Robin Thicke je seksist leta. Foto: Youtube
Robin Thicke je seksist leta. Foto: Youtube
Miley Cyrus
Odmeven nastop Robina Thickeja in Miley Cyrus. Foto: Reuters

Koalicija za ustavitev nasilja nad ženskami, ki je izvedla anketo, je Robina zaradi uspešnice leta, v katerem ženske obravnava kot objekte, razglasilo za največjega seksista v letu 2013.

Robinu, ki se je že s prvotnim spotom za svojo uspešnico Blurred Lines znašel pod plazom kritik, saj so v njem nastopale gole manekenke, očitajo namreč, da je seksističen in da ženske prikazuje kot seksualni objekt in na poniževalen način.

Besedilo njegove zelo priljubljene skladbe, ki jo je posnel s T. I.-jem in Pharellom Williamsom, so pri združenju označili za posiljevalno, žgečkljivi video so tako pred časom zaradi sporne seksi vsebine tudi prepovedali predvajati pred pol osmo zvečer.

"Twerkanje", ki zlepa ne bo šlo v pozabo
Neravno laskav naziv si je Robin prislužil tudi zaradi nastopa z Miley Cyrus na podelitvi na podelitvi nagrad VMA, ki je dvignil precej prahu. Spomnimo, na odru se je Miley pojavila oblečena v bodiju z živalskim vzorcem, obdana s kupom poplesujočih medvedkov. Nato se je preoblekla v bikini kožne barve, se izzivalno božala po svojih intimnih predelih, nazadnje pa se po Thickeju, ki se ji je pridružil na odru, še "twerkala" oziroma stresala s svojo zadnjico.

Thicke je poleg naslova prejel še potrdilo za brezplačno s spleta potegnjeno skladbo Arethe Franklin R.E.S.P.E.C.T.