Zdravje
Konrad Kuštrin
Stavka bi bila slaba za vse, je prepričan predsednik Fidesa Konrad Kuštrin. Foto: BoBo
fides
Fides bo zaradi neizpolnjenih vladnih zavez odločal o odmrznitvi stavke. Foto: BoBo
VIDEO
Zdravniki končali zamrznj...

Dodaj v

Fides prekinil spomladi zamrznjeno stavko

"Z nadaljevanjem stavke bi škodili predvsem bolnikom"
15. november 2017 ob 07:46,
zadnji poseg: 15. november 2017 ob 14:29
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Na izredni letni konferenci Fidesa so sklenili, da bodo spomladi zamrznjeno stavko prekinili, čeprav vse zaveze vlade iz stavkovnega sporazuma še niso uresničene. To ne pomeni, da od zahtev odstopajo, je dejal Konrad Kuštrin.

Po besedah predsednika sindikata Fides Konrada Kuštrina sicer še ni uresničena odprava 57. plačnega razreda kot plačnega stropa za zdravnike, še vedno pa ni zaživel niti variabilni del nagrajevanja na sekundarni ravni. Na primarni ravni ponekod je, je pa to odvisno od managementa, je dodal.

Odločitvi, da kljub temu prekinejo stavko, je botrovalo več razlogov. "Razmere v slovenskem zdravstvu so že sedaj skoraj takšne, kot da bi stavka potekala, z njenim nadaljevanjem pa bi škodili predvsem bolnikom," je pojasnil predsednik Fidesa in dodal, da si tega seveda ne želijo. Poleg tega ocenjujejo, da se je lažje pogajati, ko ni stavke in "niso pod takšnim pritiskom".

Kuštrin je ob tem napovedal, da bodo glede na ponedeljkov sestanek pri predsedniku vlade Miru Cerarju obiskali predsednike vseh koalicijskih in vseh opozicijskih strank, da jim argumentirano predstavijo svoje zahteve ter jih prepričajo v svoj prav. Verjame, da je politika tako trezna in tako pametna, da bo naredila prvi korak k umiritvi razmer v zdravstvu. "Da se stavka preneha in da se realizira stavkovne zahteve, je prav gotovo prvi korak," je še menil.

Ministrstvo: zaveze smo izpolnili
Na ministrstvu za zdravje so dejali, da so svoj del zavez iz sporazuma izpolnili, saj po vseh javnih zavodih potekajo napredovanja v višje specialiste. Na primer, v ljubljanskem UKC-ju jih od skupaj 622 kandidatov v ta naziv napreduje polovica, na letni ravni to pomeni dodatnih 2,4 milijona evrov stroškov. Višjo plačo bo imelo tudi dobrih 3.500 zaposlenih z izhodiščnim plačnim razredom do 26. plačnega razreda, kar na leto prinese še skoraj štiri milijone dodatnih stroškov. Če napredovanja tečejo bolj ali manj gladko, pa se znova odlaga izplačilo variabilnega nagrajevanja za skrajšanje čakalnih vrst.

Na ponedeljkovem srečanju pri Cerarju je minister Boris Koprivnikar izrazil pričakovanje, da bi do konca tedna morda našli rešitev glede sprostitve 57. plačnega razreda, zdaj najvišjega predlaga pri 60. razredu, Fides pa na drugi strani pričakuje najmanj 65. plačni razred za vrhunske strokovnjake, in to ne le zdravnike.

