Kuharski recepti - Seznam testenin, jedi iz riža ...
Rezanci z gobami in paradižnikom
Na koncu potresemo z naribanim sirom, 26. september 2018 ob 13:58 Sestavine: 40 dag rezancev, sol, poper, nariban sir, 6 dag masla, 25 dag poljubnih gob, 0,5 dl belega vina, 2 olupljena in narezana paradižnika.
Svilnata omaka z melono za testenine
16. september 2018 ob 08:46 Sestavine: 10 dag pršuta (po želji), olivno olje, 1 paprika, narezana na kocke, 3 stroki česna, nekaj listov sveže bazilike, 1 manjša melona, narezana na kocke, 0,5 dl belega suhega vina, 2 žlici ...
Rižota z lososom in koromačem
11. september 2018 ob 08:12
Metuljčki s papriko in sirom
15. avgust 2018 ob 08:58 Sestavine: 50 dag testenin metuljčkov, 20 dag svežega sirnega namaza, 50 dag rdeče paprike, večja čebula, olivno olje, sol, poper. Paprike očistimo, operemo in narežemo na trakove.
Testenine s korenjem
1
26. julij 2018 ob 08:28 Sestavine: 35 dag kratkih testenin, 2 šalotki, 40 dag ohrovta, 30 dag korenčka, kumina, 5 dag dimljenega sira, 3 dl jušne osnove, 3 žlice olivnega olja, sol, poper.
Riž z brokolijem in parmezanom
12. julij 2018 ob 11:28 Sestavine: 30 dag riža, 80 dag brokolija, 10 dag naribanega parmezana, 2 dag masla, muškatov orešek, olivno olje, sol. Brokoli očistimo in razdelimo na cvetove.
Tortelini z gobami in pršutom
4. julij 2018 ob 09:22 Sestavine: : 40 dag tortelinov, 50 dag gob ostrigarjev, 10 dag kuhanega pršuta, 2 čebuli, olivno olje, 2 dl smetane za kuhanje, pol šopka drobnjaka, sol, poper. Ostrigarje očistimo in narežemo.
Špageti s tunino in jajčevci Sestavine: 250 g špagetov, 3 velike pločevinke tunine, 1 manjši jajčevec, 3 do 4 stroki česna, 200 ml paradižnikove mezge ali 100 ml pelatov, sol, poper, olivno olje.
Špageti s špinačnim pestom Sestavine: 40 dag špagetov, 40 dag špinače, olivno olje, 10 dag trdega ovčjega sira, 5 dag pinjol, približno 15 orehovih jedrc, sol, poper.
Rižota z bučo in korenčkom Sestavine: 500 g buče, 2 skodelici riža, 250 g korenčka, 1 čebula, 3 stroki česna, 1 čajna žlička žafrana, 25 g masla, jušna kocka sol in poper.
Ideja za povelikonočno pojedino: testenine z grahom in s šunko Sestavine: 40 dag testenin, 50 dag zamrznjenega graha, 10 dag parmezana, olivno olje, 2 dl jušne osnove, 10 dag kuhane šunke, 3 šalotke, sol, poper.
1
Riževa solata z dimljenim lososom Sestavine: 20 dag riža, 20 dag dimljenega lososa, 20 dag mocarele, 1 avokado, 1 limona, 2 mladi čebulici, pol šopka peteršilja, olivno olje, sol, poper.
1
Testenine s figami in mocarelo Sestavine: 35 dag kratkih testenin, 20 dag mocarele, 20 dag fig, 10 dag kraškega pršuta, 3 dag pistacij, pol šopka bazilike, olivno olje, sol. Pistacije nasekljamo. Testenine skuhamo.
Rižota s porom in gobami Sestavine: 25 dag riža, 50 dag šampinjonov, 1 por, 1 liter zelenjavne jušne osnove, manjša čebula, strok česna, 1 šopek peteršilja, parmezan, maslo, sol, poper.
Špageti z rukolo in paradižnikom Sestavine: 40 dag špagetov, 10 dag rukole, 10 dag v olju vloženih suhih paradižnikov, 2 stroka česna, 5 žlic olivnega olja, parmezan, sol, poper. Špagete skuhamo v osoljenem kropu in jih odcedimo.
Špageti z lososom in drobnjakom Sestavine: 35 dag špagetov, 2 mladi čebulici, 40 dag lososovega fileja, 2 stroka česna, 1 dl suhega belega vina, 1 šopek drobnjaka, pol žličke suhe limonove lupinice, oljčno olje, sol, poper.
Njoki s porom in sirom iz pečice Sestavine: 60 dag krompirjevih njokov, 10 dag parmezana, 3 žlice drobtin, maslo, 60 dag pora, 2 stroka česna, olivno olje, bazilika, 3 žlice kisle smetane, sol, poper.
Bučna rižota s korenčkom Sestavine: 500 g bučk. 2 skodelici riža, 250 g korenčka, 1 čebula, 3 stroki česna, 1 čajna žlička žafrana, 25 g masla, jušna kocka, sol in poper.
Rezanci z brokolijem in lešniki Sestavine: 35 dag jajčnih rezancev, 50 dag brokolija, 1 liter zelenjavne jušne osnove, 1 čebula, 10 dag lešnikov, 1 čili, olivno olje, 10 dag mascarponeja, sol, poper, muškatni orešček.
Testenine s tunino in paradižnikom Sestavine: 2 manjši pločevinki tunine, žlička olivnega olja, 2 stroka česna, ščepec provansalskih zelišč, ščepec bazilike, ščepec peteršilja, sol, 1 dcl paradižnikovih pelatov, 2 žlici belega vina, ...
Kazalo