Zdravje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Zdravje - Arhiv
Za nekatere plača Čebaškove ni problematična, temveč "pranje perila" Več znanih zdravnikov je kritičnih do pranja umazanega perila v javnosti glede plače nove predsednice zbornice Zdenke Čebašek Travnik.
Reški anesteziologi si kljub ovadbam želijo še sodelovati z UKC-jem Maribor Reški anesteziologi si želijo podaljšanja pogodbe o sodelovanju z UKC-jem Maribor, kamor na občasno delo prihaja okoli 30 hrvaških zdravnikov.
So pro bono ambulante potreba ali anomalija današnje družbe? "Vljudno vabljeni vsi, ki so za vas vrata javnega zdravstva neprodušno zaprta," vabi novogoriška pro bono ambulanta. "Sistem bo dober, ko naših ambulant ne bo več," je dejala Sara Gregori.
Pediatrinja iz Lenarta: Zmerjajo me s Hitlerjem Vse več staršev se odloča, da ne bodo cepili svojih otrok. Leta 2016 je na ministrstvo za zdravje prispelo okoli 600 vlog za opustitev cepljenja. In posledice?
Zaradi pogodb s hrvaškimi anesteziologi tri ovadbe Policisti so zaradi spornega sklepanja pogodb o sodelovanju z reškimi anesteziologi ovadili tri fizične osebe, med njimi tudi nekdanjega direktorja UKC-ja Maribor Gregorja Pivca.
Zdravniška zbornica je potrdila odstop treh članov izvršnega odbora Zdravniška zbornica je potrdila, da so odstopili trije člani izvršnega odbora zbornice in najožji sodelavci predsednice Zdenke Čebašek Travnik.
Vse cene zdravil, ki jih nabavljajo bolnišnice, so zbrane na enem mestu Gre za nekakšen Google za tiste, ki v bolnišnicah pripravljajo javna naročila, je skupno bazo podatkov cen artiklov, ki jih nabavljajo bolnišnice, predstavil vodja projekta Jasmin Džaferović.
Najbolj inovativna živila 2017: I like tofu, ječmenov hlebček, pusti sir Ego quark ... Inštitut za nutricionistiko je podelil nagrade za najbolj inovativna živila, pridelana v Sloveniji in postavljena na tržišče v preteklem letu.
V UKC Ljubljana od sobote znova dovoljeni obiski V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana s soboto preklicujejo popolno prepoved obiskov. Vseeno pa obiskovalce prosijo, da prihajajo k svojim sorodnikom in prijateljem zdravi.
Zrak letos bolj onesnažen tudi zaradi dolge zime Tudi to zimo imamo v naši državi težave s čezmerno onesnaženostjo zraka in povišano koncentracijo nevarnih prašnih delcev PM10, ki močno ogrožajo naše zdravje.
V preventivni program Dora je bilo lani vključenih 72 odstotkov ciljne skupine žensk Presejalni program Dora je lani uresničil zastavljene načrte, saj je vanj vključenih 72 odstotkov žensk, starih od 50 do 69 let. Lani so v okviru programa odkrili 372 rakov dojk.
Depresija, prosim spusti me iz rok! Prazen pogled, utrujenost na obrazu, prazna duša, brez čutenj in zaznav. Tema. Brezup. Ne moreš predvideti, kdaj bo prišla. Včasih je niti prepoznaš ne.
Strokovna direktorica mariborskega UKC-ja želi odstopiti s položaja Strokovna direktorica mariborskega kliničnega centra Darja Arko je članom sveta zavoda ponudila odstop, ker meni, da v trenutnih razmerah ne more ustrezno opravljati svojega dela.
Fides: Vladna pogajalska izhodišča ne sledijo realizaciji stavkovnih zahtev Vlada in zdravniški sindikat Fides sta se vrnila za pogajalsko mizo glede sprememb kolektivne pogodbe za zdravnike. Fides meni, da vlada bolj ali manj povzema zavrnjena lanska izhodišča.
Zdenka Čebašek Travnik napoveduje transparentno delovanje zbornice Skupščina zdravniške zbornice Slovenije je potrdila mandat novi predsednici zbornice Zdenki Čebašek Travnik. Predsednica se je zavezala za preglednost delovanja zbornice in usmeritev v prihodnost.
#MMCdebata: "Internetni strokovnjaki" so danes pametnejši od vse medicine in znanosti "V zadnjih letih smo s pomočjo spleta in socialnih omrežij postali pametnejši in vemo več, kot pa zdravniki, ki so doberšen del življenja posvetili študiju in učenju o boleznih in zdravljenih," je ...
Kdo je odgovoren za drage žilne opornice? Direktorja kažeta na stroko. Preiskovalna komisija DZ-ja o ugotavljanju zlorab v slovenskem zdravstvenem sistemu je kot priči zaslišala direktorja celjske bolnišnice Marjana Ferjanca in nekdanjega direktorja UKC Maribor ...
UKC Ljubljana del žilnih opornic kupoval mimo zakona o javnih naročilih Parlamentarna preiskovalna komisija, ki preiskuje zlorabe v zdravstvu, je na podlagi novih pričanj ugotovila, da so v UKC-ju Ljubljana pri določenih žilnih opornicah kršili zakon o javnem naročanju.
Polovica vseh umrlih prebivalcev Slovenije zadnjo uro dočaka v ustanovah V letu 2015 je umrlo skoraj 20.000 prebivalcev Slovenije, z drugimi besedami to pomeni slab odstotek vseh prebivalcev. Prejšnji teden smo na podkastu Številke govorili o dolgoživih bitjih
Svet mariborskega UKC-ja zapušča predsednica Kovačič Mežkova Po zapletih med svetom Univerzitetnega kliničnega centra Maribor in vodstvom bolnišnice je odstopno izjavo podala predsednica sveta Vlasta Kovačič Mežek.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Videonovice
Primanjkuje čeljustnih kirurgov 00:02:08, 22.02.2017
Ljubljanska urgenca ima nov dovoz 00:00:45, 22.02.2017
Razvoj govora pri otroku 00:14:22, 22.02.2017
Posebna ponudba 00:36:51, 21.02.2017
Ovadbe zaradi anesteziologov 00:00:47, 21.02.2017
Nagrade inovativnim živilom 00:05:17, 17.02.2017
Skupna baza cen zdravil 00:01:08, 17.02.2017
Izjava dneva
link
Matevž Čelik
22. februar 2017 ob 19:22 Verjetno ima vsak od nas svojo predstavo, kje si želi živeti. A bolj kot kje, je pomembno kako.
Več novic ...
Kazalo