G. K.
Prijavi napako
Komentarji
SamoRes
# 15.11.2017 ob 07:54
Čas je da začnemo mi stavko proti zdravnikom.
Ko pride v trgovino, k frizerju ali v hotel bomo reklu: za zdravnike zaprto.
Naravnost gnusno je, da najbolj plačani v državi zahtevajo vedno več, medtem ko najmanj plačani v državi ne morejo preživeti s svojo plačo. Najprej se bo v tej državi poskrbelo za najšibkejše. Dovolj!
levidevžej
# 15.11.2017 ob 08:15
Res je skrajni čas, da se tudi navadni državljani, ki vse skupaj plačujemo, odločimo za stavko.
Ko prideš do zdravnika, bi po njihovem moral biti totalno srečen, da so te utegnili sprejet in blagovolili pregledat.
Vsi bi morali rečt, ta teden stavkamo, za zdravnike ni uslug, storitev.
Podobno je s tovornjakarji, ki sicer že nekaj časa niso grozili s kakšno zaporo ceste. Ko bi oni blokirali cesto, bi jo pa mi navadni državljani čez par dni nazaj.
Pa ne mi zdaj tule nabijat kako bomo tekli k zdravniku, ko bomo zboleli, ali kako bomo brez robe v trgovini brez tovornjakarjev.
Zame je večina poklicev spoštovanja vredna, ne maram pa, da nekdo izkorišča svoj položaj in izsiljuje vse ostale. Pa naj začnejo stavkat še komunalci, pa čistilke, pa trgovke. Predstavljajte si stavko trgovk/trgovcev. Po dveh dneh je polovica folka lačnega, ker doma nimajo zalog. Takrat bi šele vidli kako smo odvisni od malih ljudi, ki so danes tiho in nosijo breme, da se lahko eni delajo pomembne.
samba
# 15.11.2017 ob 08:46
Fantje so "zavohali" malo več denarja v proračunu.
OGABNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
daminov
# 15.11.2017 ob 08:27
Vsako leto pred volitvami ista pesem, najprej brez sramu zdravniki zahtevajo še več, kar hitro za njimi pa še šolniki. Menda je zdravnikov vedno kronično premalo. Kaj pa, če bi delali na dve izmeni? Popoldan zdravstvo v javnem sektorju ne obratuje več, takrat se "zažene" privat. Z istimi osebki, seveda.
AM
# 15.11.2017 ob 08:34
Zdravnikom so se v zadnjem letu že 2x zvišale neto plače.

Najprej s spremembo plačne lestvice, kjer so najbolje plačani zopet dobili največ,
potem pa še s spremebo davčne zakonodaje, kjer so tistim nekaj procentov, ki prejemajo najvišje plače le-te zvišali. (Da ne bo pomote: Vsak, ki je specialist, je dobil več, mladi zdravniki in tisti brez specializacije pa ne.)

Sedaj ponovno hočejo več.
conanbarbarian
# 15.11.2017 ob 08:51
Zdravniška mafija, nikoli ni dovolj ! Samo denar, denar, denar !
Gams
# 15.11.2017 ob 08:37
Plače 1:5 in premierja ki bi znal udariti po mizi bi rabli gremo vsi stavkat
gremyus
# 15.11.2017 ob 08:12
Tisti ki rešujejo življenja ali izboljšajo kakovost življenja bolnikom, ki res delajo s srcem in dušo za dobro ljudi, bi jaz dal komot trikratno plačo. Vse ostale bi pa nagonu krampat, da bi se kar kadil. Sploh pa tiste, ki se jih dobi na laži, ali pa da peljejo umazane posle. Tud za to bi poskrbel, da bi trajno izgubil licenco. Me zanima, kdo bi se pol še upal kakšna umazana posla peljat. Ker je pa pri nas tako, da se vse pusti in gre toleranca do vesolja pa nazaj, je tako kot je. To kar se dogaja, ljudje božji, je čisti kriminal in država se obnaša tako, kot da skoraj to podpira. Ne vem v čem je problem kopiranja skandinavskega modela, ki funkcionira. Naj se gredo naši zelenci malo gor, h prjatlom Svenom učit, kako se pelje zdravstvo. Nesposobneži ... Mene volte za predsednika, madonca bi tak red naredu, da bi se kar kadil.
nonparel
# 15.11.2017 ob 09:31
Mladina, 25. 11. 2016

Kuštrin je seveda sicer močno sporna osebnost: ne nazadnje ves čas med običajne sindikalne zahteve vpleta tudi zahteve po privatizaciji zdravstvene dejavnosti in niti ne skriva da je povezan s tistimi, ki poskušajo zdravstveno dejavnost sprivatizirati. Poleg tega je že nemalokrat sindikat izkoristil v korist stranke stranke, ki ji pripada, SDS.


