Charles Ramsey, rešitelj treh ugrabljenih žensk, pred kamerami ni imel dlake na jeziku. Foto: Youtube
Charles Ramsey, rešitelj treh ugrabljenih žensk, pred kamerami ni imel dlake na jeziku. Foto: Youtube

Poročali smo, da so v hiši Ariela Castra v Clevelandu v ameriški zvezni državi Ohio našli tri ženske, ki so bile pogrešane več kot deset let. Ugrabljene ženske so odkrili, potem ko je ena izmed njih, Amanda Berry, izkoristila odsotnost ugrabitelja in s pomočjo soseda poklicala policijo.

In ta sosed je bil Charles Ramsey, temnopolti in zgovorni Američan z bujno pričesko, ki je s svojim doživetim intervjujem, v katerem je na povsem pristen način opisal dogodke, v trenutku osvojil srca ljudi.

"Ravno sem jedel Mc'Donalds, ko sem zaslišal krik. Stopil sem iz hiše in videl, da se dekletu pri sosedovih meša, ko skuša priti ven iz hiše," je opisal trenutek, ko je zagledal Amando. "Vedel sem, da nekaj ne more biti v redu, kadar lepa bela ženska teče k črncu v objem," je slikovito dodal.

Klic na 911: "Hej, stari, poslušaj to!"
Pomagal ji je ven iz hiše in poklical policijo. "Hej, stari, poslušaj to. Pravkar sem prišel iz Mc'Donaldsa, sedim na svoji terasi in jem, ko zagledam to žensko, ki poskuša pobegniti iz te sosednje hiše. Na ulico se je zgrnil cel kup ljudi, ki sprašujejo, v čem je problem. Ona pa reče: 'Ta pof****** me je ugrabil in zdaj mene in mojo hčerko zadržuje v tej luknji.' Njeno ime je Linda Barry ali neko podobno sranje. Nimam pojma, kdo za vraga je to, na novo sem priseljen, stari," je zdrdral operaterju na številki za nujne primere 911.

Nato se je za za trenutek zapletlo pri naslovu, saj je oprerater mislil, da mu je Ramsey prej povedal svoj naslov, ko je posredoval podatke. "Ne, ne! Pametnejši sem od tega, stari, povedal sem ti naslov, na katerem se je zgodil zločin," mu je odvrnil klicatelj.

"Jaz samo stojim tukaj z Mc'Donaldsom"
Operater ga je vprašal tudi, ali ve, ali so storilci še vedno v hiši. "Nimam jeb***** pojma, stari. Jaz samo stojim tukaj z Mc'Donaldsom," je odgovoril Ramsey, ki je postregel še z enim slikovitim odgovorom. "Potrebuje vse, zdaj paničari. Bila je ugrabljena, postavi se ti v njeno kožo," je pojasnil operaterju, ko ga je ta vprašal, ali Amanda morda potrebuje reševalce.

"Jedla sva rebrca in poslušala salso"
V intervjuju po dogodku so ga nato povprašali tudi o domnevnem ugrabitelju, njegovem sosedu Castru. "Pekel sem na žaru s tem modelom. Jedla sva rebrca in ne vem, kaj še vse, ter poslušala salso!" je Ramsey opisal, zakaj se mu niti sanjalo ni, da bi bilo pri sosedovih lahko kaj narobe.

Ramsey je v hipu razburkal tudi družbena omrežja, nekaj zapisov na Twitterju smo priložili spodaj, prav tako pa posnetek njegovega klica na 911 in intervjuja po dogodku.