Blaine se v času izvajanja trika ne bo prehranjeval, ima pa napeljano slamico za vodo. Foto: EPA
Blaine se v času izvajanja trika ne bo prehranjeval, ima pa napeljano slamico za vodo. Foto: EPA

Sam je idejo o svojem podvigu opisal kot eno najbolj norih stvari, kar jih je kadar koli storil. Kljub temu se je pred dobrimi 17 urami postavil na šest metrov visok majhen oder v pristanišču Hudson v New Yorku. Tam bo še 55 ur preživel v umetni nevihti, polni strel.

S "predstavo" tvega svoje življenje, saj lahko napačen premik povzroči, da ga strese elektrika, prav tako pa lahko dolgo izpostavljanje v elektromagnetnem polju pusti trajne posledice na možganih.

Za potrebe tega podviga so 39-letnemu čarodeju izdelali posebno kovinsko obleko, na glavi pa nosi neke vrste kovinsko čelado z zaščitnimi očali. Oprava omogoča, da se David dotika strel, pri čemer električni tok nikoli ne pride v stik z njegovo kožo. "Kovinska obleka vodi elektriko okoli in ne skozi, tako da ne čutim nobene bolečine," je opisal Blaine.

Osupljivo predstavo je iluzionist poimenoval Elektrificiran: milijon voltov ves čas. Radovedni mimoidoči si lahko dogajanje brezplačno ogledajo, sicer pa celotno dogajanje v živo prenašajo tudi prek YouTuba.

Blaine je sicer preživel že obilico nevarnih izzivov, vendar pravi, da je tokrat drugače, saj je postal oče mali Dessi. "Drugače razmišljam o tem, kaj počnem. Tokrat imam za sabo resno ekipo in zato verjamem, da bom to izpeljal in da mi ne bo nič hudega," je povedal in dodal, da upa, da hčerka nikoli ne bo želela početi česa podobnega.

Med Davidove preostale nore podvige lahko štejemo 60 ur visenja z glavo navzdol, 63 ur v ledeni kocki, teden dni pod vodo v posebnem akvariju, 44 dni v prozorni škatli, teden dni v krsti pod zemljo ...