Delavci bi morali torte na smetišču zakopati. Foto: EPA
Delavci bi morali torte na smetišču zakopati. Foto: EPA

Deset delavcev kragujevškega komunalnega podjetja Čistoča, ki so torte izvlekli s smetišča in jih prodali, namesto da bi jih zakopali, so že suspendirali.

Kot je za Blic povedal direktor Čistoče Dejan Raonić, se je incident zgodil 24. decembra, vse skupaj pa je prišlo na dan, ko so v okolici kragujevške tržnice opazili delavce komunalnega podjetja med prodajanjem tort po znižanih cenah.

Torte, ki jih peče zasebno podjetje in so namenjene izključno za izvoz v Evropsko unijo, je inšpekcija odredila za odpad, potem ko se jim je pokvaril hladilnik. Po navedbah Raonića so imele torte že tanek sloj plesni, delavcem pa je bilo naročeno, da na smetišču izkopljejo luknjo in vse torte zakopljejo. "No, to se ni zgodilo, namesto tega pa so delavci organizirano začeli torte krasti in jih odvažati. S posnetkov varnostnih kamer je razvidno, kako so torte odvažali celo s traktorji in s službenim smetarskim tovornjakom."
Kot je še povedal Raonić, so suspendirali vse, od delovodij do navadnih delavcev. Policija je za dogodek izvedela v soboto, župan pa dan pred tem in takoj po tem sklical izredno sejo mestnega sveta.