Zanimivosti
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.5 od 12 glasov Ocenite to novico!
Dunking Devils, Maks Veselko
"Obstaja ena prava smer. Navzgor." Foto: Dunking Devils
Dunking Devils
Pred časom so javnost navdušili s predstavo na solkanskem mostu. Foto: Žiga Živulović/BoBo
VIDEO
Dunking Devils zabijali n...

Dodaj v

Video: Dunking Devils zabijali koše na Tromostovju

Nov podvig akrobatske skupine
31. maj 2017 ob 17:28
Ljubljana - MMC RTV SLO

Skupina Dunking Devils, ki se je lani lotila tudi podviga na solkanskem mostu, v najnovejšem posnetku razkriva kotičke prestolnice. Prikazali so 3x3 ulično košarko v njihovem slogu, kjer so izvedli kup akrobacij in usklajenih akcij.

Dunking Devils so s tremi koši in šestimi prožnimi ponjavami sredi Tromostovja postavili do zdaj največje igrišče akrobatske košarke na svetu, kjer je salte in zabijanje sočasno izvajalo 18 akrobatov.

Pravijo, da v duhu njihovega mota Obstaja ena prava smer. Navzgor. vedno razmišljajo o projektih, ki bodo navdušili. "Zgodba treh košev na Tromostovju mi je še posebej pri srcu, saj je to prvi viralni videoprojekt, ki smo ga izvedli v središču naše domače Ljubljane. Veseli me, da nam je uspelo v enem videu prikazati talent in znanje celotne skupnosti Dunking Devils. Nastopali so namreč akrobati iz vse Slovenije, stari od 13 do 26 let," je pojasnil idejni vodja skupine Domen Rozman.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali predstavniki skupine, so poleg opevanja slovenskih znamenitosti s projektom želeli podpreti tudi razvoj 3x3 košarke v Sloveniji. Tovrstna košarka je namreč največji urbani ekipni šport na svetu, Dunking Devils pa že leta nastopajo na finalnih tekmovanjih po vsem svetu - na lanskem finalnem turnirju FIBA 3x3 svetovne serije v Abu Dabiju so denimo vse do zmage spodbujali slovensko ekipo 3x3 Ljubljana - Brezovica.

"Za projekt smo trenirali v dvorani z enim košem in dvema trampolinoma, nekatere akcije pa smo prvič poskusili kar na Tromostovju. Šele na lokaciji smo videli, kaj pomeni, da je v zraku naenkrat vsaj šest ljudi. Občutek je sicer nekako domač, saj si obkrožen s soskakalci, vendar te hkrati lahko to hitro zmede. Vedeli smo sicer, da je zaradi same gostote akrobatov na tako majhnem prostoru večja verjetnost poškodbe. Žal smo imeli kljub varnostnim ukrepom dve nesreči. Je pa v središču Ljubljane vedno zabavno zabijati, saj so vate uprte oči domačega občinstva," pa je o snemanju na Tromostovju dejal eden izmed članov skupine Maks Veselko.

Posnetka iz Ljubljane in Solkana si lahko ogledate spodaj.

P. B.
Prijavi napako
Komentarji
Rotrolatte
# 31.05.2017 ob 18:05
Vsa čast akrobatom!!!

Je pa vseeno zanimivo, kako so prodrli v svet. Roko na srce se ta "šport" vseeno ne mora primerjati z gimnastičarji in akrobati, ki tekmujejo v svetovnem merilu gimnastike in akrobatike. Vendar ideja jih je popeljala tam kjer so in to je šele začetek njihove uspešne poti.
Srečno in s čim manj poškodbami! :)
levak
# 31.05.2017 ob 17:57
Rahlo noro, a atraktivno!
Screet Zaneecom
# 31.05.2017 ob 19:35
Pomagamo lahko skupini tako, da te posnetke lepimo na tuje (športne) portale.
alah
# 02.06.2017 ob 07:54
S trampolinom lahko tudi jaz zabijam... Tako da rabim samo še oprijeto majčko in dramatično muziko v ozadju, pa bom tudi jaz dobil članek na RTV-ju?

Sej tud astronavt ni težko bit. Vsedeš se v raketo, ki jo plačajo drugi in greš. Nič lažjega...
Binder Dandet
# 01.06.2017 ob 07:32
Tole na tromostovju sicer res ni tako atraktivna lokacija kot vlak, ampak vseeno. Kolikokrat kdo to počne na tromostovju?:) Sicer pa pohvale za zanimive koreografije (levo desno podaje, pa prevzemanje direkt iz rok, pa odbijanje žoge od blazine itd..).
MatejP
# 31.05.2017 ob 18:58
Tis na Soči je res nora, tale zadnja na Tromostovju pa ni kaj ekstra. Predvsem ni prava lokacija. Če bi to počeli na Blejskem gradu z jezerom v ozadju ali nekje v Tamarju, bi vse skup zgledalo dosti bolje.
kidro
# 01.06.2017 ob 02:40
S trampolinom lahko tudi jaz zabijam... Tako da rabim samo še oprijeto majčko in dramatično muziko v ozadju, pa bom tudi jaz dobil članek na RTV-ju?
inženir
# 31.05.2017 ob 18:40
Nič posebnega. sem upal, da bodo iz mosta na most zabijal
F.Etnic
# 01.06.2017 ob 08:22
Najboljše je tisto proslavljanje ko je akcije konec. Ej človek zabil si z trampolinom?
kramp123
# 31.05.2017 ob 19:12
Brezveze
Kazalo