Foto:
Foto:

Nekdanji predsednik in zdajšnji premier Rusije, ki je znan kot izkušen judoist in ribič, se je zdaj izkazal tudi kot "krotilec" tigrov. Putinova akcija rešitve televizijske ekipe je potekala v naravnem rezervatu Usurijsk, kjer si je premier v spremstvu strokovnjakov za divje živali in novinarjev ogledoval sibirske tigre.

Ko v akcijo stopi Putin ...
Med ogledom se je eden od tigrov osvobodil in stekel proti televizijski ekipi, ki je stala blizu Putina. Takrat pa je v akcijo stopil premier, ki je v tigra nemudoma izstrelil naboj s pomirjevalom. Nato je pustolovski Putin pomagal strokovnjakom namestiti na tigrovo nogo satelitski oddajnik, ki naj bi omogočal sledenje usurskim tigrom, saj želijo tako preprečiti izumrtje te živalske vrste.

Ker je sibirski tiger ogrožena živalska vrsta, se je Putin vsem, ki so bili vključeni v projekt rešitve največje divje mačke na svetu, zahvalil: "Moramo se zahvaliti tudi svojim evropskim in ameriškim kolegom, ki so bili vključeni v reševalno akcijo te živalske vrste, saj ni v težkih časih v Rusiji nihče obračal pozornosti na to težavo."

D.S.