Voditelji so kljub težavam v zadnjem času našli pot za skupno sodelovanje. Foto: Reuters
Voditelji so kljub težavam v zadnjem času našli pot za skupno sodelovanje. Foto: Reuters
amazon
Ameriški Amazon je največji spletni trgovec na svetu. Ponudbo je v sklopu svojega naročniškega paketa Amazon Prime razširil s spletno televizijo oziroma videovsebinami na zahtevo, podobno Netflixu. Foto: Reuters

The Grand Tour bo jeseni na voljo ekskluzivno za člane Amazon Prime. S turnejo in snemanjem okrog sveta bodo ljudje v najrazličnejših državah po svetu dobili priložnost za mesto med občinstvom. Vstopnice za ogled snemanja naj bi bile na voljo na začetku poletja.

Novo ime oddaje predstavlja željo po nečem novem in drugačnem, kot je bil Top Gear v preteklosti. Takrat je bil namreč velik poudarek na delu v studiu.

Veselijo se novega izziva
Eden izmed dolgoletnih producentov Top Geara, Andy Wilman, je prav tako zapustil BBC in se trojici voditeljev pridružil pri ustvarjanju nove oddaje.

"Potovali bomo po svetu in vsako epizodo posneli v drugi državi. Oddaja bo v bistvu nekakšna turneja in ravno zato smo se odločili za ime The Grand Tour," je za BBC povedal Clarkson.

James May nad novim poimenovanjem ni tako navdušen. "Želel sem si ime v slogu Nigel ali Roger. Iskali smo ime, in to sta dve dejanski imeni." Na drugi strani pa se Hammond novega koncepta veseli. "Obožujem kampiranje, a to je nekaj povsem novega. Vrgli se bomo v povsem drugačno področje snemanja in ustvarjanja."

BBC-jev Top Gear se v zasedbi Chrisa Evansa in Matta LeBlanca na male zaslone vrača 29. maja. Vrnitev so najavili na družbenem omrežju Twitter kmalu po začetku kroženja novic o The Grand Tour. Evansa so na čelo ekipe postavili lani, ko Clarksonu niso želeli podaljšati pogodbe zaradi nevšečnosti s producentom Oisinom Tymonom.