Eden najspornejših prizorov v prvem delu dokumentarnega filma What Happens In Kavos je bil prizor, ko 21-letni točaj Will spije kozarec lastnega urina. To je namreč tradicionalna kazen za vsakega sezonskega delavca v Kavosu, ki si drzne trikrat spati z istim dekletom. Foto: Youtube
Eden najspornejših prizorov v prvem delu dokumentarnega filma What Happens In Kavos je bil prizor, ko 21-letni točaj Will spije kozarec lastnega urina. To je namreč tradicionalna kazen za vsakega sezonskega delavca v Kavosu, ki si drzne trikrat spati z istim dekletom. Foto: Youtube

V ponedeljek so na Otoku predvajali prvega od treh delov reportaže iz Kavosa na grškem otoku Krf, kamor se vsako leto zgrne več deset tisoč mladih Britancev, ki tja pridejo zaradi zabave, ki jo pridevnik "divja" preblago opiše. Ekipa televizijske postaje Channel 4 se je odpravila tja ter posnela prizore in pričevanja mladih, ki so šokirali britansko javnost.

Pitje lastnega urina, seks vsepovprek, bližnji posnetki vatirane paličice, ki se zarije v glavico moškega spolnega uda ... vse to je povzročilo pravi vihar na družbenih omrežjih. "Ravnokar sem gledal What happen in Kavos, želim se zviti v klopčič in nikoli več videti nobenega človeka" in "What happens in Kavos je ostuden, sram me je, da pripadam isti človeški rasi kot ti pokvarjeni otroci", sta le dva izmed številnih besnih odzivov na Twitterju, britanske medije pa so preplavile tudi številne antropološke in sociološke analize nespodobnega vedenja.

Urin in spolno prenosljive bolezni
Eden najspornejših prizorov v prvem delu dokumentarnega filma What Happens In Kavos je bil prizor, ko 21-letni točaj Will spije kozarec lastnega urina. To je namreč tradicionalna kazen za vsakega sezonskega delavca v Kavosu, ki si drzne trikrat spati z istim dekletom. Will nato popito tekočino takoj izbruha, tudi to pa ujame kamera.

Kamera je prižgana tudi med oskrbovanjem rane 20-letnemu Allastairu, ki je zdravniško pomoč poiskal zaradi raztrgane kožice na penisu. Trdil je, da se je to zgodilo med spolnim odnosom, zdravniki so temu oporekali, nazadnje pa je ugotovil, da je poškodba nastala med oralnim seksom.

Veliko prahu je dvignil tudi prikaz testiranja na spolno prenosljive bolezni, ko se kamera povsem približa penisu in vatirani paličici med jemanjem brisa. V dokumentarnem filmu sicer povedo, da ima klamidijo sicer vsak tretji obiskovalec Kavosa.

Besni grški turistični delavci
Na sporni dokumentarec pa se je odzvala tudi grška ministrica za turizem Olga Kefalogianni, ki je dejala. "Grčija, Krf in turistični produkt, ki ga ponujamo, ne vključujejo te odbijajoče podobe, ki je bila prikazana v oddaji. Naša dežela je postala svetovna turistična znamenitost zaradi svojih naravnih lepot ter poosebljanja univerzalnih vrednot in simbolov, ki pa jih ta oddaja provokativno prezre." Dodala je, da se z njo strinjajo milijoni britanskih turistov, ki so že obiskali Grčijo.

Napovedala je tudi, da bo britanskim oblastem zaradi oddaje poslala uradno protestno pismo, in dodala, da bodo storili vse, da bodo vrnili turistični ugled Grčije v očeh mednarodne javnosti.

V priloženem videoposnetku si lahko ogledate prvi del dokumentarnega filma What Happen In Kavos (v angleščini), opozarjamo pa vas, da vsebuje tudi nekatere zelo eksplicitne prizore!