Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch je zdrdral Dutton. Foto: Youtube
Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch je zdrdral Dutton. Foto: Youtube

Liam Dutton je v ponedeljek v vremenski napovedi na Channel 4 News pojasnil, da so bile na Otoku velike temperaturne razlike - na vzhodni obali je bilo oblačno in le 12 stopinj Celzija, na severovzhodu Walesa pa sončno. Oči pa so se gledalcem široko razprle, ko je povedal, kje se je ozračje ogrelo na kar 21 stopinj Celzija.

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch je brez najmanjše napakice tekoče zdrdral Dutton in s tem poskrbel, da je posnetek, na YouTubu objavljen šele včeraj, do zdaj zbral že neverjetnih več kot tri milijone ogledov!

Tudi Naomi z lahkoto
Zagotovo je k tekoči izgovarjavi pripomoglo to, da je tudi sam rojen v Walesu, mediji pa so se hitro spomnili še enega primera, ko je ime mesteca s 3.000 prebivalci pošteno nasmejalo gledalce.

Tam je nekoč s svojimi starimi starši živela tudi igralka Naomi Watts, ko je gostovala v šovu Jimmyja Kimmla, pa ji je gostitelj zastavil prav to nalogo - da naj izgovori ime mesta. To je nemudoma tudi storila, Kimmel in član televizijske ekipe Guillermo pa sta imela s tem nato precej več težav ...

V priloženih videoposnetkih si lahko vse omenjene izgovarjave tudi ogledate.