Dvojnik Georgea Clooneyja. Foto: YouTube
Dvojnik Georgea Clooneyja. Foto: YouTube
Clooneyjevi oglasi za Nespresso so velika uspešnica. Foto: Youtube

Oglasi Nespressa (Nestlejeve linije kavnih izdelkov) s hollywoodskim igralcem v glavni vlogi so prava uspešnica, zdaj pa so podobno strategijo ubrali tudi pri izraelskem kavnem proizvajalcu - da bi pritegnili čim večje število ljudi, so v oglasih uporabili dvojnika Georgea Clooneyja, pravijo pri Nestleju.

Za tožbo so se pri kavnem velikanu odločili, ker želijo preprečiti zavajanje potrošnikov: "Nespresso veliko vlaga v prepoznavnost svoje blagovne znamke in daje poudarek kakovosti svojih izdelkov. Povsem naravno je, da želimo zaščititi svojo znamko, da drugim preprečimo, da uničijo naš ugled s svojimi poskusi posnemanj in zavajanjem potrošnikov."

Iz Espressa Club, ki naj bi kopiral Nespresso, so sporočili, da so prepričani o lastni zmagi: "To je paradni oglas za Nestle, zato se bodo borili do konca. Mislim, da bo razprava o uporabi dvojnika segla vse do vrhovnega sodišča, a njihove zahteve nimajo smisla, tako da mislim, da bomo zmagali. Veliko oglasov je, ki so povezani s tekmeci, med drugim tudi norčevanjem iz njih."

Nespresso zahteva tako odškodnino kot tudi umik oglasa.

George Clooney naj bi za odmevne oglase od Nespressa prejel 40 milijonov ameriških dolarjev.

Honorar za nadzor vojnega zločinca
Leta 2013 je igralec povedal, da z večino honorarja od Nespressa financira nadzorni satelit na meji med Sudanom in Južnim Sudanom, da bi tako spremljal vsak korak Omarja Al Baširja, sudanskega predsednika, obtoženega vojnih zločinov.

"Večino denarja, ki ga zaslužim za reklame Nespressa, porabim za satelit nad mejo med Sudanoma, da bi tako spremljal Omarja Al Baširja. On pa ob tem da izjavo za javnost, češ da vohunim za njim, in kako bi bilo meni všeč, če bi me kamera spremljala, kamor koli grem. Na to sem odgovoril: 'No, pozdravljen v mojem življenju, gospod Vojni zločinec!' Hočem, da je vojni zločinec deležen enake obilice pozornosti, kot sem je jaz. Mislim, da je to pošteno," je pred časom oskarjevec povedal za Guardian.