Voditeljica oddaje Carmen L. Oven (foto: Stane Sršen). Foto:
Voditeljica oddaje Carmen L. Oven (foto: Stane Sršen). Foto:
V vlogi psihiatra nastopa Alojz Svete. (foto: Janko Petrovec).

Tokrat so se Pri psihiatru, na 1. programu Radia Slovenija, spopadli z vprašanji ljubosumja, strahu pred osamljenostjo in tudi tekmovalnosti, kakor se izražajo v odnosu do hišnega ljubljenčka.

V tokratni zgodbi Mateje Perpar, ki sta jo odigrala vrhunska Radko Polič in Jožica Avbelj, se je po pomoč k psihiatru zatekel postarani Krištof. Pravi, da sta z ženo Bernardko pred leti še hodila na izlete, predstave in koncerte, toda odkar sta si za družbo kupila maltežana, se pogovarjata samo še o psu. Kot smo slišali, si ga je Bernardka domala prisvojila, Krištof pa trpi zaradi pomanjkanja pozornosti. Obhajajo ga zle misli, do psa postaja čedalje bolj nestrpen, Bernardka pa – kot da njegovih pomislekov sploh ne sliši. Kaj storiti? Naj gre pes od hiše ali ne?

Kaj so povedali poslušalci med radijsko oddajo v pogovoru z voditeljico Carmen L. Oven?

Aleksander iz Ljubljane pravi, naj Krištof sprejme Mufija. Meni, da pri starejših pride do druge pubertete. Krištof pa bi moral po njegovem mnenju prevzeti pobudo v odnosu do Bernarde. Vsekakor pa pravi, naj Mufi ostane kot družinski član. Jelka iz Ljubljane pa ne opaža, da bi bil Krištof otročji, pač pa je takšna Bernarda. Pravi, da kuža ni kriv, da pa naj Krištof Bernardi pove, da pretirava v svoji ljubezni do psa. Pravi, da se Bernarda ne zaveda, da pretirava s svojimi čustvi. Irena iz Notranjske pa je odločno proti, da gre kuža od doma. Meni, da če je Krištof pravi, bo uredil tako, da bo prav. Maja iz Idrije pravi, da se človeka ne da spremeniti, meni pa, naj se dogovorita in naj kužka skupaj peljeta v pasjo šolo. Bojan iz Nove Gorice je sklenil, naj Krištof vzame vse skupaj v svoje roke in naj opravi tako, kot mu je svetoval psihiater.

Delite svoje mnenje z avtorji oddaje!
Spodnji prostor je namenjen vašim mnenjem, s katerimi bomo začeli naslednje radijsko srečanje Pri psihiatru 18. junija!