Narava pomaga
slice
Majes svetuje: Za pripravo čajev naberite pljučnik, belo omelo in trobentice
Zdravilna zelišča, 4. april 2017 ob 11:53 Sončni dnevi so nekatere že privabili, da so se odpravili v naravo po zelišča za pripravo čajnih mešanic in drugih zdravilnih pripravkov.
13
Za dobro voljo spijte melisin ali metin čaj
2
24. februar 2017 ob 09:53 Ljudska modrost pravi, da si lahko z vračanjem k naravi pozdravite ali olajšate marsikatero zdravstveno tegobo.
Ingver za več energije, hren za boj proti prehladu
29. september 2016 ob 10:39 V jesenskih in zimskih dneh pijte več ingverjevega in komarčkovega čaja, jedem pa dodajte več šetraja in majarona. Začimbe uporabljamo vse leto, posamezne pa pogosteje v določenem časovnem obdobju.
Za dobro prebavo si privoščite suhe slive
20. september 2016 ob 18:47 Slive se dobro podajo k mesnim jedem, odlične so v kombinaciji z agrumi in vaniljevim sladoledom, seveda pa jih lahko jeste tudi surove.
Z zeleno izboljšajte jedem okus in okrepite zdravje
5
7. september 2016 ob 06:20 Zeleno, ki ima številne pozitivne učinke na zdravje, uporabite kot začimbo, dodatek k mesu in zelenjavi ali kot prilogo.
Nabirajte ognjič za zdravljenje ran in opeklin Ognjič zacveti junija, nabirate pa ga lahko vse do prvega mraza. Opazili ga boste na vrtovih kot okrasno rastlino, čeprav ga v ljudskem zdravilstvu uporabljajo za številne zdravstvene težave.
Jejte svež česen, ki ima številne pozitivne učinke na zdravje Neprijeten zadah in vonj po uživanju marsikoga odvrneta, da bi pogosteje jedel česen, čeprav številne študije dokazujejo, da ima številne pozitivne lastnosti na zdravje.
8
Repno perje je bogato z vitamini in minerali Kisla repa in zelje sta priljubljena še danes, predvsem v zimskih mesecih.
5
Pri težavah s prebavo posezite po kuminu Kumino poznamo vsi in jo tudi pogosto uporabljamo, medtem ko kuminu ne posvečamo pretirane pozornosti. Ponekod ga imenujejo tudi rimska kumina ali laški kumin oziroma laška kumina.
2
Hermeliko na vsak vrt! V zimskih mesecih vam bodo popestrili vrt, uporabite pa jih lahko tudi v solatah in za celjenje ran.
Navadni rman je učinkovit za odpravljanje kožnih vnetij Navadni rman z belimi cvetovi in suličastimi listi lahko nabirate po travnikih, gozdnih obronkih in ob poteh od maja do septembra.
Regrat ni samo za v solato, pripravimo lahko tudi regratovo vino Regrat je res vsestransko uporaben. Uporabna je vsa rastlina: listi, korenina in cvetovi. Uživamo ga presnega (liste) kot solato.
2
Lovor naredi jedi okusnejše in ščiti živila pred molji in črvi Lovorjev list je že od nekdaj simbol neizmerne moči in energije: lovorjev venec so nosili športniki, vladarji in različni ustvarjalci, ki so se s svojimi dejanji zapisali v zgodovino.
Zrak v prostorih izboljšajte s primerno izbiro sobnih rastlin Praproti, bršljan, aloe vera in druge rastline vam lahko pomagajo odstraniti ali vsaj zmanjšati količino kemikalij v stanovanju.
3
Evkaliptovo olje ima nešteto zdravilnih lastnosti Z njim si lahko lajšate prehladna obolenja, bolečine v sklepih, odganjate mrčes ali pa osvežite dnevni prostor. Evkaliptovo olje ima res širok razpon uporabe.
10

Kazalo