Zdravje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Zdravje - Arhiv
Po slovenskemu grlu v letu dni steče 114 litrov piva, 44 litrov vina in dva litra žganja V letu 2015 je povprečen Slovenec popil več kot v letu prej, ugotavljajo na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Registrirana poraba alkohola je bila 11,5 litra čistega alkohola na prebivalca.
UKC naj bi sprožil postopek za krivdno razrešitev Rajka Kende Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana naj bi nameraval z mesta strokovnega direktorja pediatrične klinike iz krivdnih razlogov razrešiti Rajka Kendo.
Si bomo pomlajevali kri in se tako ohranjali zdrave dlje časa? Raziskovalci z univerze v nemškem Ulmu so odkrili, da lahko matične celice v krvi znova aktivirajo z dodatkom beljakovine, imenovane osteopontin, in tako "pomladijo" kri.
Zaradi neizpolnjevanja zakonskih pogojev zavrgli vlogo novogoriške pro bono ambulante Komisija pri ministrstvih za zdravje in za delo je zavrgla vlogo pro bono ambulante v Novi Gorici, ki deluje v okviru Čezvesoljske Zombi Cerkve blaženega zvonjenja oz. Hiše dobrot.
Tudi uradno podpisan sporazum o začasni prekinitvi zdravniške stavke Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc in predsednik sindikata zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides Konrad Kuštrin sta tudi uradno podpisala sporazum o začasni prekinitvi zdravniške ...
Zaradi zapletov pri porodu 900 tisoč evrov odškodnine Višje sodišče v Kopru je po devetih letih razsodilo, da bo morala postojnska porodnišnica družini iz Nove Gorice v 15 dneh izplačati 900 tisoč evrov odškodnine.
ZN zgrožen zaradi prodaje materinega mleka iz Kambodže Prodaja človeškega mleka kamboških mater, ki ga v ZDA uvaža zasebno podjetje, je naletela na ostre obsodbe. Unicef opozarja, da bi to lahko privedlo do podhranjenosti otrok revnih in ranljivih žensk.
Vlada omogočila uporabo konoplje v medicinske namene S sprejeto vladno uredbo o razvrstitvi prepovedanih drog je omogočena uporaba konoplje v medicinske namene.
UKC Maribor išče novega direktorja Izšel je razpis za novega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor, saj bo zdajšnjemu vršilcu dolžnosti (v. d.) Janezu Lavretu sredi poletja potekel enoletni mandat.
Oddelek za paliativno oskrbo Onkološkega inštituta praznuje desetletnico Oddelek za akutno paliativno oskrbo Onkološkega inštituta v Ljubljani, ki je pomemben del oskrbe bolnikov z rakom, letos praznuje deset let ustanovitve in delovanja.
Zavarovalničarji spisali za 12 strani pripomb na predlagano zdravstveno reformo Ob predlagano zdravstveno reformo se je obregnila tudi zavarovalna industrija – po njenem mnenju ta namreč ne naslavlja in ne rešuje najbolj perečih težav slovenskega zdravstva.
Svet zavoda vodstvu UKC-ja Maribor naložil, naj odpravi 2,4 milijona evrov izgube Univerzitetni klinični center Maribor je lansko poslovno leto končal z 2,4 milijona evrov izgube, zato je svet UKC-ja Maribor vodstvu bolnišnice naložil, naj to čim prej popravi.
Ptujska bolnišnica razpravo o izgubi preselila za zaprta vrata Člani sveta ptujske bolnišnice so se odločili, da razpravo o skoraj 1,2 milijona evrov izgube v lanskem letu zaprejo za javnost.
Na ključni zakon zdravstvene reforme kup pripomb Končuje se javna razprava o predlogu zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju.
Najbolj zdravo srce imajo Tsimaniji iz amazonskega deževnega gozda Najbolj zdravo srce na svetu imajo Tsimaniji iz amazonskega deževnega gozda v nižinskem predelu Bolivije. Njihove arterije so tako rekoč brez oblog vse do visoke starosti, ugotavlja raziskava.
Bolezni ščitnice se velikokrat zamenjuje z izgorelostjo ali depresijo "Glavna težava pri odkrivanju bolezni ščitnice so nespecifični znaki, ki se velikokrat povezujejo z izgorelostjo ali depresijo," je opozorila predsednica društva Metuljčica Janja Drenšek.
Rakave celice napadli z gensko spremenjenimi virusi Skupina španskih znanstvenikov je razvila nov pristop za spopad z rakavimi celicami. Gensko so spremenili viruse, ki prepoznavajo zdrave in rakave celice in napadejo predvsem slednje.
Prevoz kritično bolnih novorojenčkov bi bilo treba nadgraditi na vse otroke Sistem prevoza kritično bolnih dojenčkov do šestih mesecev starosti iz regionalnih bolnišnic v ljubljanski klinični center pri nas deluje že 40 let.
ESS-ju izračuni zdravstvene reforme, ne pa tudi več časa za razpravo Ministrstvo za zdravje bo pogajalski skupini za zakon o zdravstvenem varstvu in zavarovanju v okviru ESS-ja predalo dodatne izračune.
OZS: Bolniško nadomestilo bi moralo pripadati tudi samozaposlenim Bolniškega nadomestila samozaposleni prvih 30 dni bolezni ne morejo uveljavljati, kar v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) presojajo kot protiustavno.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Andrej Zorko
4
27. marec 2017 ob 20:59 Sami bomo poskrbeli za svojo prihodnost. Ne potrebujemo ne ameriške ne nemške ali druge zbornice. Znanja imamo dovolj, volje prav tako.
Več novic ...
Kazalo