Zdravje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Zdravje - Arhiv
Zaradi počene cevi moteno delo v operacijskem bloku mariborske kirurgije V operacijskem bloku klinike za kirurgijo UKC Maribor je prišlo do nenadne poškodbe vodovodne cevi, kar je povzročilo izlitje vode v operacijskem bloku in v nekaterih drugih prostorih.
Pahor: Zdravstvo je najbolj potrebno prevetritve v državi Zdravstveni sistem je najbolj potreben prevetritve v državi, je prepričan Borut Pahor.
Mariborski UKC sprejel rebalans finančnega načrta Svet Univerzitetnega kliničnega centra Maribor (UKCM) je sprejel rebalans finančnega načrta zavoda za letošnje leto, kljub nekaterim dvomom o verodostojnosti predstavljenih številk.
Slovenski znanstveniki odkrili gen, ki povzroča prezgodnje staranje V ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru (UKC) so predstavili gen za prezgodnje staranje, ki so ga odkrili slovenski znanstveniki in raziskovalci Kliničnega inštituta za medicinsko genetiko ...
Urgentni zdravniki: Ljudje prihajajo na urgenco zaradi banalnih težav, kot je mozolj v nosu Na urgence prihaja ogromno bolnikov, ki ne potrebujejo nujne pomoči oz. niso življenjsko ogroženi, ampak vidijo možnost za hitrejšo obravnavo in diagnostiko, opozarjajo urgentni zdravniki.
Izobraževanje Romov glede zdravja naletelo na dober odziv Kljub dolgoletnim prizadevanjem za izboljšanje zdravja Romov v Sloveniji se je v praksi izkazalo, da je njihovo zdravstveno stanje v primerjavi s preostalim prebivalstvom na splošno zelo slabo in ...
Slovenija je med državami, kjer je opazen upad novih diagnoz okužbe s HIV-om Pravočasno testiranje na HIV in takojšnje zdravljenje pomeni boljše izide zdravljenja, ob evropskem tednu testiranja na HIV sporočajo z ministrstva za zdravje.
Svet UKC-ja Ljubljana Kopača in Pfeiferjevo seznanil s predlogom njune razrešitve Generalnega direktorja UKC-ja Andraža Kopača in strokovno direktorico Marijo Pfeifer so seznanili z začetkom postopka njune razrešitve s položaja.
Cigarete usodne za več ljudi kot nezgode, samomori, alkohol, droge in aids skupaj Ob mesecu preprečevanja zasvojenosti na NIJZ-ju opozarjajo, da je tobak ena najbolj razširjenih oblik zasvojenosti.
Rak trebušne slinavke: relativno redek, a še vedno precej smrtonosen Čeprav se rak trebušne slinavke ne pojavlja prav pogosto, vseeno velja za enega od rakov z najslabšo prognozo - predvsem zato, ker je le petina bolnikov ob postavitvi diagnoze primerna za kirurško ...
Direktor celjske bolnišnice Marjan Ferjanc razrešen Svet zavoda celjske bolnišnice je s funkcije direktorja Splošne bolnišnice Celje razrešil Marjana Ferjanca, ki je bil na tem položaju od leta 2007.
Pri dveh rejcih našli jajca s fipronilom Uprava za varno hrano je pri dveh slovenskih rejcih ugotovila prisotnost nevarnega insekticida fipronila v jajcih.
Samomor je za svojce žrtev huda travma, toda le redki so deležni ustrezne pomoči Svojci umrlih v samomoru imajo v Sloveniji na voljo premalo pomoči, čeprav gre za enega najbolj travmatičnih dogodkov v njihovem življenju, opozarjajo organizatorji dneva solidarnosti z družinami, ...
Fides prekinil spomladi zamrznjeno stavko Na izredni letni konferenci Fidesa so sklenili, da bodo spomladi zamrznjeno stavko prekinili, čeprav vse zaveze vlade iz stavkovnega sporazuma še niso uresničene.
Agonija v UKC-ju se končuje: postopek za razrešitev vodstva le stekel Svet univerzitetnega kliničnega centra je sprejel sklep o začetku postopka razrešitve generalnega direktorja UKC Ljubljana Andraža Kopača in strokovne direktorice Marije Pfeifer, je po seji sveta ...
Burno dogajanje v ljubljanskem UKC-ju: Odstopila še predstojnica na nevrologiji Iz ljubljanskega kliničnega centra znova prihaja novica o odstopu - tokrat je odstopila predstojnica kliničnega oddelka za vaskularno nevrologijo in intenzivno nevrološko terapijo nevrološke klinike ...
Foto: Odprli nove prostore ljubljanske urgence Odprli so nove prostore splošne nujne medicinske pomoči in internistične prve pomoči v Ljubljani.
Tradicionalni slovenski zajtrk krepi kulturo zajtrka in zdrave prehrane V petek bo ob medu, maslu in jabolkih tradicionalni slovenski zajtrk združil več kot 260.000 otrok v vrtcih in šolah, kar že kaže pozitivne rezultate.
Skokovito naraščanje števila sladkornih bolnikov Sladkorna bolezen je ena najpogostejših kroničnih nenalezljivih bolezni, število bolnikov pa hitro narašča. Vzrok je pogosto slab življenjski slog.
Kuštrin in Cerar še nista našla rešitve za zdravniške plače Na sestanku pri Miru Cerarju se je mudil predsednik sindikata Fidesa Konrad Kuštrin, ki je dejal, da jim je premier pozorno prisluhnil, a ni mogel dati nobene obljube.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Videonovice
Izjava dneva
link
Zeid Al Husein
2
22. november 2017 ob 13:42 Današnja sodba je opozorilo vsem, ki izvajajo tovrstne zločine, da se ne bodo izognili pravici, ne glede na to, koliko moči imajo ali koliko časa bo trajalo. Odgovarjali bodo.
Več novic ...
Kazalo