V bolnišnici so zagotovili, da je delo v urgentnem centru varno tako za bolnike kot zdravstveno osebje. Foto: BoBo
V bolnišnici so zagotovili, da je delo v urgentnem centru varno tako za bolnike kot zdravstveno osebje. Foto: BoBo

Člani zavoda so sklenili, da o ponujenih odstopih do konca preiskave ne bodo odločali. Že pred sejo je svet dobil tudi dopis kolegija predstojnikov bolnišnice, v katerem so člane sveta pozvali, naj odstopa ne sprejmejo. Za direktorico stojijo tudi zaposleni v bolnišnici, pod pismo podpore, ki so ga poslali svetu zavoda, se je podpisalo okoli 190 zaposlenih.

.

"Tako smo se pač odločili, treba je počakati, preiskave potekajo," je povedala predsednica sveta zavoda Manfredova in dodala, da bodo počakali, da se zadeve razčistijo, in bodo potem ukrepali.

Sodelovali bodo le še s preiskovalci
Svet zavoda je sprejel tudi sklep, da do konca preiskave vodstvo bolnišnice ne bo več dostopno za medije, saj bo sodelovalo le s preiskovalci. Za tako potezo so se odločili, ker bodo na tak način zaščitili osebno integriteto vodstva bolnišnice.

Na šempetrski urgenci sicer poteka intenzivna kriminalistična preiskava, ki gre v smeri utemeljevanja suma uradno pregonljivega kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

V bolnišnici so že zagotovili, da je delo v urgentnem centru varno tako za bolnike kot zdravstveno osebje, saj so nepravilnosti v napeljavi plinov, ki so bile usodne za 52-letnega bolnika, odpravili.