Zdravje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Zdravje - Arhiv
Svetovni trg z darovano spermo obvladujejo ZDA in Danska Svetovni trg z darovano spermo raste iz leta v leto, obvladujejo pa ga ZDA in Danska, predvsem zaradi ohlapnejše zakonodaje.
35 milijonov evrov presežka naj bi ZZZS namenil skrajšanju čakalnih vrst Skupni odbor DZ-ja je omogočil, da se za 35 milijonov evrov zvišajo letošnji odhodki ZZZS-ja, kar pomeni, da se bo višek sredstev javne zdravstvene blagajne lahko še letos začel porabljati za ...
Inštitut do prevzema programa odpovedal dogovorjene prihode zdravnikov Predsednik sveta NIOSB-ja Igor Gregorič je dejal, da bodo že dogovorjene prihode tujih zdravnikov v Univerzitetni klinični center Ljubljana verjetno prestavili, dokler novoustanovljeni inštitut v ...
Slovenski GenEplanet v približevanju informatizaciji zdravja Slovensko biotehnološko podjetje je od švicarskega sklada JF Investments dobilo investicijo v vrednosti 10 milijonov evrov. Denar bo namenilo razvoju in širjenju na nove trge.
Pacienti koncesionarjev stroške rentgenskega slikanja zob pogosto plačajo sami Zobozdravstvene storitve, ki bi za zavarovance morale biti brezplačne, pogosto niso. Gre za rentgensko slikanje zob – pravico iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.
V UKC-ju za jasno razmejitev odgovornosti pri zdravljenju otrok z boleznimi srca Hkratno delovanje zdravnikov v okviru NIOSB-ja in UKC-ja brez jasne razmejitve odgovornosti je nevarno za otroke in nevzdržno za zaposlene, opozarja strokovni svet UKC-ja.
V Italiji in Grčiji smrtni primeri zaradi virusa Zahodnega Nila Na SZ Italije so zaradi okužbe z virusom Zahodnega Nila v zadnjem času umrli trije ljudje, še tri nove smrtne žrtve pa je virus zahteval tudi v Atenah v Grčiji, so sporočile italijanske in grške ...
Monsanto mora bolniku z rakom zaradi svojih herbicidov plačati 289 milijonov dolarjev Agrokemični koncern Monsanto mora moškemu, ki trdi, da je zaradi glifosata v herbicidu zbolel za rakom, plačati 289 milijonov dolarjev odškodnine, je v petek odločilo sodišče v San Franciscu.
Gregorič: Zdravljenje otroka s srčno napako, ki je umrl, je bilo v skladu s smernicami Na Nacionalnem inštitutu za otroške srčne bolezni (NIOSB) so se odzvali na očitke, da gre pri ustanovitvi inštituta za razgradnjo javnega zdravstva. V. d.
V nekaterih sobah ljubljanske porodnišnice tudi 29 stopinj Celzija Marsikje v bolnišnicah ni klimatskih naprav, zato lahko v sobah temperature precej narastejo.
Na infekcijskem oddelku UKC-ja Maribor v sobah 30 stopinj Celzija in več Medtem ko vremenoslovci opozarjajo, da najhujša vročina šele prihaja, so v sobah mariborskega UKC-ja na infekcijskem oddelku namerili tudi po 30 stopinj Celzija in več.
Poleti omejite gibanje na soncu med 10. in 16. uro Najboljša preventiva pred sončnimi opeklinami je upoštevanje nasvetov dermatologov, da ste v času, ko je moč UV-sevanja najmočnejša, v senci in na hladnem.
Slovenija po številu obolelih za melanomom nad evropskim povprečjem Čezmerna izpostavljenost sončnim žarkom je najpogostejši vzrok za nastanek kožnega raka. Število obolelih za to boleznijo hitro narašča, melanom pri nas vsako leto odkrijejo pri več kot 500 ljudeh.
Sindikati: "Našim zaposlenim se gleda na vsako naduro, inštitut pa bo sklepal visoke podjemne pogodbe s kirurgi." Sindikati, ki delujejo v ljubljanskem kliničnem centru, so zaskrbljeni nad delovanjem Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni (NIOSB), saj menijo, da bi se težave lahko rešile v okviru ...
Predstavitev Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni prestavili Za danes je bila napovedana novinarska konferenca Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni, vendar so jo zaradi nepričakovane nujne zasebne obveznosti predsednika inštituta Igorja Gregoriča ...
Svetovni teden dojenja v luči škodljivega vpliva trženja na hranjenje malčkov Začenja se svetovni teden dojenja, tokrat posvečen aktualni problematiki trženja industrijsko pripravljene hrane in t. i. mlečnih formul. Oglaševanje teh izdelkov je pogosto zavajajoče.
Na pediatriji gostujoča kirurga opravila tri nujne operacije srca Gostujoča kirurga sta po odhodu treh pediatričnih kardiologov z ljubljanske pediatrične klinike od 9. julija opravila že tri nujne operacije srca.
Najlažji nedonošenček, ki so mu v Ljubljani rešili življenje, tehtal zgolj 380 gramov Najlažji novorojenček, ki so mu na oddelku za intenzivno terapijo in nego novorojenčkov ljubljanske porodnišnice rešili življenje, je ob rojstvu tehtal le 380 gramov.
Svetovni dan hepatitisa: najbolj ogroženi odvisniki in zaporniki Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) ob svetovnem dnevu hepatitisov opozarja na pomen testiranja, saj lahko pravočasno zdravljenje hepatitisov B in C rešuje življenja.
Sindikate skrbi reševanje otroške srčne kirurgije. Ministrstvo odgovarja, da je rešitev primerna. Več sindikatov, ki v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana združujejo več kot 5000 od skupno 8000 zaposlenih, z zaskrbljenostjo spremlja reševanje problematike otroške srčne kirurgije, saj ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Izjava dneva
link
Peter Gabrijelčič
16. avgust 2018 ob 14:24 Zgodi se lahko vsepovsod. Stoodstotne varnosti ni. Sta pa danes kontrola betona in rentgenska kontrola jekla takšni, da je skoraj nemogoče, da bi se takšna katastrofa pripetila.
Več novic ...
Kazalo