Hari Zinhasovic se je kot ne najprepričljivejši Jim Carrey sprehodil po odru, pomahal občinstvu in se vrnil nazaj v zaodrje. Foto: EPA
Hari Zinhasovic se je kot ne najprepričljivejši Jim Carrey sprehodil po odru, pomahal občinstvu in se vrnil nazaj v zaodrje. Foto: EPA

Organizatorji podelitve čeških filmskih nagrad so s precejšnjim medijskim pompom napovedovali slavnega gosta iz Hollywooda: na najprestižnejši dogodek češke zabavne industrije, ki se je zgodil večer pred Oskarji, naj bi prišel sam Jim Carrey.

In gostje v dvorani (sprva) niso bili razočarani: na odru se je res pojavil moški, ki so ga zasuli s konfeti in mu namenili huronski aplavz. A kaj kmalu je večini prisotnih postalo jasno, da pred njimi ne stoji kanadski filmski zvezdnik, ampak šaljivec, ki mu je le bežno podoben.

Organizatorji pa kar niso hoteli verjeti, da so jih pretentali, in so še dan po dogodku vztrajali, da je njihov gost res bil Carrey, zvezdnik uspešnic, kot so Maska, Butec in Butec in Trumanov šov. "Seveda je bil na odru pravi Jim Carrey. Vedela sem, da bo prišel, a nisem vedela, kaj točno bo tam počel," je za časopis Blesk še v nedeljo izjavila voditeljica nagrad Lucie Vyborna.

A nato so prireditelji le spoznali svojo zmoto in priznali, da si jih je šaljivec, identificiran kot Hari Zinhasovic, dobro privoščil. "Bili smo žrtve prefinjene prevare," so zapisali v izjavi za javnost in dodali, da so bili pred dogodkom v stiku z (očitno domnevnimi) igralčevimi agenti, "Jim Carrey" pa je prispel "oborožen" z varnostniki in prevajalcem, tako da je bilo "vse skupaj videti zelo profesionalno".

Seveda se je na račun prevare hitro pošalil tudi pravi Jim Carrey, ki je na Twitterju zapisal: "Poglejte! Medtem ko zleknjen na kavču jem čips, sem bolj zanimiv kot Oskarji. MOJ DUH NE BO SPREGLEDAN!"