Zanimivosti
(7)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.1 od 15 glasov Ocenite to novico!
TAM
V najboljših časih je TAM zaposloval skoraj 10.000 ljudi. Foto: MMC/Televizija Slovenija
VIDEO
Mineva 70 let od ustanovi...

Dodaj v

Video: Nostalgičen sprehod po legendarnem mariborskem TAM-u

Rovi kot turistična točka Maribora?
15. september 2017 ob 20:30
Maribor - MMC RTV SLO, Televizija Slovenija

Letos mineva 70 let od ustanovitve Tovarne avtomobilov Maribor, ki je močno vplivala na razvoj mesta. Obiskovalci so si ob jubileju lahko ogledali proizvodne prostore in podzemne rove, ki so pomembna dediščina nekdanje tovarne.

V najboljših časih je tovarna zaposlovala na tisoče ljudi. To so bili zlati časi, plača je bila redna, pravi Silvester Gajzer, ki je v tej tovarni kot inovator delal kar 40 let: "9.590 nas je bilo, jaz sem bil tudi predsednik podružnice in smo imeli izredno skrb za ljudi, niti en mesec se nismo spraševali, ali bo plača ali ne."

Leta 1990 se je podjetje znašlo v krizi, šest let pozneje pa v stečaju. Naslednik tovarne je zdaj družba TAM Europe v kitajski lasti. "Z našimi gosti, še posebej z mlajšo generacijo, bi radi delili zgodovino podjetja. Prav zato smo povabili številne, ki so prej delali tukaj in so bili povezani s podjetjem," je pojasnil Bryan Zhao.

Največ spominov se je vrnilo ob ogledu proizvodnih prostorov. "Poznam vsak kot tiste stare postavitve, ker sem v proizvodnji, ko sem bil tehnični direktor, obšel vsak dan marsikaj, veliko pa je novih objektov," je dejal Maksimilijan Senica, nekdanji direktor razvoja v TAM-u.

Skrivnost podzemnih rovov
Največ zanimanja je bilo za ogled 15 metrov globokih rovov, ki so jih med drugo svetovno vojno zgradili Nemci. Skoznje so na varno umaknili motorje in dele, ki so jih tu proizvajali za svoja vojaška letala.

Rovi dosegajo v dolžino okoli 4.000 metrov, v obliki mreže različnih rovov. Do kam pa pridemo, če bi šli do konca?

"Na žalost ne daleč, saj so nekateri sistemi teh rovov zasuti in zazidani. Ne znam povedati, kam vodijo, so pa neke govorice, da se ta sistem rovov nadaljuje še naprej tudi do Stražuna," pravi Milan Novak iz zavoda Poslovna cona Tezno.

V rovih je danes le razstavišče in vodna postaja za tehnološko vodo. Si pa želijo, da bi že kmalu z vodenimi ogledi postali prepoznavna turistična točka Maribora.

T. H., Saška Jazbec/TV Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
S1026146
# 15.09.2017 ob 21:11
Ko Kitajci bolj spoštujejo zgodovino podjetja kot lokalni šerifi.
Napetost
# 16.09.2017 ob 02:00
@streljaj,
res je.

Uspehov teh tovarn ne moremo interpretirati brez umestitve v tedanji režim. Dejstvo je, da so bili "dvorni" proizvajalci kamionov, konkurence takorekoč ni bilo. Leta 90 pa so bili preveč nazaj, da bi prodrli v evropo. Konkurenca je na trgu vozil kar huda.
21.12.2012
# 16.09.2017 ob 06:39
no, fotr je delal ta! in ve povedati, kako se je delalo samo z drugo brzino in z nepotrebnimi napakami ter dodatnimi stroški. s tem pa res ne moreš konkurirati.
nightwing
# 15.09.2017 ob 20:50
Upam, da Kitajci vrnejo TAM na stara pota ...
streljaj
# 15.09.2017 ob 23:43
Tovarna je (kot še toliko drugih) vzdržala do 90. let zgolj zaradi socialističnega sistema, ki je tovarno kljub izgubam izdatno financiral. Ko je prišel nov sistem, rezerv, ki bi vzdržale kapitalistične pritiske, ni bilo več in tovarna je kmalu propadla. Zares "živela in prosperirala" je zgolj 30 let... Zgolj zavoljo sentimentalnosti tovarne ne preživijo - če bi, bi jo današnja vintage-hipsterska scena hitro oživela. Ampak dobro, bomo videli, kakšnega Feniksa lahko prebudi velesila Kitajska, ki se ji Maribor očitno zelo dopade - če se ne motim, je to tretje večje podjetje, ki so ga prevzeli / kupili, v lasti pa imajo tudi že aerodrom. ...še malo pa bo potrebno spremeniti table v Malibol.
Luka Novak
# 16.09.2017 ob 07:25
Z različnimi TAM tovornjaki in avtobusi sem prevozil kar nekaj kilometrov, iz te izkušnje je zame beseda TAM pojem za slabe tovornjake in avtobuse.

Tipičen socialističen proizvod, ki je preživel zgolj zaradi zaprtega trga in hudega omejevanja tuje konkurence.

Brez carin in drugih omejitev za tuje proizvajalce, bi TAM propadel v nekaj letih.
ijagodn1
# 16.09.2017 ob 09:03
Se strinjam s komentatorji, z eno besedo
SOCIALIZEM
Kazalo