Marsikomu pisanje Mladine smrdi, ampak to kar so napisali zgoraj, drži. Ni čudno, da imamo z našimi dohtarji toliko težav, saj ima zdraharska stranka velik vpliv na ta dohtarski ceh.
Vseskozi z svojim političnim delovanjem rušijo javno zdravstvo, in se trudijo da bi se uvedlo privatno zdravstvo po vzoru ZDA. Zdravje za bogate, bolezen in smrt pa za tiste, ki si dragega privatnega zdravstva ne bi mogli privoščiti. Samo poglejte koliko slovenskih državljanov ima nizke dohodke, pa boste dobili ogromno število teh drugih, ki bi v primeru takšne privatizacije zdravstva ostali brez prave zdravstvene oskrbe.
garmond
# 15.11.2017 ob 09:05
Ta "lepotec" na zgornji sliki je z svojim delovanjem tudi veliko prispeval k stanju v našem zdravstvu kakršno je danes. Ena izmed njegovih glavnih "vrlin" je pohlep, ki ga kot virus prenaša na druge v njegovem cehu.
AM
# 15.11.2017 ob 08:35
Sicer pa podpiram, da se gre v vseh zavodih na dvoizmensko delo, tako se bo lahko zaposlilo več kadra, čakalne vrste se bodo zmanjšale.
AM
# 15.11.2017 ob 08:40
"v ljubljanskem UKC-ju jih od skupaj 622 kandidatov v ta naziv napreduje polovica, na letni ravni to pomeni dodatnih 2,4 milijona evrov stroškov. "

Najbrž gre za napako v članku, ker tako kot je napisano, jaz razumem takole.
50 % od 622 kandidatov = 311. 2,4 milijona / 311 = 7717 EUR / zdravnika, oziroma, 643 EUR / zdravnika na leto. Se pravi, se je polovici specialistov povečala plača za več kot minimalno plačo vsak mesec. In to v vladi, kjer sedijo tudi Socialni demokrati, ki naj bi zagovarjali malega delavca, tistega s plačo nižjo od povprečne ?
AM
# 15.11.2017 ob 08:30
Money Money Money.....

Se očitno rima z Kuštrin, Kuštrin, Kuštrin, ....
AlBundy
# 15.11.2017 ob 11:24
Konrad Kuštrin, osebek, ki svojega Mercedesa brez slabe vesti pusti na parkirnem mestu, ki je namenjeno invalidom. Zanimivo in obenem pomenljivo, ni kaj ...
cairns
# 15.11.2017 ob 10:08
Se bodo zdravniki odločili za odmrznitev stavke?

Čisto izsiljevanje.

Mogoče pa bi bil čas da ljudje stavkamo proti zdravnikom. Čakalne vrste so nenormalno dolge, nedotakljivost zdravnikov pa ostaja prioriteta vseh vej oblasti.
SamoRes
# 15.11.2017 ob 10:34
samba
# 15.11.2017 ob 08:47
Ko bodo volitve pa spet nasedajte "rdeči" združbi ki vas bo ogulila do kosti.

