Eclipse mnoge vozače spravlja v dobro voljo. Foto: Youtube
Eclipse mnoge vozače spravlja v dobro voljo. Foto: Youtube

Bistro psičko zdaj poznajo že vsi, tako vozniki kot potniki. Seattle je mesto, prijazno do domačih ljubljenčkov, zato je psom z nekaj omejitvami dovoljen vstop na javni prevoz, a običajno je, da jih ob tem spremlja njihov lastnik.

To pa ni značilno za Eclipse, ki zadnjih nekaj tednov čaka na avtobusni postaji v soseski Belltown, vstopi, nato pa se pelje štiri postaje do bližnjega parka, v katerega je vstop dovoljen tudi kosmatincem. Zgodba je postala v ZDA prava uspešnica, pametno Eclipse potniki z veseljem opazujejo in občudujejo.

Kot človek
Eden izmed domačinov, radijski voditelj Miles Montgomery, je dejal, da je prejšnji teden opazil črno labradorko, da stoji na avtobusu in gleda proti prostemu sedežu zraven njega. "Skočila je na sedež poleg mene in se mirno usedla. Začel sem jo božati in sosed mi je dejal: 'Čudovit pes, kajne? Vsak dan se čisto sama z avtobusom vozi do parka.' Zgodba se mi je zdela neverjetna, zato sem jo raziskal, in izkazalo se je, da je resnična."

Dodal je: "Vso vožnjo je namenoma gledala skozi okno. Ko je zagledala svojo izstopno postajo, je začela mahati z repom, nato pa je skočila s sedeža in stekla v park. Ko sem to povedal v svoji radijski oddaji, so se mi mnogi smejali, a kmalu so jo opazili tudi sami."

Ni ga hotela več čakati
Voditelj je našel tudi psičkinega lastnika, ki je dejal, da ve za Eclipsino navado in da jo je sam naučil te samostojnosti. "Do tega je prišlo po naključju. Velikokrat sva se skupaj odpeljala v park, nekega dne, ko še nisem pokadil cigarete, pa je sama skočila na avtobus in se odpeljala. Počakala me je točno tam kot vedno. Ko sem spoznal, da pozna pot, sva se dogovorila, da se ona odpelje prva, nato pa pridem za njo še jaz. Do zdaj še nikoli ni imela težav, čeprav zagotovo vsaj enkrat na teden dobim telefonski klic, v katerem mi zaskrbljeni meščan pove, da je našel mojega psa, jaz pa ga vedno pomirim in mu rečem: "Ne, v redu je, ni se izgubila."
Predstavniki javnega prevoza v Seattlu pa so dejali, da je zgodba sicer nenavadna, a da razloga za skrb ni. "Psička sicer ni ogrožena, a še bolj bi bila varna, če bi jo imel lastnik na vrvici," so sporočili.

Videodokaz si oglejte spodaj.