Zdravje
(9)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.0 od 2 glasov Ocenite to novico!
Častim pol litra
Z darovanjem krvi se pomaga pri reševanju življenj drugih. Foto: BoBo/Bor Slana

Dodaj v

Častim pol litra ... dragocene življenjske tekočine

Dobrodelna akcija
9. oktober 2017 ob 10:16
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

V okviru študentske akcije 'Častim pol litra' po vsej državi organizirano darujejo kri. Organizatorji ugotavljajo, da se za to odloča vedno več mladih.

V Mariboru bo mogoče kri darovati od 9. do 14. ure na Štuku, v torek pa med 8. in 15. uro na centru za transfuzijsko medicino mariborskega kliničnega centra. Obakrat bo organiziran brezplačen prevoz krvodajalcev do mesta odvzema krvi. Vsak krvodajalec bo prejel tudi darilce.

V Ljubljani bo kri mogoče darovati na zavodu za transfuzijsko medicino, in to v torek od 7. do 14. ure in v sredo od 7. do 16. ure. V Kopru pa bo akcija od danes do srede med 7.30 in 11. uro na centru za transfuzijsko dejavnost v izolski bolnišnici.

Študenti krvodajalsko akcijo pripravijo dvakrat letno, in sicer aprila in oktobra v različnih krajih po državi. Organizatorji ugotavljajo, da se vedno več mladih odloča za darovanje krvi. Velja tudi, da tisti, ki je kri daroval enkrat, jo bo zagotovo daroval še kdaj, "saj se zaveda, da s tem pomaga reševati zdravje ali življenje ljudi".

Namen študentskega krvodajalskega tedna je spodbuditi mlade k sodelovanju in ustvariti zavedanje o pomembnosti življenja vsakega posameznika. "Študenti, ki so dobrega zdravja, bodo lahko prispevali del svoje tekočine življenja in tako nekomu izboljšali kakovost življenja ali ga celo rešili," so sporočili organizatorji.

Al. Ma.
Prijavi napako
Komentarji
izo
# 09.10.2017 ob 12:31
a da bi en enkrat pohvalil našo mladino? take akcije pa res drugega kot pohvale ne zaslužijo.
stewie
# 09.10.2017 ob 11:43
Tudi na Sorosevi mednarodni univerzi? :)
Ori
# 09.10.2017 ob 18:15
Medtem so v Kaliforniji (ZDA) liberalni progresivci dosegli, da ni več kaznivo zamolčanje okuženosti s HIV-om pri darovanju krvi ali pri spolnih donosih. Res velik napredek proti diskriminatorskimi in homofobičnimi zakoni. LINK Še en velik napredek.
stewie
# 09.10.2017 ob 10:27
Pravi študentje raje častijo pol litra rdečega vina. Lahko tudi naranost iz telesa, kot kri.
Ori
# 09.10.2017 ob 17:57
Že prihaja nagrada: nova zdravstvena reforma. Višji prispevki in krčenje plačanih pravic.
ElTorro
# 09.10.2017 ob 12:20
@johnsmith

Častijo prost dan in malico.

In kaj naj s krvjo, če je doniramo preveč? Bolje da jo prodajo v tujino, kot pa da ji vržejo stran, se ti ne zdi? Gre za dodaten priliv denarja v naše zdravstvo, in to ne more biti slabo.

Kaj so privatizirali? So bolnišnice in zavod za transfuzijsko medicino v zasebni lasti?

Pišeš neumnosti...
oziris.va
# 09.10.2017 ob 11:09
Npr. na Madžarskem za darovanje krvi študent dobi kreditne točke.
Belina
# 11.10.2017 ob 11:56
@Ori, samo poglej kdo je eden izmed sponzorjev tega kriminalnega zakona. Senator Scott Wiener, apologetik LGBT skupnosti. Je kristalno jasno čemu spremeba tega zakona.
Kot je znano so Aids v ZDA razširili preko homoseksualne skupnosti v San Franciscu in New Yorku, z eksperimentalnim cepivom hepatits b... rense.com/general68/gayex.htm
AIDS je biološko orožje razvito v Fort Detricku, kombinacija Visna virusa in virusa goveje levkemije...
Primer nacističnega kartela Bayer pa je že pozabljen ali kako? Sredi osemdesetih let 20.st je Bayer prodajal v Latinsko Ameriko, Azijo in nekatere evropske države "zdravilo" za hemofilike(prepovedano v ZDA) v obliki koncentrata Factor VIII, za katerega so vedeli pri Bayeru in FDA, da je okuženo z virusum AIDS. Seveda nihče ni odgovorjal za to pošastno dejanje.
https://youtu.be/wg-52mHIjhs
johnsmith
# 09.10.2017 ob 11:55
Zanimivo, Center za transfuzijsko medicino pa nikoli ne časti. Samo organizirajo akcije in potem trkajo na zavest prebivalstva, da za dobrobit Slovencev darujejo kri, ki jo potem preprodajajo tudi zunaj meja.
Še ena socialistična navada, ki so jo lepo sprivatizirali.
Kazalo