Pozornost policije (fotografija je simbolična) je Bristolčan pritegnil z nevarno vožnjo. Foto: MMC RTV SLO
Pozornost policije (fotografija je simbolična) je Bristolčan pritegnil z nevarno vožnjo. Foto: MMC RTV SLO

Tamkajšnji policisti so med nadzorom prometa ustavili poklicnega voznika Aarona Cogleya, saj so sumili, da s kombiniranim vozilom upravlja pod vplivom alkohola ali mamil. A izkazalo se je, da je možakar popolnoma trezen, "omamljen" je bil le od glasbe, ki jo je poslušal med nevarno vožnjo - prevozil je kar dve rdeči luči v središču mesta in sunkovito zavil v nekem križišču, tako da se je celotno vozilo majalo na nosilni osi in pritegnilo pozornost policije, NME povzema poročanje Bristol Posta.

Možje postave so opravili alkotest, ki pa pri Cogleyju ni pokazal vsebnosti opojnih snovi v krvi. Kljub prošnjam odvetnika na sodišču, naj njegovega varovanca ne kaznujejo z odvzemom vozniškega dovoljenja, saj bi to pomenilo izgubo službe, so na sodišču odločili, da za eno leto ne sme na cesto, saj je bil "omamljen od učinkov dnb-ja". Naložili so mu še 80 ur neplačanega dela in ponovno opravljanje vozniškega izpita ter dodatno globo.

Mestni sodnik Kevin de Haan je obtoženca pred izrekom sodbe nagovoril z besedami: "Nevarna vožnja je vedno resna. Tudi če ste vozili le okrog 60 km/h, ste imeli tisto noč srečo. Lahko bi imeli nezgodo in se poškodovali ali še huje, lahko bi poškodovali koga drugega. Policisti so bili prepričani, da ste vzeli mamilo." Dodal je še, da je glasba dnb "za nekatere omamna, za druge pa zelo nadležna."