Na Krasu bodo poskušali preseči Guinnessov rekord v najdaljši karavani vozil znamke Alfa Romeo (Fotografija je simbolična). Foto: Kraški gadje
Na Krasu bodo poskušali preseči Guinnessov rekord v najdaljši karavani vozil znamke Alfa Romeo (Fotografija je simbolična). Foto: Kraški gadje

Trenutni rekord šteje 312 vozil alfa romeo in je bil postavljen februarja 2010 v mestecu Epsom v Veliki Britaniji. Organizatorji dogodka pa so povedali, da pričakujejo postavitev rekorda, saj je prijavljenih več kot 600 vozil.

Fešta Alfa Romeo, tradicionalno mednarodno srečanje lastnikov in ljubiteljev vozil alfa romeo, na Kras vsako leto privabi mnogo obiskovalcev in več kot 200 vozil iz Slovenije, Italije, Avstrije, Hrvaške, Srbije ter Bosne in Hercegovine.

Sedmo tradicionalno mednarodno srečanje vozil se bo začelo ob 9. uri. Med najprivlačnejšimi deli prireditve je zagotovo turistična vožnja z vozili alfa romeo po Krasu. Letošnja trasa je dolga približno 50 kilometrov. Osrednji postanek bo v Opatjem selu, kjer bodo udeležence karavane pozdravili Kraški muzikantje in približno 150 kraških konjenikov, del programa pa je tudi blagoslov vozil.

Na prireditvenem prostoru na Gorjanskem bo ves dan potekal zabavni program. Zagotovo bo veliko pozornosti pritegnila razstava starodobnih in dirkalnih vozil alfa romeo. Na ogled bodo med drugim legendarna vozila znamk Alfa Mmontreal, GT Junior, Giulietta Spider, Giulia SS, Alfa Romeo F12 in druga. Za vonj po Krasu pa bodo poskrbeli domačini s kraškimi dobrotami.