Gneča na enem izmed tokijskih trgov. Foto: EPA
Gneča na enem izmed tokijskih trgov. Foto: EPA

V španski prestolnici oz. na trgu Puerta del Sol se je namreč zbralo okoli 5.000 navdušencev nad igro Pokemon Go in skušalo postaviti prvi Guinnesov rekord v množičnem igranju. O tem, ali jim je uspelo, za zdaj še ni podatka, a verjetno njihov rekord ne bo zdržal dolgo - pred dnevi je igra namreč ugledala luč sveta tudi v svoji domovini, na Japonskem.

Že v prvih dneh se je na tisoče Tokijčanov zbiralo na trgih velemesta in skupaj iskalo ter treniralo male virtualne pošasti, zato je pričakovati, da bodo kaj kmalu postavili tudi novi rekord. Svoj lonček pa je hitro pristavil tudi japonski McDonald's in napovedal, da bodo vse njegove restavracije v državi postale t. i. postojanke oz. pokestopi, s čimer želi v svoje restavracije privabiti še več mladih.

Podobno navdušeni nad igro, ki je v državi uradno sploh še ni, pa so tudi Indijci - tudi po New Delhiju je tako lahko videti prizore množičnega hipnotičnega strmenja v zaslon mobilnika. Igra bi sicer uradno že morala biti na voljo, a ponudnika skrbi, da bi prevelik naval preveč obremenil strežnike, zato je predstavitev igre v Indiji še malo odložil, poroča Reuters.

Nekaj fotoutrinkov smo zbrali v galeriji spodaj.