Daj ne nabijaj.
v času vlade Janeza Janše je bilo na začetku mandata število javnih uslužbencev 150.177, decembra 2008 pa že 155.935, torej 5758 več.
Skippy
# 15.11.2017 ob 08:53
To je najbolje plačan poklic v državi. Nikjer drugje ne dobiš 100k bruto za tako malo dela.
gubceva11
# 15.11.2017 ob 14:54
Preračunljivi dr. Kuštrin, je prejel signal iz onostranstva!? "Nema više zajebancije".
Dr. Kuštrin! Dokler, bolniki čakajo na posamezne preiskave in operacije več kot eno leto, dokler je ogroženo zdravje otrok zaradi nesoglasij v zdravstvu, dokler se posamezni zdravniki navkljub neskončnim čakalnim dobam, borijo samo za svoj položaj in vsakih šest mesecev v slovenski družbi povzročate nelagodje in srd, saj le ta odvaja enormna sredstva zavarovancev zato, da se vi občasno poigravate z razpoloženjem poleg bolnikov tudi državljanov. Glede nato, da vam je država-državljani zagotovila brezplačno šolanje in dodatne špecializacije je najmanj, kar državljani pričakujemo od vas, da če že imate kruh v državni ustanovi, ji vrnite vsaj dostojen odnos. Nisem strokovnjak, ampak strah me je, da bi me nekoč zdravil človek, ki se mu gre samo zato, da bi imel daljšo jahto.
Atomsk
# 15.11.2017 ob 14:42
Pohlep ne pozna meja.
qayxc
# 15.11.2017 ob 11:40
Polhen kufer imam že teh požrešnih zdravnikov in šolnikov, dajmo enkrat delavci napraviti eno zborovanje ali protest proti njim, mislim, da komur uspe kaj takega udejanit, dobi tudi dosti političnih točk, za drugo leto pred volitvami.
acoschwanz
# 15.11.2017 ob 08:22
SamoRes: vprašaj mlade zdravnike, kaj si mislijo o tej stavki.
wax
# 15.11.2017 ob 15:26
Koni se je vrnil z dopusta..
bistri08
# 15.11.2017 ob 11:42
Tudi tukajšnji komentatorji so veliko pripomogli, da elita še bolj bogati.
Razni klovni in klip klapi venomer ščitijo bogatune. Je ni novice, da ne bi pisali nebuloze.
KK Partizan
# 15.11.2017 ob 10:05
V bolnicah je tako, ko prideš te najprej sprejme sestra ali tehnik, potem ti ona/on pomeri vse, napiše ves tvoj sprejem, vse pregleda in šele potem pride zdravnik za 5 minut in potem je spet vse na sestrah ali tehnikih, na njih ki dobijo 900 bruto... Tako da lahko rečem svaka čast njim in tudi zdravnikom,ki se res posvetijo pacientom predvsem mladim ki se jih zelo izkorišča in te stari dobivajo še evrčke na njihov račun. Enough is enough, večje kot majo plače, več hočejo.
mr. pp
# 15.11.2017 ob 14:35
Dokler imajo medicinske sestre tako majhne plače, naj bodo zdravniki samo tiho! Obravnavajo jih pa kot ničvredne sužnje. Seveda ne vsi, ampak sem osebno večkrat videl, kakšne odnose imajo. Kot da so bogovi... Da ne omenjam čistilk v kliničnem centru, ki jih je dobesedno strah, da ne bi bile slučajno za sekundo v napoto zdravniku. Ne vem, a je na zdravstveni fakulteti predmet Večvrednost in napuh? Še enkrat, na srečo je veliko izjem, a splošno stanje je zaskrbljujoče.
AM
# 15.11.2017 ob 08:44
gremyus : Mene volte za predsednika, madonca bi tak red naredu, da bi se kar kadil.

Predsedniške volitve si pravkar zamudil, ostanejo ti državnozborske drugo leto. Ustanovi svojo stranko, predstavi program,....
tu in tam
# 15.11.2017 ob 16:05
@fritaja
>>Državljani bi še vedno plačevali obvezne
>>prispevke, le oni bi se kot privatniki iz teh napajali.
Hm, tako deluje sistem po vseh Z državah, ki jih tako radi dajete za zgled dobro urejenega zdravstva. Od Avstrije, preko Nemčije, skandinavskih držav, do Kanade.
Victoria113
# 15.11.2017 ob 15:23
Zdravniki jama brez dna, več jim daš, več hočejo...nikoli dovolj.
bistri08
# 15.11.2017 ob 11:38
Ne razumem, zakaj ima zdravnik 2x večjo plačo kot inženir z dr. naslovom.
Ne razumem zakaj, zakaj ima direktor državnega monopola 2x večjo plačo kot ministri.

Samo ugibam, da zato, ker volimo vedno iste v različnih preoblekah. Ščuke pa ni, da bi pognala krape iz mirujočega položaja.
Mikita
# 15.11.2017 ob 17:32
Kuštrinov sindikat se je odločil podaljšati čakalne vrste.
Atomsk
# 15.11.2017 ob 14:45
In ja, vlada se mora enkrat naučiti, da bo z popuščanjem zgolj poglobila problem zdravnikov in njihovih plač ter, da imamo ljudje že več kot dovolj, da nam en (neizvoljen) lobi kroji usodo.

