Zdravje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Zdravje - Arhiv
Odkrili povezavo med očetovimi geni in rakom jajčnikov Raziskovalci so odkrili prevladujočo vlogo očetovih genov pri raku jajčnikov, saj imajo ženske z obolelo babico po očetovi strani, kar dvakrat višjo možnost, da zbolijo tudi same, kot pa če bi imela ...
Nizke temperature nevarne za kronične bolnike. Ne pozabite na kapo! Prihajajoči polarni mraz, ko naj bi temperature ostajale pod lediščem tudi čez dan, predstavlja določeno nevarnost za kronične bolnike, opozarja zdravnica Nena Kopčavar Guček in hkrati rekreativcem ...
Kdo naj vodi Pomurske lekarne? Spor med občino in svetom lekarn Potem ko je višje sodišča v Mariboru zavrnilo vpis vršilca dolžnosti direktorja javnega zavoda Pomurske Lekarne v sodni register, ker ni imel soglasja ustanovitelja, se nesoglasja med Mestno občino ...
Zavajajoče oglaševanje zdravstvenih preparatov po spletu Zdravniki specialisti ljubljanskega kliničnega centra so javnost opozorili na zavajajoče oglaševanje preparatov za povrnitev sluha in za odpravo težav s sklepi.
Kazni za napačne napotnice ali zgolj optimiziranje sistema? "To je prehodno obdobje, ki ga moramo prestati vsi skupaj," je nasprotovanja in nevšečnosti pri uvajanju novosti v zdravstvenem sistemu, ki naj bi zmanjšale čakalne vrste, komentirala državna ...
UKC Maribor: Svetniki nezadovoljni s predlogom strateškega načrta za razvoj Predlog strateškega načrta za nadaljnji razvoj mariborskega Univerzitetnega kliničnega centra, ki ga je predstavil direktor Vojko Flis, je po mnenju članov sveta presplošen, zato so zahtevali ...
Varuhinja človekovih pravic naklonjena noveli, ki zapira vrata necepljenim otrokom v javni vrtec Varuhinja podpira predlog novele zakona o nalezljivih boleznih, po kateri bi v javno financiranih vrtcih morali zavrniti necepljene otroke, razen če niso cepljeni iz zdravstvenih razlogov.
Družinski zdravniki: Odločevalci so tudi tokrat uporabili samo administrativne ukrepe Zdravniki družinske medicine zahtevajo takojšno odpravo spornega dela splošnega dogovora za pogodbeno leto 2018, po katerem bodo morali družinski zdravniki sami kriti stroške domnevno neupravičenih ...
Slovenija v vrhu držav z najmanjšo stopnjo umrljivosti novorojenčkov Pred dopolnjenim prvim mesecem življenja vsako leto umre 2,6 milijona dojenčkov.
Uvoženi deli človeških teles v UKC Maribor niso bili okuženi Zdravstveni inšpektorat pri nobenem od 55 uvoženih človeških delov za raziskovalne namene ni našel virusov. Opozoril pa je, da predpisi za to področje niso urejeni.
Domovi za ostarele so polni, čakanje na posteljo se meri v letih Razmere v domovih za starejše postajajo kritične, saj praktično ni več prostih postelj, opozarjajo direktorji domov, centri za socialno delo in tudi varuhinja človekovih pravic.
Osebna zdravnica se boji napisati napotnico Na začetku februarja se je Andreja znašla v zagati, ko zaradi neveljavne napotnice - za to je izvedela zadnji hip - ni mogla na poseg v Univerzitetnem kliničnem centru v Ljubljani.
ZZZS-ju zaradi kritja bolniških odsotnosti zmanjkuje sredstev za zdravstvene storitve Vse večji je delež stroškov bolniških nadomestil, ki ga krije Zavod za zavarovanje Slovenije, medtem ko se izdatki za delodajalce znižujejo.
Šabeder želi graditi zaupanje v UKC Ljubljana Novoimenovani generalni direktor UKC-ja Ljubljana Aleš Šabeder si je kot prioritete postavil graditev zaupanja bolnikov, ureditev področja informatike in učinkovitejšo ter boljšo organizacijo dela v ...
Na Kitajskem potrdili prvi primer virusa ptičje gripe H7N4 pri človeku Kitajske oblasti so sporočile, da so pri 68-letni ženski iz pokrajine Džjangsu potrdili virus ptičje gripe H7N4. Gre za prvi primer tega tipa bolezni pri človeku.
Francoski raziskovalci: Uživanje visokoprocesirane hrane povezano s tveganjem za raka Francoski raziskovalci so objavili izsledke študije, v kateri so nakazali povezavo med visokoprocesirano hrano in pojavnostjo rakavih obolenj.
Bolnišnice morajo do konca marca pripraviti sanacijske programe Sanacijski odbor je 15 bolnišnicam poslal izhodišča za sanacijske programe, ki morajo biti v bolnišnicah pripravljeni do konca marca.
NIJZ: Slovenija glede posledic čezmernega pitja v evropskem vrhu Začela se je preventivna akcija 40 dni brez alkohola, v kateri opozarjajo na uničujoče posledice čezmernega pitja alkohola.
Aleš Šabeder postal novi generalni direktor UKC-ja Ljubljana Svet UKC-ja je Aleša Šabederja imenoval za novega generalnega direktorja. Šabeder, ki vodi UKC kot v. d.
Uvožene človeške glave: Medijsko poročanje spodbudilo zdravstvene inšpektorje Zdravstveni inšpektorat bo uvedel nadzor nad uvozom delov človeških teles za raziskave.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Izjava dneva
link
Bogdan Gabrovec
1
24. februar 2018 ob 12:54 Ker če kdo, so oni tisti, ki si tega nikoli ne bi privoščili, saj dajo ogromno na čast in tradicijo ter predvsem na to, da je športnost v prvi vrsti.
Več novic ...
Kazalo