Zdravje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Zdravje - Arhiv
Ponočnjaki umirajo prej kot ljudje, ki radi zgodaj vstajajo Nočno življenje je dolgoročno zdravju škodljivo, potrjuje še ena študija, tokrat na velikem vzorcu ljudi. Ponočnjaki umirajo prej in pogosteje zbolijo.
Moško kontracepcijsko tabletko uspešno preizkusili na opicah Ameriški znanstveniki so na samcih opičje vrste makako uspešno preizkusili moško kontracepcijsko tabletko, ki omeji gibanje spermijev. Stranskih učinkov niso zaznali.
10 let programa Dora: Pregledanih 180.000 žensk, odkritih 2.000 primerov bolezni Državni presejalni program za raka dojk Dora praznuje 10 let izvajanja. V tem času so slikali 180.000 žensk, pri 2.000 med njimi so odkrili bolezen.
Zdravniki pozivajo ljudi, naj zaupajo uradni medicini Zdrav način življenja se prodaja, bolniki pa so obravnavani kot potrošniki.
Nad krhkost z ustrezno prehrano in pravo vadbo za ohranjanje mišic Krhkost je stanje, ko so zaradi staranja in bolezenskih vzrokov zmanjšane fiziološke rezerve in funkcija več organskih sistemov, zaradi česar je prisotno visoko tveganje za slabšanje zdravja, razvoj ...
UKC nekrivdno odpustil korupcije osumljenega Smiljića Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana je odpustil Uroša Smiljića, ki so ga oktobra 2016 pridržali zaradi suma korupcijskih kaznivih dejanj, povezanih s preskakovanjem čakalnih vrst v UKC-ju ...
Splošna bolnišnica Izola je dobila nov oddelek dnevne nege Splošna bolnišnica Izola je v ponedeljek tudi uradno odprla nove prostore za dnevno bivanje in nego pacientov po manjših, praviloma ambulantnih posegih, ki so s predpisanimi zdravili in ...
Premalo zobozdravnikov s koncesijo, visoka doplačila Kako do zobozdravnika koncesionarja, je vprašanje, ki si ga zastavlja marsikdo, saj zobozdravniških koncesij ni dovolj in zato veliko pacientov sploh nima izbranega zobozdravnika, če ga že imajo, pa ...
Protest proti zakonu, ki bi prepovedal vpis necepljenih otrok v javne vrtce Na Trgu republike v Ljubljani je potekal protest proti sprejetju novele zakona o nalezljivih boleznih. Organiziralo ga je Združenje za naravni razvoj.
Tožilstvo zavrnilo ovadbo proti nekdanjemu zdravstvenemu ministru Gantarju Nekdanji minister za zdravje in poslanec DeSUS-a Tomaž Gantar je sporočil, da je okrožno tožilstvo zavrglo ovadbo, ki jo je proti njemu zaradi domnevno nezakonitega podeljevanja koncesij v času ...
UKC Ljubljana naj bi iz rdečih številk izplaval leta 2020 UKC Ljubljana bo letos pridelal 15 milijonov evrov minusa. Sanacijska uprava je pripravila načrt, po katerem bi zavod izplaval iz dolgov z letom 2020.
So koncesije "težka lesena cokla" razvoja zdravstva? Spremembe v zdravstvenem sistemu so nujne, a oblikovane morajo biti skupaj z zdravništvom, ki najbolje pozna zdravstveni sistem in ve, kako ga izboljšati, so opozorili v zdravniških organizacijah.
Kateri miti spremljajo cepljenje in kakšna je resnica? Zaradi cepljenja se pri nas ne pojavljajo več nekatere hude, tudi smrtne bolezni.
Slovenija med prvimi zavihala rokave v evropskem boju proti ponarejenim zdravilom Evropska komisija krepi boj proti vstopu ponarejenih zdravil v zakonito dobavno verigo, s sistemom preprečevanja tovrstnega vstopa pa je Slovenija med prvimi v EU-ju.
Zdravniki tudi tistim zavodom, ki so kader do zdaj težje dobili V prihodnjih dneh bo objavljen pomladanski razpis za 300 zdravniških specializacij, prvi po novem načinu razpisovanja.
Študenti častijo pol litra krvi Pod okriljem Študentske organizacije Slovenije aprila po vsej Sloveniji poteka tradicionalna študentska krvodajalska akcija Častim pol litra.
Slovenec v življenju preživi manj zdravih let kot povprečni Evropejec Po evropskem strukturnem kazalniku Zdrava leta življenja v Sloveniji v povprečju preživimo zdravi 72 odstotkov življenja, kar je manj kot v povprečju EU-ja, kjer preživijo zdravi 78 odstotkov ...
Vrhovno sodišče: kirurg Dolenc mora izraelskemu pacientu plačati šest milijonov evrov Vrhovno sodišče je priznalo sodbo izraelskega sodišča, ki je odločilo, da mora kirurg Vinko Dolenc izraelskemu bolniku Elijahu Mesiki plačati večmilijonsko odškodnino.
Strah pred cepljenjem bi lahko odpravljali tudi zdravniki, če bi se cepili sami Tretjina staršev, ki s svojim otrokom pride k pediatru na pregled, ima strahove in dvome o cepljenju. A tudi zdravstveni delavci se pogosto ne cepijo, proti gripi se jih je le peščica.
O Pomurskih lekarnah tudi na sodišču? Vodenje Pomurskih lekarn še vedno ostaja kamen spotike.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izbor
Izjava dneva
link
Beno Udrih
2
21. april 2018 ob 14:48 Vedno sem pripravljen igrati za reprezentanco, če me pokličejo. Vsem fantom, ki jih poznam, sem čestital za naslov evropskega prvaka. Vsaka čast, odigrali so super.
Več novic ...
Kazalo