Kdor ne skače, ni Slovenc ... Slogan, ki se je najbolj prijel na tekmah, bodo slovenski navijači na tekmah skandirali na ves glas. Foto: MMC RTV SLO
Kdor ne skače, ni Slovenc ... Slogan, ki se je najbolj prijel na tekmah, bodo slovenski navijači na tekmah skandirali na ves glas. Foto: MMC RTV SLO
Slovenska reprezentanca
S kulturnim navijanjem za pozitivno podobo Slovenije. Foto: Aleš Fevžer

V želji, da bi navijače spodbudili h kulturnemu navijanju, je urad vlade za komuniciranje naredil oglasno kampanjo, naslovljeno Navijajmo kulturno, navijajmo za naše. S filmi želijo na duhovit in zabaven način spodbuditi navijače h kulturnemu navijanju in tudi tako prispevati k uspešni izvedbi prvenstva in pozitivni podobi Slovenije.

Hkrati je akcija tudi spodbuda k čim večji udeležbi gledalcev na prvenstvu, obenem pa tudi povabilo na navijaško konferenco, na kateri bodo navijače opremili z rekviziti za navijanje, ki nosijo sporočilo nacionalne znamke I feel Slovenia, da na evropskem prvenstvu navijajo za svoje favorite.

Kako bi morali na tekmah navijati? Kakšno navijanje bi morali na tekmah strogo prepovedati? Imate kakšno navijaško idejo? Prispevajte svoje ideje spodaj, morda pa bo katera izmed teh zaživela prav na Eurobasketu 2013.

Bi se pomerili z Daneuom, Gorencem, Horvatom?
Navijači iz vse Slovenije se bodo zbrali danes, 25. avgusta, ob 17. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani, poleg izbiranja najizvirnejših navijaških idej se bodo navijači lahko pomerili v metanju trojk z legendami slovenske košarke, kot so Jaka Daneu, Boris Gorenc, Roman Horvat, Gregor Hafnar in drugi.

Ambasador kampanje Navijajmo kulturno, navijajmo za naše Esad Babačić je podpornik športa, zavzema se za obnovo košarkarskih igrišč, hkrati pa je tudi kulturnik, ki je izdal svojo pesniško zbirko.