Avstralski državljan z zatočiščem v Veliki Britaniji Julian Assange se je oblekel v nacionalno opravo in zapel. Foto: Youtube
Avstralski državljan z zatočiščem v Veliki Britaniji Julian Assange se je oblekel v nacionalno opravo in zapel. Foto: Youtube

42-letni Assange bo namreč kandidiral za člana v avstralskem senatu na volitvah na začetku septembra, predtem pa je na presenečenje ustvarjalcev sprejel povabilo za gostovanje v satiri Rap Juice News.

V skeču, ki so ga poimenovali Game of Polls in se šali na račun avstralske politike, je "žvižgač" zapel tudi priredbo pesmi Johna Farnhama s pomenljivim naslovom You're The Voice.

"Najprej smo bili presenečeni, da je Assange sploh privolil. Potem pa smo ugotovili, da tudi on, tako kot mi, vidi humor in moč, ki jo taka politična satira lahko ima," sta povedala producenta Giordano Nanni in Hugo Farrant.

Odločen, da bo kandidiral
Medijska organizacija WikiLeaks je pred leti najprej razburila z objavo zaupnih dokumentov o vojnah v Afganistanu in Iraku, nato pa se je v središču pozornosti svetovne javnosti znašla še zaradi razkritja tajnih ameriških depeš, ki razkrivajo ozadje delovanja ameriške diplomacije.

Assange pa je nato marca lani ustvaril tudi politično stranko s tem imenom prav zato, da z njo nastopi na letošnjih volivah.