Marjan Sušelj leta 2006, ko je bil še direktor sektorja za sistem kartic pri ZZZS-ju. Foto: BoBo/Srdjan Živulović
Marjan Sušelj leta 2006, ko je bil še direktor sektorja za sistem kartic pri ZZZS-ju. Foto: BoBo/Srdjan Živulović
Fakina naj bi nadomestil Sušelj

Skupščina Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) bo o imenovanju odločala na seji 1. septembra, so sporočili z zavoda.

Upravnemu odboru sta se tokrat predstavila Marjan Sušelj in direktorica območne enote ZZZS-ja Novo mesto Tatjana Mlakar. Upravni odbor pa je očitno bolj prepričal Sušelj.

Fakin odhaja 15. septembra
ZZZS potrebuje vršilca dolžnosti generalnega direktorja, dozdajšnji vršilec dolžnosti Samo Fakin namreč 15. septembra zapušča zavod in odhaja v gospodarstvo. Sušelj naj bi tako funkcijo v. d. prevzel s 15. septembrom, in sicer do nastopa funkcije novega generalnega direktorja, imenovanega na podlagi ponovnega razpisa, vendar največ za eno leto.

Fakin je ZZZS vodil dobrih devet let, prvič je bil na čelo javne zdravstvene zavarovalnice imenovan leta 2007, drugič štiri leta pozneje. Nato je dobro leto opravljal funkcijo vršilca dolžnosti generalnega direktorja. Dvakrat se mu je namreč zalomilo v DZ-ju, kjer ni dobil zadostne podpore za nov mandat, medtem ko sta ga upravni odbor in skupščina ZZZS-ja podpirala.

Fakina namreč ni podpirala največja koalicijska stranka SMC, iz katere je tudi ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc. Kot razlog so navedli vsebinska razhajanja oz. da hočejo na mestu prvega moža ZZZS-ja človeka, s katerim bodo lahko izpeljali zdravstveno reformo.

Fakina naj bi nadomestil Sušelj