Če bi bile jutri volitve, bi z veseljem oddal glas tisti stranki, ki bi si upala, da ji zraste hrbtenica in bi ustavila zdravniško pokvarjenost, ki je, mimogrede, glavni vzrok za slabo stanje našega zdravstvenega sistema.
gubceva11
# 15.11.2017 ob 18:45
Emsho...
Kako lahko od bolanega človeka pričakuješ čustveno realno reakcijo na nesprejemljiva bluzenja o sindikalnih in ostalih nestrokovnih stališčih. Neskončnost in brezčastnost ponavljajočih izgovorov za katastrofalno situacijo v zdravstvu, od katere ima nebroj ljudi korist je kriminal. Zadeva postaja absurdna do skrajnosti. Ne vem, ali kdo beleži leta sprenevedanja in kolektivne kraje denarja iz zdravstvene blagajne. Je pa dejstvo, da to občutijo državljani-bolniki in plačniki. Človek nebi verjel, zdravniki sploh nikoli ne mislijo biti bolani. Naj se jim tudi moja želja izpolni.
Emsho
# 15.11.2017 ob 18:26
Pred leti sem že napisal, a bom ponovil. Če se kmalu kaj ne ukrene, bo sistem razpadel in dobili bomo teksas - znajdi se kakor veš in znaš. In ne, to ni zdravstveni sistem ZDA...v tem primeru je njihov sistem najbolj socialni model na svetu napram temu, kar bo nastalo pri nas...

Je pa možno, da bo vmesna stopnja podobna ameriškemu sistemu, ki so ga ravno tako zafurali od 1930 naprej in je danes tak, da zaradi 2 vladnih popravkov zakona (Hill Burton Act leta ´46 in EMTALA l ´86), danes večina oskrbe zagotovijo njihove ER enote. Ta nevarnost obstaja tudi pri nas - če se izseli kritična masa zdravnikov, bodo preostali pokrivali samo še nujno medicinsko pomoč...ker za kaj več jih ne bo. In kakšna je kvaliteta takšne oskrbe, dobro vidimo na zdravju američanom, ki jim je več bonitetnih hiš predvidelo bankrot države zaradi naraščujočih stroškov za zdravljenje kroničnih nenalezljivih bolezni do leta 2025.

In vsi komentarji v smuslu - naj uvedejo troizmensko delo!? Saj ne vem a naj se smejem ali držim za glavo...dajte preračunat koliko zaposlenih rabite za troizmensko delo. Poleg tega je trenutno problem, da praktično vsi izvajalci oddelajo 120% programa, za več pa ni denarja...

Vsi se pritožujejo, da denar ponikne, ko pa se predlaga, da bi mogoče poskusili z drugačno ureditvijo, ki po svetu dokazano manj troši denar, pa so vsi proti in branijo obstoječe T.O.Z.D.-e.
Emsho
# 15.11.2017 ob 18:05
Kako zblojeno je mnenje ljudi, je vidno po komentarjih:

Sindikat zahteva vpeljavo normativov in standardov, ki bi pacientom omogočili, da bi jim zdravnik lahko namenil več časa - komentarji: barabe, bogovi v belem, samo za denar jim je, krivi so za čakalne vrste.
Sindikat in zbornica poskušata zadržati zakon, ki bo še poslabšal dostopnost in podaljšal čakalne dobe: komentarji: barabe, bogovi v belem, samo za denar jim je, krivi so za čakalne vrste.
Sindikat se pred dnevi oglasi, da večina dogovorov (vključno z normativi) v podpisanem sporazumu ni bila izpolnjena (ministrstvo odkrito laže nasprotno, novinarji pa jim držijo štango, ne da bi preverili). Ne gre za novo zvišanje, ne gre za nove zahteve, le za leto dni stare zaveze, ki so jih gladko požrli! - komentarji: barabe, bogovi v belem, samo za denar jim je, krivi so za čakalne vrste.
Sindikat odmrzne stavko - komentarji, barabe, bogovi v belem, samo za denar jim je, krivi so za čakalne vrste.

