Zdravje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Zdravje - Arhiv
Revolucionarna terapija proti raku "pot v novo dobo zdravljenja" V ZDA so za klinično rabo odobrili revolucionarno terapijo proti raku, ki je v testiranjih ozdravila 83 odstotkov pacientov pred gotovo smrtjo.
Zdravstvena reforma in kritje bolnišničnih izgub na delovni mizi poslancev Poslanci so potrdili interventni zakon za sanacijo bolnišnic, prav tako pa so dali zeleno luč noveli zakona o zdravstveni dejavnosti.
Zaradi dizelskih izpustov v Evropi letno umre 5.000 ljudi Izpusti dizelskih avtomobilov, ki so se na testih s pomočjo goljufive programske opreme kazali kot okolju prijazni, so odgovorni za do 5.000 smrti v Evropi letno.
Projekt zgodnjega odkrivanja demence: polovica sodelujočih s slabšimi kognitivnimi sposobnostmi V okviru Adama - projekta zgodnjega odkrivanja demence pri starejši slovenski populaciji - se je testiralo 457 ljudi, rezultati testiranj pa so pokazali, da je polovica dosegla slabši rezultat ...
Celjska bolnišnica polletje končala s tremi milijoni evrov izgube Celjska bolnišnica je imela ob polletju tri milijone evrov izgube, ki jo gre po besedah direktorja bolnišnice Marjana Ferjanca pripisati znižanju cen zdravstvenih storitev, povečanju stroškov dela ...
Zaradi finančne sanacije bolnišnic bo potreben rebalans proračuna Vlada je na seji potrdila predlog zakona o interventnih ukrepih za zagotovitev finančne stabilnosti javnih zdravstvenih zavodov, ministrica za finance Mateja Vraničar Erman pa je ob tem opozorila, ...
Zaloge krvi po državi so nizke, primanjkuje vseh tipov krvi Trenutno stanje zalog krvi je pod potrebno količino - primanjkuje vseh tipov krvi, najbolj tipa A+ -, kritični meji pa se še niso približali, pravijo na zavodu za transfuzijsko medicino.
Kirurgom kmalu na pomoč "svinčnik", ki identificira rakavo tkivo? Znanstveniki z univerze v Teksasu so razvili "svinčnik", ki po njihovih zagotovilih v 10 sekundah razkrije, ali je tkivo rakavo.
Želje po novi organizacijski enoti, ki bi lahko obravnavala več srčnih bolnikov Projektni svet za otroško kardiologijo se je sestal na prvi seji in sklenil, da bodo predlagali ministrstvu za zdravje in UKC-ju reorganizacijo že obstoječega centra za obravnavo otrok in odraslih s ...
Bo neuspeli razpis za opornice le izkoriščen kot priložnost za pritisk na dobavitelje? V okviru skupnega javnega naročila za dobavo srčno-žilnih opornic ni bil izbran noben ponudnik, a predstavniki ministrstva za zdravje in razpisne komisije v tem vidijo priložnost.
Bo ZZZS moral samoplačniku povrniti stroške zdravljenja? Delovno in socialno sodišče v Ljubljani je presodilo v korist zavarovanca, tako da bo ZZZS moral Krištofu Zevniku povrniti stroške samoplačniškega zdravljenja pri zasebniku, ki z ZZZS-jem nima ...
Bo projektnemu svetu uspelo rešiti ugled otroške srčne kirurgije? Nad otroško srčno kirurgijo bo bdel projektni svet, ki bo poskrbel za vzpostavitev centra za prirojene srčne napake, povezavo UKC-ja z enim od zunanjih centrov in zagotovil kakovostno zdravljenje.
Ministrica: Strokovni svet s Pfeiferjevo prevzel odgovornost za otroško kardiologijo Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc poudarja, da so strokovni direktorji z odločitvijo o podpori Mariji Pfeifer prevzeli odgovornost za zdravljenje otrok z boleznimi srca.
Varuh: Razmere na varovanih oddelkih za osebe z duševno motnjo postajajo nevzdržne Varuh človekovih pravic v posebnem poročilu opozarja na kršitve pravic osebam z duševno motnjo pri njihovi neprostovoljni nastanitvi in obravnavi v varovanih oddelkih socialnovarstvenih zavodov.
UKC Maribor pridelal zajetno izgubo, zanjo krivi državo Mariborski klinični center je v pol leta pridelal 5,3 milijona evrov izgube, še enkrat toliko že dolguje dobaviteljem. A v zavodu trdijo, da jim država ne plačuje izvedenih storitev, kot bi morala.
Pfeiferjevi soglasna podpora strokovnega sveta UKC-ja Strokovni svet UKC-ja Ljubljana je podprl delo strokovne direktorice Marije Pfeifer na področju otroške kardiologije, je po izredni seji sveta povedal Adolf Lukanović.
Cenejši hrvaški domovi za starejše čez mejo zvabili tudi Slovence V Sloveniji se že vrsto let spopadamo s hudim pomanjkanjem domov za starejše, ministrstvo za delo je šele po devetih letih objavilo razpis za koncesije za 900 novih mest v domovih, razlog za tako ...
Staranje prebivalstva prineslo tudi večje potrebe po patronažni negi Ker se življenjska doba podaljšuje, vse več starostnikov pa ostaja v domačem okolju, je potreba po patronažni negi vse večja. Ponekod so potrebe že presegle obseg storitev, ki jih omogoča ZZZS.
Skoraj četrtina bolnikov čaka na operacije nedopustno dolgo Nakopičene težave v slovenskem zdravstvu bolniki najbolj občutijo, ko čakajo na specialistične preglede in zdravstvene posege, čakalne dobe so se namreč v zadnjih letih močno podaljšale.
Milojka Kolar Celarc za plačilo svetovalcev porabila že 450.000 evrov Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je za svetovalce pri pripravi zdravstvene zakonodaje v svojem mandatu porabila že 450.000 evrov, vsi zakonski predlogi do zdaj pa so bili deležni predvsem ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Hvang Šin
5
21. september 2017 ob 14:44 Ti vlaki so tako popularni, da so bile vozovnice za današnje vožnje razprodane že pred tednom dni.
Več novic ...
Kazalo