Trojčki, ki so bili spočeti povsem naravno, brez hormonskih pomagal, se rodijo le enkrat na 8.000 rojstev. Foto: EPA
Trojčki, ki so bili spočeti povsem naravno, brez hormonskih pomagal, se rodijo le enkrat na 8.000 rojstev. Foto: EPA

Brittany Deen iz Sacramenta se bo v zgodovino zapisala kot ženska, ki je rodila najtežje trojčke do zdaj. Malčki Sidney, Elliott in Jenson, ki jih je Deenova nosila 37 tednov, nato pa rodila po naravni poti, so skupaj namreč tehtali kar 9,7 kilograma.

Po poročanju medijev je Deenova trojčke rodila prejšnji teden v Sacramentu. Na novinarski konferenci je novopečena mamica priznala, da jo je sprva novica, da pod srcem nosi tri bitjeca, močno šokirala. Sicer pa je Deenova med nosečnostjo ogromno pojedla, tudi po 12 jajc na dan, saj ji je zdravnik ukazal, da mora zaužiti vsaj 6.000 kalorij na dan. "Jedla sem za 17 ljudi," je priznala zbranim novinarjem in pojasnila, da se je med nosečnostjo zredila za skoraj 40 kilogramov, vendar jih je takoj po porodu že izgubila več kot 20.

Na koncu je dodala še, da je bilo težko skoraj polnih devet mesecev naokoli prenašati vso dodatno težo: "Saj veste, vsa tista bolečina v hrbtu," je dejala Brittany. Toda takoj dodala: "A bilo je vredno!"

"Naravni" trojčki: izjemna redkost
Trenutno je v knjigi rekordov zapisano, da so bili najtežji trojčki ob rojstvu težki 8,2 kilograma. Sicer pa se trojčki, ki so bili spočeti povsem naravno, brez hormonskih pomagal, zgodijo le enkrat na 8.000 rojstev, dodajajo.