Zdravje - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Zdravje - Arhiv
UKC Ljubljana bo s cenejšimi žilnimi opornicami prihranil 187 tisočakov V pogajanjih z dobavitelji je UKC-ju Ljubljana uspelo znižati ceni dveh žilnih opornic, ki predstavljata pretežni del nabav, in tako na letni ravni prihraniti 187 tisoč evrov, so sporočili.
"Smrtonosna" dizelska vozila - trdi delci v zraku slabijo srce Srce ljudi, ki dihajo umazan zrak, je manj zdravo v nasprotju z ljudmi, ki so na čistem zraku, ugotavlja nova študija.
Nemški vrtci bodo morali prijaviti starše necepljenih otrok Nemške oblasti bodo prihodnji teden sprejele zakon, po katerem bodo morali vrtci prijaviti starše, ki ne bodo predložili dokazil o posvetu z zdravnikom glede cepljenja svojega otroka.
Do zakona, ki ureja koncesije v zdravstvu, kritična tudi koalicija Poslanske skupine, tudi koalicijske, so do predloga sprememb zakona o zdravstveni dejavnosti kritične, se je pokazalo ob prvem branju predloga v DZ-ju.
Video: V Soči razvili robota za učenje hoje, ki ga želijo patentirati Bolniki, ki okrevajo po možganski kapi, imajo pogosto težave s hojo, ravnotežjem in koordinacijo gibov.
Novi predlog: Za zdravstveni prispevek med štiri in 140 evri Ministrstvo za zdravje je spremenilo model, kako bodo oblikovali zdravstveni prispevek.
Zdravila iz konoplje pri nas le mrtva črka na papirju Slovenija je marca letos omogočila uporabo konoplje v medicinske namene, a je za zdaj v slovenskih lekarnah kljub temu še ni mogoče dobiti. Bolniki jo, če si jo lahko privoščijo, kupujejo v Avstriji.
Tehnika rekonstrukcije dojk ljubljanskih kirurgov med najboljšimi na svetu Mikrokirurška tehnika rekonstrukcije dojk s 3D-modelom, ki so jo prvi na svetu izvedli v ljubljanskem UKC-ju, je bila uvrščena med najboljše rekonstrukcijske tehnike dojke.
Otroška debelost - eden najresnejših zdravstvenih izzivov tega stoletja Evropski dan debelosti je letos namenjen opozarjanju na težavo čezmerno debelih mladostnikov, skrb vzbujajoče je, da njihovo število kljub novim znanjem v številnih evropskih državah še vedno narašča.
Italija predvideva dvanajst obveznih cepljenj otrok, ne več samo štirih Italijanska vlada je po hitrem postopku sprejela dekret, s katerim želi zajeziti vse bolj razširjen upor proti obveznemu in priporočenemu cepljenju otrok.
Pizziga: Mark Medical ni bil privilegiran pri dobavi žilnih opornic David Pizziga, n ekdanji vodja prodaje pri podjetju Mark Medical, ki je v spornem obdobju dobavljalo opornice slovenskim bolnišnicam, je pred parlamentarno komisijo zatrdil, da podjetje ni imelo ...
Kronična vnetna črevesna bolezen: ni dovolj le zdravljenje Za kronično vnetno črevesno boleznijo v Sloveniji trpi okoli 7.000 ljudi, pristojni pa opozarjajo, da je za uspešno obvladovanje bolezni ključno zgodnje odkritje bolezni in bolniku prilagojeno ...
Hrana, ki jo postrežejo na letalu, je prava kalorična bomba Gordon Ramsay je nekoč izjavil, da se pod nobenim pogojem ne bi dotaknil hrane, ki jo postrežejo na letalu, saj ve, od kod prihaja in kako je pripravljena. Najnovejša raziskava mu daje prav.
WHO: Mladi v Evropi jedo in pijejo preveč sladkorja, preveč časa presedijo Raziskava Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) kaže, da mladi po Evropi pojedo in popijejo preveč sladkorja, pojedo pa premalo sadja in zelenjave. Skoraj petina mladostnikov je predebelih.
WHO razglasil izbruh ebole v Demokratični republiki Kongo Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je po enem potrjenem primeru smrti zaradi ebole in dveh primerih, ki se še preiskujeta, v Demokratični republiki Kongo razglasila izbruh ebole.
Zasebni zdravniki in zobozdravniki nasprotujejo zdravstveni reformi "Poslabšuje naš položaj, in to zaradi omejitve trajanja koncesij, pa tudi zaradi dajanja zakonsko določene prednosti javnim zavodom pri izvajanju zdravstvenih storitev," je opozorila Helena Mole.
Ministrstvo: Sanacija UKC-ja je odgovornost celotnega vodstva Ministrstvo za zdravje je po četrtkovi zavrnitvi sanacijskega načrta Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana poudarilo, da je sanacija poslovanja zavoda odgovornost celotnega vodstva in ne ...
Italija razmišlja o uvedbi obveznega cepljenja proti ošpicam Zaradi velikega porasta obolelih za ošpicami italijanske oblasti razmišljajo o uvedbi obveznega cepljenja za šoloobvezne otroke.
Svet UKCL-ja odločno zavrnil sanacijski program vodstva Ker sanacijski načrt UKC-ja Ljubljana ni imel točno določenih ciljev, navedenih mogočih prihrankov, časovnih rokov in odgovornih za izvajanje, ga je svet zavoda soglasno zavrnil. Po besedah ...
Vlada namenila 661 tisoč evrov pomoči za Bolnišnico Topolšica Bolnišnici Topolšica bo vlada zagotovila 661.230 evrov pomoči za poplačilo izvršb in izplačilo plač za april. Vršilec dolžnosti direktorja ostaja Jurij Šorli.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Izjava dneva
link
Donald Trump
29. maj 2017 ob 13:22 Jared opravlja izjemno delo za državo. Popolnoma mu zaupam, vsak ga spoštuje. Njegovo delo bo naši državi prihranilo milijarde dolarjev. In kar je morda še pomembneje, je zelo dober človek.
Več novic ...
Kazalo