Mnogi uporabniki Twitterja si sprememb želijo, ne morejo pa se zediniti, katere spremembe so tiste najnujnejše. Foto: EPA
Mnogi uporabniki Twitterja si sprememb želijo, ne morejo pa se zediniti, katere spremembe so tiste najnujnejše. Foto: EPA

Po poročanju Wall Street Journala naj bi bile spremembe, ki jih v Twitterju uvajajo, velike. Razmišljali naj bi namreč o znakovni omejitvi do 10.000 znakov, kolikor znaša tudi omejitev znakov za pošiljanje zasebnih sporočil med uporabniki. Za zdaj model še testirajo, naj pa po videzu ne bi preveč odstopal od aktualne različice, saj bi morali uporabniki klikniti na tvit, da bi videli celotno dolžino.

Vzrok za spremembe so predvsem želje uporabnikov, trdijo. Mnogi izmed njih namreč znakovno omejitev že zdaj rešujejo z objavljanjem daljših besedil s pomočjo posnetkov zaslona. Ena izmed prednosti daljših tvitov bi bila tako po Dorseyjevem mnenju tudi v izboljšanih rezultatih iskanja. Iskalnik namreč zdaj ne more iskati po besedilih v obliki posnetkov zaslona.

Iskanje poti navzgor
A vsi uporabniki nad predlogom niso navdušeni. Mnogi tako pravijo, da ima, kdor želi pisati eseje, za to na voljo blog, spet drugi pa izpostavljajo, da bi Twitter lahko uporabnikom izboljšal njihovo izkušnjo s kakšnimi nujnejšimi spremembami, kot je denimo možnost urejanja že objavljenih tvitov.

Twitter si že nekaj časa prizadeva, da bi prevzel vodilno mesto na spletnem novičarskem trgu, a mu to nikakor ne uspe. Omrežje ima 320 milijonov uporabnikov, s čimer sega rivalskemu Facebooku z 1,4 milijarde uporabnikov zgolj do kolen. Vodilni pri tem ameriškem velikanu tako zdaj iščejo poti, kako bi privabili več uporabnikov.