Zdravje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Zdravje - Arhiv
Slovenščina ne bi smela biti več pogoj za iskanje novega otroškega kardiologa Čez manj kot dva tedna bo ljubljanski klinični center ostal brez otroškega kardiologa, zato na novo vlado še posebej težko čaka zdravstvo, ki nujno potrebuje obljubljene reforme.
Nizozemski fenomen: vas, v kateri živijo le ljudje s hudo demenco Po 65. letu je dementen že vsak peti človek; ker število obolelih za to dolgotrajno boleznijo, ki izčrpa tudi svojce, narašča, je tudi v Sloveniji primerno iskati alternativo za oskrbo: edinstven ...
"Dojenje in cepljenje učinkovita v boju proti genitalnim rakavim obolenjem" Profesor Harald zur Hausen je iskriv sogovornik, zavezan znanosti in raziskovanju.
Vse več padcev s češenj: v mesecu in pol dvakrat toliko kot v vsem letu 2017 Letos se v urgentnem kirurškem bloku in kliničnem oddelku za travmatologijo Kirurške klinike UKC Ljubljana po navedbah oddelčnega predstojnika Mateja Cimermana spopadajo z vse več padci s češenj.
ZZS: Referendum ni prava pot do samostojne zobozdravniške zbornice Na seji Zdravniške zbornice Slovenije (ZZS) je prevladala podpora ustanovitvi samostojne zobozdravniške zbornice, a referenduma o odcepitvi zobozdravnikov niso razpisali.
Brane Dobnikar, novi v. d. direktorja Inštituta za otroške srčne bolezni Svet Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni je na dopisni seji za novega vršilca dolžnosti direktorja inštituta imenoval pravnika Braneta Dobnikarja.
Pomanjkanje medicinskih sester ni tako kritično, kot se prikazuje V Sloveniji primanjkuje delavcev v zdravstveni negi, največje pomanjkanje pa naj bi bilo v bolnišnici v Šempetru pri Gorici. Informacijo je sindikat medicinskih sester Florence – Pergam zanikal.
Ob novem pojavu ošpic v Mariboru: "Ni razlogov za preplah, če smo cepljeni" Položaj je pod nadzorom, so po šestih primerih okužbe z ošpicami v tej sezoni zagotovili v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. Opozorili so na pomen cepljenja.
Julija napotitve v tujino, če UKC-ju ne uspe najti še dveh otroških kardiologov Trije otroški kardiologi, ki so maja dali odpoved v UKC-ju Ljubljana, dokončno odhajajo julija. Doslej jim je uspelo pridobiti že nekaj strokovnjakov, manjkata pa še dva kardiologa.
Slovenci se počutijo bolj zdrave, hkrati se polovica odraslih prehranjuje pretežno nezdravo Peta nacionalna raziskava z zdravjem povezan vedenjski slog, ki je potekala leta 2016, je pokazala, da se polovica odraslih v Sloveniji prehranjuje pretežno nezdravo, več kot polovica pa jih je ...
Še tri okužbe z ošpicami v Mariboru V Mariboru so potrdili še tri okužbe z ošpicami, so sporočili iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Obolele so obravnavali ambulantno in se zdravijo doma.
Paragvaj je kot prva ameriška država po Kubi uradno izkoreninil malarijo V Paragvaju v zadnjih petih letih niso zaznali primera malarije, kar pomeni, da je ta država uradno izkoreninila to bolezen.
Bi zmogli teden brez zaslonov? Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije je pripravilo pobudo za teden brez zaslonov. V izbranem tednu bodo starši in otroci prosti čas preživeli brez televizije, tablic, prenosnih telefonov.
UKC Ljubljana zapustilo že 115 sester, a razmere so drugod po državi še slabše S pomanjkanjem medicinskih sester se spoprijemajo skoraj vse bolnišnice v državi, kar je posledica tako upokojevanja kot iskanja boljših priložnosti v tujini, največ medicinskih sester še vedno ...
Se bodo zobozdravniki odcepili od Zdravniške zbornice Slovenije? Skupščina Zdravniške zbornice Slovenije bo v četrtek na seji odločala tudi o tem, ali bodo med članstvom, ki vključuje tako zdravnike kot zobozdravnike, izvedli referendum o odcepitvi zobozdravnikov.
Strah pred kačami na snemanju oddaje spodbudil znanstveni članek Vsak tretji Zemljan se boji kač – tudi jaz, novinarka in scenaristka Neža Prah Seničar!
Ustavno sodišče zadržalo odvzem koncesije Lekarni Bitenc Ustavno sodišče je sklenilo v obravnavo sprejeti ustavno pritožbo, ki jo je Lekarna Bitenc vložila zoper sodbo vrhovnega sodišča, ker ji je Mestna občina Ljubljana odvzela koncesijo.
Moč in fizična dejavnost pomembni za zdravljenje levkemije Slovensko združenje bolnikov z limfomom in levkemijo je začelo izvajati pilotni projekt celostne rehabilitacije bolnikov.
Tretji primer ošpic v Mariboru Na infekcijskem oddelku Univerzitetno kliničnega centra (UKC) Maribor so prejšnji teden ambulantno zdravili 40-letnega moškega z ošpicami.
Če bi radi dlje živeli, hodite hitreje Če človek hitro hodi, bo morda dlje živel, so ugotovili avstralski znanstveniki. Že hoja s povprečno hitrostjo lahko zmanjša tveganje za prezgodnjo smrt za 20 odstotkov.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Oglasno sporočilo
link
Dezinficira in celi manjše rane
13. junij 2018 ob 13:16 Prihaja čas leta, v katerem smo zaradi lažjih oblačil in povečanih športnih aktivnosti bolj izpostavljeni praskam, ranam in odrgninam, posledično tudi različnim okužbam.
Več novic ...
Izbor
Izjava dneva
link
Borut Pahor
3
18. junij 2018 ob 14:48 Razumem, da ima Evropska komisija možnost in ne dolžnost, da poda svoje mnenje v skladu z 259. členom pogodbe EU-ja. To spoštujem.
Več novic ...
Kazalo