Med glavnimi imeni letošnjega festivala bo etnozasedba Gogol Bordello. Foto: EPA
Med glavnimi imeni letošnjega festivala bo etnozasedba Gogol Bordello. Foto: EPA
ČlovekA z bombami
Rock Otočec se bo letos začel z rockopero ČlovekA z bombami. Projekt je zasnoval in ga režiral Matjaž Berger, ki se z njim poklanja dvema slovenskima avantgardistoma 20. stoletja - Antonu Podbevšku in Srečku Kosovelu. Foto: Borut Peterlin APT Novo mesto

Festival, ki bo v petih dneh ponudil izbor tujih in domačih izvajalcev, bodo obogatili spremljevalni športni, improligaški in zabavni program. Poleg tega bo festival ponudil tudi prav poseben spektakel ob odprtju, ČlovekA z bombami Anton Podbevšek teatra v režiji Matjaža Bergerja, glavno vlogo pa bo nosil Tomi Meglič iz Siddharte. Festival bo letos postregel z repertoarjem, ki je po besedah prirediteljev najbolj raznolik in bogat v vsaj zadnjih desetih letih.

Festivala se lahko udeležite tudi vi. V sodelovanju s prirediteljem vam podarjamo dve vstopnici, in sicer eno enodnevno in eno štiridnevno (ki bosta srečneža čakala na blagajni Rock Otočca). Vse, kar morate storiti, je, da postanete oboževalec MMC Zabave na Facebooku in na zid napišete pravilen odgovor na vprašanje, ki se glasi:

Kdaj je Vlado Kreslin prvič nastopil na Rock Otočcu?

a) 1976.
b) 2004.
c) 2012.

Žreb bo nato odločil, kdo bo dobil enodnevno in kdo štiridnevno vstopnico.

Nagradna igra bo potekala do torka, 26. junija, do 20. ure.

Tako boste lahko videli skupine Gogol Bordello, New Young Pony Club, Kultur Shock, Kiril Džajkovski, Movits!, Bajaga & Instruktori, Hladno pivo, Vlado Kreslin in Mali bogovi, MI2, Manouche, Allstar Big Band Krško, Orlek, Happy Ol'McWeasel, Danilo Kocjančič s skupino, PassoGigante, EightBomb, El Kachon in druge.