Kuharski recepti - Seznam enolončnic
Gobov ješprenj s porom
Ješprenj namočimo večer prej, 13. februar 2018 ob 13:07 Sestavine: 20 dag ješprenja, 60 dag svežih gob (jurčki, lisičke ...), 3 žlice olivnega olja, 2 pora, 2 dag masla, peteršilj, sol, poper.
1
Ješprenjka z repo tropinko ali repinka
20. november 2017 ob 10:47 Sestavine: 60 dag kisle repe, shranjene v tropinah, 10 dag kuhanega fižola, 10 dag korenčka, hranjenega v kraški prsti, 8 dag ječmena, četrt gomolja zelene, 3 debelejše rezine pršuta, oljčno olje, 2 ...
Obara z žganci
8. november 2016 ob 16:35 Sestavine: mast, čebula, 2 korenčka, 2 krompirja, pest graha, 2 piščančji bedri, sol, poper, mleta rdeča paprika, strok česna, majaron, lovor, šetraj, jabolčni kis.
Ohrovt z mletim mesom in gobami
27. oktober 2016 ob 09:47 Sestavine: 50 dag ohrovta, 40 dag mlete govedine, 4 žlice masla, 30 dag šampinjonov (ali drugih gob), 1 šopek mlade čebulice, 2 stroka česna, 3 dl jušne osnove, 10 dag topljenega sira, sol, poper, ...
Čičerka v paradižnikovi omaki
1
11. oktober 2016 ob 11:49 Sestavine: 2 žlici masla ghee, 1/2 cimetove palčke, 1 žličko črnih gorčičnih semen, nekaj kumine, asafetide, karijeve liste, ingver, kurkumo, 7 dl paradižnikove omake, 300 g kuhane čičerke, 50 ml ...
Poletni ričet oz. ječmen
5. junij 2016 ob 10:09 Sestavine: 4 jedilne žlice suhega ješprenja, 4 koščke pršuta, 4 mlade krompirje, 2 korenčka, mladi česen, 2 pesti svežega graha, listi zelene, olivno olje, sol.
Ješprenjev pilav s porom
6. december 2015 ob 09:49 Sestavine: 1 velik por, 250 g ješprenja, 1 strok česna, 1 lovorjev list, 1 jedilna žlica olivnega olja, 1 čajna žlička nastrgane limonine lupinice, 50 ml kislega mleka, pest nasekljanega drobnjaka, ...
Mlečna repa moje mame Sestavine: 1 kg kisle repe, 3 stroki česna, 1 čebula, malo celega črnega popra, 1 lovorov list, 1 lonček prosene kaše, 2 jedilni žlici moke, 0,5 l kisle smetane, malo soli.
Bučenska obara Sestavine za obaro: 1 kg mlade govedine, 3 čebule, 1 por, 1 cvetača, 2 kosa rdečega korenja, 1 kos rumenega korenja, malo maščobe, malo soli in popra, malo majarona.
Poletni ješprenj Sestavine: 2 pesti ekološko pridelanega ješprenja, 4 koščki pršuta, 8 drobnih krompirjev, 4 pesti svežih grahovih ali fižolovih zrn, 15 strokov česna, 4 korenčki, 4 zreli paradižniki, 4 žlice ...
Kislo zelje z mletim mesom Sestavine: 50 dag kislega zelja, 15 dag riža, 2 paradižnika, olivno olje, 40 dag mlete svinjine, mleta sladka paprika, 2 dl kisle smetane, 1 dl jušne osnove, maslo, sol, poper.
1
Zeljni lonec z bananami Sestavine: 80 dag zelja, 4 korenčki, čebula, 5 dag rozin, 5 dag arašidov, 2 žlički karija, 3 žlice masla, 2 manjši banani, 3 dl jušne osnove, žlička škroba, 2 dl jogurta, sol, poper.
1
Mesni lonec po madžarsko Sestavine: 80 dag puste govedine, 50 dag čebule, 3 stroki česna, 3 žličke mlete sladke paprike, 1 rdeča paprika, pol zelene paprike, 3 paradižniki (ali pelati iz pločevinke), 1 žlička gorčice, ...
1
Mineštra s kostanjem Sestavine: 50 dag kostanja, 1 por, 1 čebula, 3 korenčki, 20 dag stebelne zelene, 1 majhna glavica ohrovta, 10 dag ješprenja, 1,5 litra jušne osnove, olivno olje, sol, poper.
Fižolova juha s krompirjem Sestavine: 35 dag suhega fižola, 3 krompirji, 20 dag testenin, čebula, vejica zelene, korenček, 20 dag pelatov (iz pločevinke), 10 dag slanine, 2 žlici olivnega olja, bazilika, sol, poper, strok ...
Segedinski golaž iz govedine Sestavine: 4 čebule, 4 stroki česna, 40 dag govedine, 40 dag svinjine, 80 dag kislega zelja, 2 žlici masla, kumina, mleta sladka paprika, 1 rdeča paprika, 2 žlici paradižnikove mezge, lovorjev list, ...
Telečji lonec po grško Sestavine: 80 dag teletine, 3 žlice masla, 3 stroki česna, 4 šalotke, 1 jajčevec (30 dag), 15 dag stebelne zelene, 2 jajci, 1 žlička limoninega soka, po pol šopka peteršilja in pehtrana, 3 dl belega ...
Lečina enolončnica s hrenovkami Sestavine: 1 čebula, 1 por, 35 dag korenja, 20 dag zelene leče, 10 dag rdeče leče, 1 žlička karija, 1,5 litra zelenjavne jušne osnove, 4 hrenovke, sol, poper. Če je potrebno, lečo namočimo.
2
Ohrovtova juha z lečo Sestavine: 1 kg ohrovta, 4 korenčki, pol žličke janeževih semen, 15 dag rdeče leče, 1 liter zelenjavne jušne osnove, olivno olje, sol, poper, mleti ingver, mleta kurkuma.
Golaž s slivami in krompirjem Sestavine: 3 dl jabolčnega soka, 40 dag izkoščičenih sliv, 2 dl jušne osnove, 50 dag čebule, 80 dag svinjine, 5 dag masla, 60 dag krompirja, 2 jabolki, mleta paprika, sol, poper.
Kazalo