Danes popoldne se sindikat odloči, da ne bo odmrznil, ampak celo prekine stavko, ker bi to še poslabšalo stvari za ljudi- komentarji: barabe, bogovi v belem, samo za denar jim je, krivi so za čakalne vrste.

Upam, da vam je jasno, da ste s takšnim obnašanjem pacienti vsi skupaj... zelo malo jih je danes očitno sploh sposobnih treznega razmišljanja... In to iracionalno razmišljanje bo zabilo zadnji žebelj v krsto. Ni vzrok razpadanja (ta je na politikih), je pa zadnji sunek pred prepadom.
tu in tam
# 16.11.2017 ob 14:17
@Sandalovina
>>"Pa še vedno Sandalovina NI ODGOVORILA, zakaj
>>se ne moremo zgledovati po Kanadi. Oziroma JE
>>ODGOVORILA, da Slovenija ni Kanada."
Sandalovina v šoli:
Tršica: "koliko je 1+2?"
Sandalovinčica: "Ni 4."
In potem se je Sandalovinčica razburja, zakaj je dobila cvek, saj je vendar odgovor pravilen.
garmond
# 16.11.2017 ob 13:03
Po nekaterih komentarjih se vidi, da pod tem člankom komentirajo tudi zdravniki.
Kuštrin med drugim tudi zahteva, da v njihovem cehu ne bi bilo omejitev plač navzgor.
Zdravniki, vi kar pridno praznite zdravniško blagajno in negujte svoj pohlep, pacientom pa pač kolikor ostane. Pa kaj bi se sekirali zaradi njih... Se vprašujem ali imate ponoči miren spanec.
Sandalovina
# 16.11.2017 ob 10:50
forhand

Mislite, za zdravniški poklic.Strinjam se z vami.
forhand
# 16.11.2017 ob 10:09
Kuštrin je izsiljevalec brez primere in sramota za sodniški poklic.
tu in tam
# 15.11.2017 ob 19:35
@Sandalovina
Pa daj že konkreten predlog, kako bi uredil to "krajo" denarja.
Kakšen nadzor bi uvedel.
Več kot očitno sistem, kjer se lastniku zdravstvenega zavoda fučka za finance, ne deluje.

A ja, še vedno čakam tvoje odgovore na nekaj vprašanj. Dobim pa smo ene politične prazne floskule.
21.12.2012
# 15.11.2017 ob 18:41
haha, za bolnike mu (jim) gre.
no, mogoče pa ni daleč od resnice, saj jih jaz dojemam kot bolnike, s kakšno F narci ego diagnozo.
tu in tam
# 15.11.2017 ob 18:14
@Skippy
>>na internetu imaš kar nekaj inšpekcijskih odločb
>>glede izračuna zdravniških plač.
Prosim, če se ti da, da jih vidim.
Pa ne več kot, recimo, 4 leta stare.
Skippy
# 15.11.2017 ob 17:57
@tu in tam
na internetu imaš kar nekaj inšpekcijskih odločb glede izračuna zdravniških plač. Poišči si jih in boš videl, koliko dejansko zaslužijo z bonusi.
Emsho
# 15.11.2017 ob 17:29
Problem urejanja zdravstva je v tem, da:
- uporabniki storitev nimajo znanja o ustroju tkšnih sistemov po svetu in pri nas, trenutno pa bijejo boj proti in ne za neko rešitev. Uporabniki bi se morali boriti za to, da bi imeli polico v kateri bi bilo črno na belem, kaj in kako hitro jim neka storitev pripada in to je vse. Če potem to storitev dobijo v vrhunskem centru, kjer je čakalnica v zlatu, ordinacija pa v diamantih, še toliko bolje, ker očitno delajo dobro...

