Usain Bolt je v preteklosti že izpostavil, da si želi postati eden najboljših petdesetih nogometašev na svetu. Foto: Reuters
Usain Bolt je v preteklosti že izpostavil, da si želi postati eden najboljših petdesetih nogometašev na svetu. Foto: Reuters

dolgoletna želja končno uresničila. Zaigral bo za avstralsko ekipo Central Coast Mariners.

Novico o novi profesionalni poti je javnosti razkril agent upokojenega sprinterja. Jamajški atlet, ki ima v svoji zbirki osem zlatih olimpijskih kolajn in vrsto zlatih kolajn s svetovnih prvenstev, je z ekipo Central Coast Mariners trenutno v fazi pogajanj po šesttedenskem preizkusnem obdobju bo Bolt z nogometnim klubom po vsej verjetnosti podpisal pogodbo za celotno nogometno sezono.

Vodja kluba Shaun Mielekamp je za ameriške medije izdal še, da se nogometni klub z Boltom pogaja že dobre štiri mesece, pogajanja pa naj bi tekla "zelo uspešno".

Boltov agent Tony Rallis je izpostavil še, da se pogajanja dotikajo predvsem Boltove plače. "Lastnik kluba je za Bolta segel globoko v žep," je še povedal za Sky Sports Radio, za BBC pa poudaril, da je pogodba neuradno že sklenjena.

V preteklosti se je Bolt že ukvarjal z nogometom treniral je v nemških, norveških in južnoafriških klubih. Sprinterski rekorder se je od atletike poslovil lani, v preteklosti pa ni skrival svojih apetitov po tem, da si želi postati profesionalni nogometaš.