Zdravje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Zdravje - Arhiv
V Fidesu podaljšali zamrznitev stavke, a pogrešajo odgovor vlade Delegati Fidesa so podprli predlog stavkovnega odbora sindikata, da se zamrznitev stavke podaljša za dodaten mesec oziroma do začetka marca.
Ameriško mesto toži farmacevtsko družbo zaradi krize odvisnosti Ameriško mesto Everett v zvezni državi Washington je vložilo tožbo proti farmacevtski družbi Purdue Pharma. Mesto podjetje krivi za naraščajočo krizo odvisnosti od opiatov, ki da je uničila ta kraj.
Zaradi gripe se povečuje število obiskov ambulant Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je število obiskov v ambulantah osnovnega zdravstva zaradi gripi podobnih bolezni v zadnjem tednu znatno naraslo.
Keber vesel ukinitve dopolnilnega zavarovanja in tudi drugih predlogov Informativni program TV Slovenija je pridobil predlog zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, katerega bistvene novosti je v četrtek predstavila ministrica Milojka Kolar Celarc.
Sušelj v bitki za generalnega direktorja ZZZS-ja nima podpore parlamentarne komisije Mandatno-volilna komisija ni izglasovala soglasja k imenovanju Marjana Sušlja za generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS).
Ministrstvo za zdravje kazensko ovadilo nekdanjega ministra Tomaža Gantarja Zaradi domnevno nezakonitega podeljevanja koncesij je ministrstvo za zdravje ovadilo svojega nekdanjega vodilnega, Tomaža Gantarja. Ovadeni potezo razume kot "nagajanje".
Koalicija: Korak naprej je storjen. Zavarovalnice kritične do predlaganega zakona. Predlagani zakon o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju je v koaliciji naletel na načelno odobravanje, vendar pa od ministrice pričakujejo tudi ukrepe za skrajševanje čakalnih vrst.
Odkrili nov tip bolezni CJB, ki jo v človeku povzroča bolezen norih krav Zdravniki z londonskega univerzitetnega kolidža so pri človeku odkrili novo obliko Creutzfeldt-Jakobove bolezni, ki jo povzroča tudi zaužitje okuženega mesa in ki je nevarna za širši krog ljudi.
Ministrica: Najvišji razred bo plačeval 75 evrov zdravstvenega zavarovanja, najnižji 20 Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je javnosti predstavila nov predlog zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki prinaša številne novosti, med njimi je časovno omejen ...
Načelni dogovor z urologi dosežen, ti ne bodo dali odpovedi Vodstvo UKC-ja Maribor je s štirimi urologi, ki so decembra lani dali odpoved, načeloma doseglo dogovor, da ostanejo, so potrdili v bolnišnici. "Dogovor z urologi je bil načeloma dosežen.
Zdenka Čebašek Travnik nova predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Člani zbornice z volilno pravico so za predsednico Zdravniške zbornice Slovenije izbrali nekdanjo varuhinjo človekovih pravic Zdenko Čebašek Travnik.
Slovenski znanstveniki razvili biološko napravo, ki preži na vnetja in sama izdela zdravilo Raziskovalci Kemijskega inštituta so z genskim "hekanjem" izdelali celice, ki v telesu samodejno zaznavajo vnetje in sprožijo terapevtski odziv - izdelavo zdravila.
Tudi če štirje mariborski urologi res odidejo, bolniki tega ne bodo občutili Zgodba o odhodu štirih izmed petih urologov z mariborskega kliničnega centra se zapleta. V vodstvu bolnišnice so sprva govorili o reševanju spora z mediacijo, danes s tem kaže slabo.
Zdravstveno reformo naj bi ministrica predstavila še ta teden 16. januar je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc določila kot dan D, ko bo v javno razpravo poslala predlog zdravstvene reforme, vendar se to danes še ne bo zgodilo.
Slepe miši spregledale s prisajenimi človeškimi fotoreceptorji Ameriški raziskovalci so slepim mišim povrnili vid s presaditvijo človeških fotoreceptorskih celic. Ta dosežek sicer ni nov, jim je pa uspelo pridobljeni vid vzdrževati precej dlje - devet mesecev.
Zaradi razmer protestni odhod štirih urologov iz UKC Maribor Po velikih težavah na anesteziji UKC Maribor se kritične razmere selijo tudi na oddelek urologije, saj od tam odhajajo štirje urologi, ki predstavljajo jedro stroke.
Kolar Celarčeva pozvala bolnišnice k prerazporejanju bolnikov iz Ljubljane Ministrica za zdravje je v popoldanskih urah obiskala internistični in kirurški del ljubljanske urgence, ki sta zaradi vremena, gripe in okužb dihal čezmerno obremenjena.
Ljubljanski UKC se nagiba k javnemu razpisu za žilne opornice Nekdanji generalni direktor ljubljanskega UKC-ja Simon Vrhunec je med dvournim pričanjem pred preiskovalno komisijo med drugim zatrdil, da je bil v vlogi menedžerja zaslužen za znižanje cen žilnih ...
Posredniki pri poslu z izolsko bolnišnico naj bi zaslužili več kot četrt milijona evrov Okrožno državno tožilstvo v Kopru je vložilo obtožbo zaradi storitve kaznivega dejanja zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, ki naj bi ga zagrešil nekdanji direktor Splošne bolnišnice Izola.
Ankaran ima novo ambulanto splošne medicine V ločenih prostorih paviljona C Ortopedske bolnišnice Valdoltra je odprla vrata ankaranska enota Zdravstvenega doma Koper. Nova ambulanta splošne medicine že vpisuje paciente.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Vesna Györkös Žnidar
21. januar 2017 ob 13:54 Schengen je de facto razpadel, prosti pretok ljudi je načet.
Več novic ...
Kazalo