Zdravje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Zdravje - Arhiv
Epigenetika: od staršev podedujemo več kot le gene Smo več kot zgolj vsota svojih genov.
Hepatitis bi lahko izkoreninili, a se ljudje okužbe zavejo šele, ko je prepozno Število umrlih zaradi virusnih hepatitisov je po podatkih svetovne zdravstvene organizacije v zadnjih dveh letih prvič preseglo število umrlih zaradi virusa HIV.
So se dobavitelji žilnih opornic na skupnem razpisu kartelno dogovorili? Agencija za varstvo konkurence (AVK) bo preverila, ali so se dobavitelji pri skupnem razpisu za žilne opornice kartelno dogovarjali o cenah.
V juliju za ošpicami zbolel otrok, ki ni bil cepljen Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je julija zaznal sedmi letošnji primer ošpic v Sloveniji. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije pa je letos zaradi ošpic v Evropi umrlo 35 ljudi.
Za dobavo srčno-žilnih opornic se poteguje devet dobaviteljev Na skupno javno naročilo za dobavo srčno-žilnih opornic petim bolnišnicam je prispelo devet ponudb.
DS ni izglasoval veta na novelo zakona o zdravniški službi Državni svet na današnji izredni seji ni sprejel predloga za odložilni veto na novelo zakona o zdravniški službi.
7.000 podpisov proti pripojitvi kranjske bolnišnice k jeseniški Župani 11 gorenjskih občin in okoli 7.000 občanov je podpisalo peticijo proti načrtovani pripojitvi kranjske bolnišnice k jeseniški.
Spolne okužbe: "Prestrašenost je najboljša preventiva, če ni že prepozno" "Veste, kaj je v Sloveniji zanimivo? Ljudje so zvesti in tudi mislijo, da so zvesti. Ampak lahko imajo nekaj različnih stalnih partnerjev v enem letu," poudarja dr. Evita Leskovšek.
Svet UKCLJ znova preložil odločanje o odgovornosti vodstva Svet Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana ni končal razprave o otroški srčni kirurgiji in službi za kardiologijo na pediatrični kliniki, temveč jo bodo nadaljevali na prihodnji seji 8. avgusta.
Ljudem z demenco in njihovim svojcem v pomoč prva do demence prijazna točka Društvo Spominčica in varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer sta pri varuhu odprli prvo do demence prijazno točko.
Kolar Celarčeva: V zdravstvo je treba pripeljati več denarja V zdravstveni sistem je treba pripeljati dodaten denar, je poudarila ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc ob predstavitvi poslovanja bolnišnic, ki se spopadajo s primanjkljaji.
Vitamin D je pomemben za ohranjanje zdravih kosti in delovanje mišic Zdravi ljudje lahko zadostne količine vitamina D dobijo z občasnim sončenjem in ustrezno prehrano, če pa se iz različnih zdravstvenih razlogov odločite za prehranska dopolnila, se o tem posvetujte z ...
UKC Maribor zanikal Lavretove navedbe, da je dosegel izbris hipotek za garažne hiše Univerzitetni klinični center Maribor meni, da nekdanji v. d.
Antibiotiki proti gonoreji postajajo povsem neučinkoviti, novih zdravil ni Pojavljajo se nove oblike gonoreje, ki jih je zelo težko in v nekaterih primerih celo nemogoče zdraviti z obstoječimi antibiotiki, na obzorju pa je zgolj peščica novih zdravil.
Parlamentarna komisija pričakuje sanacijski načrt za UKC Ljubljana Tako opozicijski kot koalicijski poslanci so bili na seji komisije DZ za nadzor javnih financ kritični do poslovanja UKC Ljubljana.
Bolniki z astmo na nogah zaradi novih terapevtskih skupin, ZZZS miri ZZZS načrtuje za letos jeseni uvedbo novih dveh terapevtskih skupin za zdravljenje astme.
Mariborski UKC in slovenjgraška bolnišnica načrtujeta varčevanje Svet mariborskega UKC je kljub poslovanju z izgubo potrdil finančni načrt za letošnje leto, ki predvideva tudi varčevalne ukrepe. Varčevalne ukrepe pa načrtujejo tudi v slovenjgraški bolnišnici.
Godčeva: Zakaj Repovža ne zanima, kdo vse je lastnik Mladine? Odgovorni urednik tednika Mladina Grega Repovž je predsednici komisije o žilnih opornicah Jelki Godec (SDS) očital, da Mladino vpleta v zgodbo z namenom diskreditacije tednika.
Velenjski svetniki nasprotujejo pripojitvi bolnišnice Topolšica Velenjski mestni svet ministrstvo za zdravje poziva k odstopu od pripojitve Bolnišnice Topolšica k celjski bolnišnici. Bolnišnica bo že letos tekoče poslovala pozitivno, je poudaril v. d.
Za razmere na ljubljanski otroški kirurgiji ministrica še ni našla rešitev Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, ki je sredi junija izrazila pričakovanje, da bodo rešitve glede otroške srčne kirurgije znane v desetih dneh, še nima pravih odgovorov.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Miha Vipotnik
22. julij 2017 ob 12:02 Libanonci so na neki način tista sfera, ki je problematična za Evropo.
Več novic ...
Kazalo