Asfaltne dileme
25. september: Rodil se je Boris Ziherl
Danes praznuje vsestranski igralec in glasbenik Will Smith, 25. september 2018 ob 00:02 Na današnji dan se je leta 1910 v Trstu rodil filozof, politik, marksistični teoretik in publicist Boris Ziherl. Zaradi komunističnega prepričanja je bil že pred drugo svetovno vojno večkrat zaprt.
Proizvajalci in prodajalci alkoholnih pijač podpirajo razvoj samovozečih avtomobilov
20
21. marec 2018 ob 07:18 Po nekaterih ocenah naj bi uporaba samovozečih avtomobilov prispevala k večji prodaji alkoholnih pijač.
V Magni Steyr bosta nastajala nova atraktivna modela
7
20. marec 2018 ob 14:21 V tovarni Magna Steyr v sosednji Avstriji naj bi v kratkem začeli proizvajati nova športna modela, ki nastajata v sodelovanju med BMW-jem in Toyoto. Gre za novi roadster Z4 in športni kupe supra.
Revoz bo drugi
15
19. marec 2018 ob 07:08 Po poročanju Reutersa naj bi Renault prestavil večji del proizvodnje svojega najbolj prodajanega modela v Turčijo. Tovarna v Bursi bo tako prehitela Revoz.
Čez lužo 600 novih pametnih križišč
3
18. marec 2018 ob 14:51 Več kot 600 križišč v ameriškem zveznem okrožju Kolumbija že premore pametno tehnologijo, ki omogoča povezavo med prometno infrastrukturo ter Audijevim sistemom za komunikacijo med vozilom in ...
Zasijala je nova evropska avtomobilska znamka
5
18. marec 2018 ob 07:45 Cupra se je ločila od Seata. Tudi na avtomobilskem salonu v Ženevi se je znamka, ki ima nov logotip, predstavila na ločenem razstavnem prostoru.
Avtomobilnost 109: Kaj nam sporoča letošnji ženevski avtomobilski salon?
16. marec 2018 ob 09:21 V 109. Avtomobilnosti smo v Ženevi govorili o relaciji Torino, San Francisco, Šanghaj.
Govorili smo z ustvarjalci najhitrejšega avtomobila na svetu Achille Corbellati nam je razkril, kaj potrebuje avtomobil, da zmore dosegati hitrosti 500 km/h.
9
"Letos bom kupil rabljeno letno pnevmatiko." Napaka! Prihaja pomlad, z njo pa tudi toplejše temperature, ko bomo zimske gume na kolesih avtomobilov spet lahko nadomestili z letnimi.
56
S tipali na semaforjih do čistejšega zraka v mestih Na Dunaju bodo v prihodnjih letih 1.200 semaforjev opremili z vremenskimi in okoljskimi tipali. Le ti bodo prispevali k izboljšanju kakovosti zraka v mestu.
10
Na nevtralnem terenu številne novosti, ki prihajajo v Slovenijo Avtomobilska industrija si je po kriznih letih opomogla, a jo pretresajo škandali, predvsem v povezavi z dizelskimi motorji. Ti so pravzaprav ponudili "veter v jadra" elektrifikaciji.
19
Ali naj še kupim dizelski avto in zakaj? Nemško zvezno sodišče je ta teden sprejelo pomembno odločitev o tem, da lahko nemška mesta omejijo vožnjo z dizelskimi avtomobili, ki ne zadovoljujejo najnovejših emisijskih standardov Euro 6. V ...
117
Avtomobilnost 107: Aktivna mobilnost, ki osrečuje Tokratna Avtomobilnost je bila dejavna, mobilnostno dejavna. Kolesarili in pešačili smo, kar naj bi bilo treba vsaj pol ure na dan.
Poznamo več vrst štirikolesnega pogona Športni terenski avtomobili, ki so pogosto opremljeni s štirikolesnim pogonom, prav tako pa ga proizvajalci ponujajo tudi v avtomobilih drugih razredov, tudi najmanjših, doživljajo izjemen uspeh.
35
Akumulator bo med vozniki "vroča tema" mrzlega tedna, ki je pred nami Akumulator je zelo pomemben del avtomobila, ki avtomobil oskrbuje z električno energijo, potrebno za vžig motorja, luči, raznih kazalcev in drugih električnih naprav v avtomobilu.
62
"Tega nas v šoli vožnje ne naučijo" Snežno-ledena podlaga, ki so jo pripravili mojstri utrjevanja snežne podlage, izkušeni inštruktorji vožnje po snegu, zmogljiva vozila s štirikolesnim pogonom, mrzla, a sončna nedelja in prelepa ...
18
Poljub smrti za dizelska vozila Nemško sodišče je odložilo odločitev o tem, ali bodo večja nemška mesta lahko prepovedala promet z dizelskimi avtomobili, ki močno onesnažujejo ozračje.
103
Avtomobilnost 106: Zimske vozniške radosti v Planici 106. Avtomobilnost so nam pomagali soustvariti vaši sogledalci, tisti, ki so bili izžrebani za zimski vozniški trening v Planici. S svojimi besedami so vam prenesli, kar so se tam naučili.
4
V Planici snežni poligon, kot jih poznamo iz Skandinavije Obilno sneženje, nizke temperature in izkušeni planiški mojstri utrjevanja snežnih prog in skakalnic so v dolini pod Poncami za bralce MMC-ja pripravili snežni vozniški poligon, ki se ga ne bi ...
12
Avtomobilnost 105: Testiranje v ekstremnih razmerah V 105. Avtomobilnosti smo vozili po suhem snegu Goodyearovega testnega centra v deželi, kjer je pozimi svetlo le nekaj ur.
2
Izbor
Anketa - zaslon

Ali ima vaš avtomobil zaslon na dotik?

Da.
Ne.
Nimam avtomobila.
Arhiv
Kazalo