Ženska preprosto ni prenesla posmeha družbe (fotografija je simbolična). Foto: <a href=freedigitalphotos.net">
Ženska preprosto ni prenesla posmeha družbe (fotografija je simbolična). Foto: freedigitalphotos.net

Neimenovani par je po pisanju britanskega Independenta poročena sedem mesecev, toda zdaj sta tik pred ločitvijo. Ženska, šteje nekaj več kot 20 pomladi, je dejala, da je pod stresom zaradi odnosa tujcev v družbi. Vodja svetovalnega urada v Al Khatifu šejk Mohamed Al Džirani je ob tem dejal, da je to najbolj nenavaden primer, s katerim se je ukvarjal v svoji karieri.

Novica o drzni potezi ženske je na družbenih omrežjih naletela na različna mnenja. Nekateri jo obsojajo, da je vsega kriva ona, ker se je z njim sploh poročila. Drugi jo zagovarjajo, češ da je ločitev edina prava rešitev, saj se težave z višino človeka ne da rešiti s potrpežljivostjo.

Tako se le nadaljujejo nenavadni razlogi za ločitve v Savdski Arabiji. Maja se je neki moški domnevno ločil od svoje žene, ker mu je poslala videoposnetek, na katerem je moč videti, kako vozi avtomobil. Savdijke sploh ne smejo voziti, kaj šele, da opravljajo vozniški izpit. Mož, ki je vložil zahtevek za ločitev, je ob tem dejal, da njegova žena ni kršila le zakona, ampak tudi družbene vrednote in norme.