Skupina se je pod imenom Tyrant formirala leta 1982. Po nekaj izdanih demoposnetkih pa so se preimenovali v Kreator. Foto: Arhiv organizatorja
Skupina se je pod imenom Tyrant formirala leta 1982. Po nekaj izdanih demoposnetkih pa so se preimenovali v Kreator. Foto: Arhiv organizatorja
Morbid Angel
Morbid Angel velja po podatkih Nielsen SoundScan za tretjo najbolj donosno death metalsko skupino v ZDA, takoj po Cannibal Corpse in Deicide. Foto: Arhiv organizatorja

Za obema skupinama je zavidljiva kilometrina. In obema se je v vseh teh letih uspelo obdržati in pridobiti mnogo ljubiteljev obeh zvrsti. Kreator prihajajo v Ljubljano, natančneje, v prenovljeno Cvetličarno, z najbolj svežim izdelkom Phantom Antichrist.

V sodelovanju z organizatorjem smo razdelili 4 brezplačne vstopnice.

Med prejetimi pravilnimi odgovori na vprašanje, v koliko dneh so Kreator posneli svoj prvenec, smo izžrebali štiri, ki so pravilno odgovorili, da so ga posneli v desetih dneh.
Nagradna igra je potekala do 20.00.

Žreb je odločil, da brezplačne vstopnice prejmejo:
- Jernej Cafuta,

- Aljaž Novina,

- Manca Noč

- in Boštjan Zavrl.

Srečnežem sporočamo, da bodo vstopnice lahko prevzeli z osebnim dokumentom na blagajni Cvetličarne jutri od 18. ure naprej.

Družbo na odru jim bodo delale ameriške legende Morbid Angel, ki so se zapisali v zgodovino death metala z albumi, kot sta Blessed Are The Sick in Domination. Zdaj pa se predstavljajo z albumom Illud Divinum Insanus.

Kreator in Morbid Angel bodo na turneji podpirali bogovi death metala, sicer stari znanci Metalcampa – Nile – ki bodo v Ljubljani predstavili svoj najnovejši album At The Gate Of Sethu. Manjkali pa ne bodo niti kalifornijski thrashe metalci Fueld by Fire.