem je policija nadzorovala nekatere znance fotografa v Lizboni, po besedah portugalskih policistov pa je poslovnež ob aretaciji točil solze.

Zaradi bega Coroni grozita dodatni dve leti in 10 mesecev kazni.

"Nisem kriv!"
38-letni Italijan je s svojo fotografsko agencijo postal osrednja figura v italijanskem šovbiznisu. V zadnjih letih so fotograf in njegovi pomagači več desetim italijanskim javnim osebam grozili, da bodo objavili njim neljube fotografije, če ne bodo plačali. Zaradi izsiljevanja denarja sta proti Coroni pričala tudi brazilski nogometaš Adriano in italijanski nogometaš Francesco Coco.

Corona je vztrajno zavračal krivdo in se izrekal za nedolžnega. Poudarjal je, da je nekaj povsem navadnega, da se v kočljivih situacijah fotografiranim zvezdnikom ponudi odkup fotografij. Fotograf je zato trdil, da tega ne bi mogli označiti za izsiljevanje.