Slater je leta 2011 v Indoneziji poskušal ujeti popoln motiv za fotografijo, ko je radovedni makak začel brskati po njegovi opremi. Med drugim je "zaplenil" fotoaparat in naredil več tisoč "selfiejev". Veliko fotografij je bilo zamegljenih, ena pa je bila izjemna: 'selfie' s podobo indonezijske opice makak, na katerih kaže zobe, kot da bi se režala. Fotografija je obkrožila svet in Slaterju prinesla njegovih "15 minut slave". Pristala pa je tudi na platformi Wikimedia, ki je del neprofitne organizacije Wikipedia.

"Nagajivo so skakali okoli moje opreme in videti je bilo, kot da že pozirajo pred fotoaparatom, ko je ena izmed njih stisnila na sprožilec," je razlagal takrat po poročanju britanskega Telegrapha in nadaljeval. "Zvok sprožilca je privabil njegovo pozornost in zato je še naprej pritiskal."

"Selfie", ki je obkrožil svet
Potem ko se je fotografija pojavila na spletnih straneh, časopisih, revijah in televiziji po vsem svetu, se Slater zdaj bojuje na sodišču z Wikimedio, saj je organizacija fotografijo dodala med svojo zbirko brezplačnih fotografij na spletu. Gre za bazo, v kateri je 22.302.592 fotografij in video, ki so brezplačne in jih lahko vsi uporabljajo na spletu.

Fotograf zdaj trdi, da odločitev organizacije ogroža njegov zaslužek, saj lahko vsi fotografijo objavljajo brezplačno. Wikimedia pa vztraja, da je fotografijo posnel makak in zato je lastnik avtorskih pravic.