Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni - Zdravje

Novice

Poslovanje UKC Maribor, kljub visoki izgubi, boljše od načrtovanega
Poslovanje UKC Maribor v devetih mesecih letošnjega leta izkazuje 2,7 milijona evrov izgube, kar je bolje od načrtovanega.

Novice

Fakin: Otroška srčna kirurgija ostaja v okviru UKC-ja Ljubljana
Otroška srčna kirurgija ostaja znotraj UKC-ja Ljubljana, je sporočil minister za zdravje Samo Fakin po dopoldanskem sestanku z vodstvi UKC-ja in inštituta za otroško srčno kirurgijo.

Novice

Namesto 900 priznanih le okoli 30 poklicnih bolezni na leto
Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije v Evropski uniji zaradi poklicnih bolezni vsako leto umre več kot 300.000 ljudi. V Sloveniji, kjer uradne ocene ni, poklicnih bolezni razen azbestnih že skoraj tri desetletja ne odkrivamo in ne preprečujemo.

Novice

Mariborski družinski zdravniki: Trudimo se delati dobro, a stanje postaja nevzdržno
Zdravniki družinske medicine Zdravstvenega doma Maribor opozarjajo na preobremenjenost.

Novice

Na Madžarskem pridržane večje količine prehranskih dopolnil
Zdravstveni inšpektorat RS je prek sistema AAC (Administrative Assistance and Cooperation) od madžarskih organov dobil obvestilo o pridržanju večjih količin prehranskih dopolnil.

Novice

"Gonilna sila okužb z virusom HIV so osebe, ki ne vedo, da so okužene." Poznaš svoj status?
Okužba z virusom HIV je še vedno neozdravljiva, a sodobna zdravila ljudem omogočajo normalno življenje, brez strahu, da bi okužili ljudi okoli sebe, celo otroke, ki jih zaplodijo, saj je virus v ...

Novice

Ženske v Sloveniji živijo skoraj šest let dlje od moških
Ženske v Sloveniji lahko v povprečju pričakujejo skoraj šest let daljše življenje od moških, kažejo podatki NIJZ-ja. Največja razlika med trajanjem življenja med moškimi in žensko je na Koroškem.
Izjava dneva
link
Luka Mesec
18
13. december 2018 ob 18:12 Danes sprejemamo zakon, ki bo omogočil dvig minimalne plače na 700 evrov, ki bo določil, da se dodatki doplačujejo, in ki bo določil, da minimalna plača vselej znaša vsaj 20 odstotkov več od ...
Več novic ...
Kazalo