- politiki, ki bi morali zdravstvo organizirati tako, da bi bili njegovi uporabniki obravnavani enakopravno (ne enako) in kvalitetno (določiti kvalitativne standarde in izvajati nadzor), nimajo v štartu dovolj znanja, se niso pripravljeni naučiti in samo bijejo bitko kdo od "naših" bo ostal v mreži izvajalcev/ dobaviteljev /informatikov in koga od "njihovih" morajo onemogočiti... Nobene vizije, plana, standardov ali izboljšav...čisti samoohranitveni samoupravni nagon. In potem se premier ukvarja z nabavo sekret papirja in sklicevanjem izrednih sej za izbiro nekega izvajalca (md medicina), čeprav so pred ustavo in po zakonu vsi izvajalci enaki in že samo dejstvo da se jih obravnava posebej, kliče po zlorabi...

- zdravniki, ki imajo večinoma znanje o organizaciji in bi lahko (tudi so) podali pripombe k spremembam, pa jih nihče ne upošteva, poleg tega pa vsakič počepnejo pred neumnostmi politikov in se ne znajo zorganizirat, da bi rekli mi v tako kaotičnem in za paciente nevarnem sistemu ne bomo več delali, hvala, nasvidenje...
Namesto tega se že 26 let trudijo popravljat sistem z lastno improvizacijo, za katero so kaznovani s strani pacientiov (ki niso bili deležni takšne improvizacije) in politike...
donnamiller
# 15.11.2017 ob 11:50
Levidevžej. Stavka je vedno izsiljevanje, v vseh poklicih. Zadnji izhod, ko pogajanja niso uspešna. Krivdo za to nosita obe strani. Stavka je oblika pritiska, opozorilo. Nobena stavka ni prijetna.
tu in tam
# 15.11.2017 ob 09:32
@Skippy
>>To je najbolje plačan poklic v državi. Nikjer
>>drugje ne dobiš 100k bruto za tako malo dela.
100k je samo poračun za lani. Tekoče plače so še višje.
Pojdi, pridruži se jim. Zahteve so minimalne, ena diploma iz Prištinske fakultete, pa je.
tu in tam
# 16.11.2017 ob 15:52
@Sandalovina
Zakaj se režiš? Ker sem uganil?
Sandalovina
# 16.11.2017 ob 14:41
Dr. Radio, dr. tu in tam

Ha,-ha-ha-ha......................................
...........
Radio
# 16.11.2017 ob 13:46
@sandalovina:

Hvala za citat. Pa razumeš tudi pomen? Na moje vprašanje, zakaj ne moremo sprejeti zakonodaje kot jo ima Kanada, Danska, Nizozemska ali Norveška, si odgovorila, da Slovenija ni Kanada.

Nato pa je sledilo vprašanje, zakaj pa lahko sprejemamo zakonodajo po vzoru nekdanjih republik sovjetske zveze, če Slovenija ni Belorusija.

In na to nisi odgovorila.
Sandalovina
# 16.11.2017 ob 12:17
Radio, 15.11.2017 ob 20:47

"Pa še vedno Sandalovina NI ODGOVORILA, zakaj se ne moremo zgledovati po Kanadi. Oziroma JE ODGOVORILA, da Slovenija ni Kanada."
Radio
# 16.11.2017 ob 10:54
Kakšne neresnice? Da ne odgocarjaš? Saj si sama napisala, da nisi dolžna odgovarjat. Zdaj pa pišeš, da si odgovorila, in da mi odgovor ni bil pogodu ter naj bi s prijavo (čudežno?) prepričal administratorja, da zbriše tvoj komentar.

Še nikoli nisem prijavil nobenega komentarja. Sicer pa kdorkoli bi to naredil bi ga administrator ignoriral, saj ne upošteva lažnih prijav.

Vedno lahko odgovoriš na moja vprašanja tudi prek zasebnega sporočila ali pa ga napišeš, shraniš in objaviš še enkrat, če ti ga kdo izbriše.

Še eno vprašanje - katero neresnico sem zapisal. Prosim za citat. Poleg tega si zapisala, da sem v isti sapi zapisal: “oziroma je odgovorila, da...”. Kje sem to zapisal? Čedalje bolj se zapletaš, kar je tvoja pravica, ki neodvisnemu bralcu kaže na težo tvojih argumentov.
Kazalo