Ali bo Barackova želja, da ostane na predsedniškem stolčku še štiri leta, uslišana? Foto: Reuters
Ali bo Barackova želja, da ostane na predsedniškem stolčku še štiri leta, uslišana? Foto: Reuters

Medtem ko so republikanski predsedniški kandidati v četrtek zvečer v Južni Karolini intenzivno udrihali čez "radikalno levičarsko" politiko predsednika Baracka Obame, se je prvi mož Bele hiše mudil v New Yorku, kjer je zbiral denar za svojo kampanjo in pri tem celo zapel v legendarnem gledališču temnopoltih v Harlemu Apollo.

1.400 podpornikov Baracka Obame je za 200 dolarjev vstopnine imelo priložnost slišati tudi nekaj drugega kot politične govore. Na koncu glasbenega programa, v katerem je nastopil tudi legendarni soulglasbenik Al Green, je Obama stopil na oder in zapel eno izmed Greenovih uspešnic.

Obama je zapel pesem Let's Stay Together, ki je več kot ustrezna tudi za njegovo predsedniško kampanjo, med katero bo moral Američane prepričati, da ostanejo skupaj še štiri leta. Občinstvo je bilo navdušeno, čeprav je tudi Obama zaradi zgrešene note ali dveh Alu Greenu neposredno priznal, da se ne more primerjati z njim: "Ne znam peti tako kot vi, želel sem le pokazati svojo hvaležnost."

Obama naj bi v tem večeru zbral najmanj 3,1 milijona dolarjev različnih donacij, dodaten denar pa je priskrbel pred nastopom v gledališču Apollo - predsednik ZDA se je v New Yorku udeležil nekaj prireditev z bogatimi donatorji, ki so plačevali od 5.000 do 15.000 dolarjev, da bi lahko stopili v stik z njim.

Barack je obiskal tudi stanovanje slavnega temnopoltega režiserja Spika Leeja in obujal spomine, kako je zapeljeval prvo damo ZDA Michelle Obama z ogledom njegovih filmov.