Andrew Cassidy z žogo, ki mu kar ne pade in ne pade na tla. Foto: Youtube
Andrew Cassidy z žogo, ki mu kar ne pade in ne pade na tla. Foto: Youtube

Posnetek, ki je bil najprej objavljen na Facebooku in je bil že tam 26.000-krat "deljen med prijatelji", je pred tednom dni pristal še na Youtubu in ima do danes že skoraj tri milijone ogledov. Prikazuje Andrewa, ki se spretno poigrava z žogo v Pembrokeshiru, ki leži v Walesu, zato so mu navdušeni spletni uporabniki takoj prilepili vzdevek "waleški Maradona".

50-letnega Cassidyja, ki je bil nekoč ribič, je velikanski odziv močno presenetil in tudi zmedel: "Ponoči sem spal le dve uri, saj sem ves čas razmišljal, kakšna stvar se mi je zgodila. Samega sebe si na Youtubu raje sploh še nisem ogledal," je potožil. Povedal je, da se je z nogometom prostega sloga začel ukvarjati po smrti svojega sostanovalca, da bi si tako zaposlil misli, s pomočjo žongliranja pa se je želel spopasti tudi s svojo preveliko telesno težo.

Njegov talent so prepoznali tudi prireditelji svetovnega prvenstva v nogometu prostega sloga, zato so ga povabili, naj "zažonglira" na slovesnem odprtju v Dubaju. Toda Cassidyju slava ni stopila v glavo: "Vsi otroci me zdaj prihajajo gledat in se zraven odkrito čudijo, a jaz se oziram samo na žogo," pripoveduje talentirani nogometaš.