Asfaltne dileme
Audi bo vpoklical 127.000 vozil
Vpoklic vozil, 23. januar 2018 ob 08:34 Nemški mediji poročajo, da bo moral Audi na zahtevo nemškega Zveznega urada za motorna vozila KBA vpoklicati 127.000 primerkov modelov z najnovejšimi motorji Euro6.
1
 • Nov vpoklic zaradi izpustov
 • Audi bo vpoklical 127.000 vozil na zahtevo KBA
 • Kitajci napovedali prevlado na področju električnih vozil
  42
  21. januar 2018 ob 06:41 Smernice v avtomobilski industriji, ki so jih na največjem severnoameriškem avtomobilskem salonu NAIAS v Detroitu najavili vodje avtomobilskih proizvajalcev, so jasne: še več športnih terencev, ki ...
  Avtomobilnost 101: Slovenski avto leta 2018 je ...
  4
  18. januar 2018 ob 07:10 Novo sezono Avtomobilnosti kot vedno začenjamo z izborom za slovenski avto leta.
  Kolikšno škodo v resnici povzroči soljenje cest?
  27
  16. januar 2018 ob 06:16 Sol ni sestavina, ki jo cenimo zgolj v kulinariki. Brez nje bi bilo pozimi, ko sneg pobeli ceste, nesreč še bistveno več, kot jih je. Tako kot je sol škodljiva v hrani, je škodljiva tudi v naravi.
  Kaj mora storiti Slovenija, da bi sledila Norveški pri prodaji e-vozil?
  83
  14. januar 2018 ob 10:01 Čeprav Norveška ne pozna neposrednih državnih subvencij za nakup električnega vozila ali priključnega hibrida kot Slovenija, pa je z davčnimi olajšavami in drugimi ugodnostmi Norvežane že ...
  Avtomobilski proizvajalci pokazali, kaj prinaša bližnja prihodnost
  72
  12. januar 2018 ob 06:20 V Las Vegasu v ZDA, na največjem svetovnem sejmu potrošniške elektronike (CES), so tehnološki in avtomobilski velikani dokazali, da je samodejna vožnja že dejstvo.
  Leta 2018 k nam prihaja kopica zanimivih novih avtomobilov
  31
  7. januar 2018 ob 07:27 Nekaj velikih avtomobilskih novosti v prodajne salone v Sloveniji prihaja že v naslednjih tednih, na razkritje drugih pa bomo morali počakati do največjih svetovnih avtomobilskih salonov.
  Stare znamke se vračajo v formulo 1 S prihodnjo sezono bi v prvenstvu formule 1 lahko videli dve znamki, ki sta nekoč suvereno posegali v dirke za veliko nagrado, a sta se pozneje popolnoma umaknili z dirk: Alfa Romeo in Maserati.
  56
  Slovenijo avtomobilski proizvajalci še enkrat zaobšli Čeprav nam je v Slovenijo uspelo privabiti Magno, pa je BMW za svoj poligon avtonomnih vozil izbral Češko, Tesla pa se pogovarja z Madžari.
  142
  Je starodobnik lahko tudi varna naložba? Starodobniki so lahko dober posel. A to ni igrišče za laike. Treba je dobro oceniti model in preučiti njegovo zgodovino. Slovenci pred služenje s starodobnimi vozili postavljajo druženje.
  10
  Dedek Mraz daril ni začel prinašati na ekoloških prevoznih sredstvih V času, ko v naše domove darove prinašata še preostala dva od dobrih treh mož, Božiček in Dedek Mraz, smo v Avtomobilnosti spregovorili tudi o njunih prevoznih sredstvih.
  21
  Znanih pet avtomobilov, ki se bodo potegovali za naziv slovenski avto leta 2018 Mazda CX-5, honda civic, peugeot 5008, škoda kodiaq in volkswagen polo je pet finalistov v izboru Slovenski avto leta 2018. Le eden izmed njih bo na prestolu zamenjal peugeota 3008.
  53
  Kaj mora imeti najboljši slovenski avto? Januarja bomo že 26. izbrali slovenski avto leta, ki bo na prestolu nasledil Peugeotovega športnega terenca 3008. Pri izboru štejejo tudi vaši glasovi, bralci MMC-ja.
  Kdaj bi morali starejšemu vozniku prepovedati na cesto? S staranjem prebivalstva narašča tudi število starejših voznikov.
  130
  Navigacija vam pove, po kateri poti morate v službo v ponedeljek in kateri v torek Pogosto se zgodi, da se kljub navigacijski napravi v avtomobilu izgubimo. V povprečju naj bi prav na račun slepega zaupanja navigaciji na leto izgubili 29 ur na leto.
  16
  Kako kakovostno dizelsko gorivo točimo v Sloveniji? Nizka temperatura zna pogosto povzročati nemalo težav tako osebnim kot tovornim dizelskim vozilom.
  66
  Visoka kazen za povzročitev zastoja z zimsko neprimerno opremljenim vozilom Kazen za neprimerno opremljen avtomobil je v vsakem primeru 40 evrov, če zaradi nje povzročite prometni zastoj, pa vas lahko to stane 500 evrov in pet kazenskih točk.
  25
  Tokrat sedem odličnih in en dober Pri združenju Euro NCAP so v devetem letošnjem nizu preizkusov razbili osem novih modelov. Sedem izmed njih si je prislužilo vseh pet zvezdic, eden pa le tri.
  2
  Ultrahitre polnilnice kmalu tudi pri nas Podjetju, ki so ga ustanovili Evropski avtomobilski proizvajalci in bo v Evropi postavilo mrežo ultrahitrih polnilnic, se je pridružil še naftni velikan Shell.
  29
  Kateri bo letos osvojil evropski prestol? Žirija izbora za Evropski avto leta je objavila spisek sedmih modelov, ki se bodo letos potegovali za ta laskavi naslov. Na njem so se znašli zelo različni, a obenem zelo zanimivi modeli.
  12
  Izbor
  Anketa - nakup avtomobila

  Nameravate letos kupiti nov avtomobil?

  Da.
  Ne.
  Ne vem.
  Arhiv
  Kazalo