Sylvester Stallone je zaslovel z vlogo boksarja Rockyja. Foto: EPA
Sylvester Stallone je zaslovel z vlogo boksarja Rockyja. Foto: EPA

Sylvester Stallone, ki ga je film leta 1976 ponesel med zvezde, bo namreč združil moči z boksarskima bratoma Vladimirjem in Vitalijem Kličkom - skupaj bodo pomagali pri nastajanju muzikala, ki bo sledil zgodbi filma. "Ko sva bila otroka, naju je Sylvester Stallone v Rockyju dejansko spodbudil k temu, da sva sploh začela boksati," je nad igralcem in filmom navdušen Vladimir.

Brata Kličko bosta poskrbela, da bodo vsi igralci v muzikalu obvladali tudi osnovne boksarske udarce, tako da bo njihova igra še pristnejša, skupaj s Stallonom pa bosta odgovorna tudi za produkcijo muzikala, ki bo svojo premierno predvidoma doživel novembra prihodnje leto v nemškem mestu Hamburg. V prihodnjih tednih bodo začeli izbirati igralce.

Stallone ponosen, ker bo Rocky zaživel tudi na glasbenem odru
Stallone je potrdil, da bo v odrski uprizoritvi filma večji poudarek na glasbi, med skladbami, ki jih bodo gledalci muzikala lahko slišali, pa bosta zagotovo tudi Eye of the Tiger in Gonna Fly Now. "Tako zelo ponosen sem, ker bo ta zgodba oživela tudi na glasbenih odrih," je ameriškim medijem zaupal Stallone in dodal, da bo muzikal pozneje svojo premiero doživel tudi na Broadwayu. Kdaj, pa še ni znano.

Prvi film iz serije Rocky o boksarju Rockyju Balboi je leto po premieri dobil tri oskarje, med drugim tudi za najboljšo režijo in najboljši film, pozneje pa so posneli še pet nadaljevanj.

Spodaj si lahko pogledate napovednik za prvi film o Rockyju in videospota za dve izmed najbolj znanih pesmi iz omenjenega filma.