Prepoznate ta prizor iz Slovenije? Foto: YouTube
Prepoznate ta prizor iz Slovenije? Foto: YouTube
Indijski film
Pogled na Celje. Foto: YouTube
Indijski film
Glavni junak filma je Darshan Thoogudeep (v sredini). Foto: YouTube

Gre za akcijski film Mr. Airvata, ki je premiero v domovini doživel prvega oktobra. Airvata je v hindujski mitologiji beli krilati slon, na katerem jezdi bog Indra. Airvata je znan po svoji moči proti zlu, bog Indra je eden glavnih in najstarejših bogov v hindujski veri; je bog neba, gospodar groma in bliska, daje dež, plodnost zemlji in vodo reki. Že v napovedniku za film ostremu očesu ne uidejo prizori iz Ljubljane in Pirana (poglejte spodaj).

Daršan in Urvaši
Kako uspešen bo film v indijskih kinematografih, je še težko oceniti, vendar izkupički na blagajnah v prvih dneh predvajanja filma kažejo na odličen obisk. Film velja tudi za zelo težko pričakovanega, saj so oboževalci na premiero čakali kar leto dni, so sporočili iz slovenske agencije, ki zastopa Indijce.

V glavni vlogi sta zaigrala igralec iz Bangaloreja Daršan Thugudip in zapeljiva Urvaši Rautela, bollywoodska igralka, ki se ponaša z več lepotnimi naslovi, med drugim je leta 2012 postala tudi indijska mis Universe, a je morala naziv in krono vrniti zaradi zapletov glede starosti. Letos bo Urvaši sodelovala tudi na izboru Miss Diva, ki določi indijsko udeleženko svetovnega lepotnega izbora za mis Universe. Mimogrede, tam bo slovenske barve zastopala Ana Haložan.

Šest filmov, v katerih je videti Slovenijo
Snemanje v Sloveniji je potekalo med enim izmed poletnih vročinskih valov v juliju, na snemanju pa so sodelovali tudi mladi plesalci iz plesne šole Urška v Celju. V Sloveniji, kjer so posneli romantične dele fima Mr. Airvata, je bila 20-članska indijska filmska ekipa, ki ji je pomagalo tudi 30 slovenskih ustvarjalcev, devet dni. Vodja projekta Katarina Karlovšek je za snemalne lokacije izbrala Ljubljano, Celje, Piran, Jezersko, Logarsko dolino, celjski grad in Šmartinsko jezero pri Celju. V Logarski dolini in na Jezerskem je snemanje indijske filmske produkcije potekalo prvič, preostale lokacije so že večkrat gostile ekipe iz Indije.

Indijski filmarji so Slovenijo kot državo s privlačno kuliso za snemanje odkrili že pred leti, do zdaj pa so v naši državi posneli šest filmov, reklamo in TV-serijo. K nam prihajajo snemat predvsem glasbeno-plesne dele filma, v katerih igralka in igralec plešeta in pojeta, v ozadju pa so vidne lepe lokacije.

Posnetek pesmi Gudi Mele Ghante iz filma Mr. Airavata, posnet v Sloveniji, in napovednik za film Mr. Airavata si oglejte spodaj.