Zdravje
(2)
dojenček
Med okvare celotnega prebavnega trakta sodijo anorektalne atrezije, Hirschprungovo bolezen, hipoplazije in atrezije ozkega črevesa, sindrom kratkega črevesa, atrezije požiralnika (ezofagusa), Crohnova bolezen, ulcerozni kolitis. Foto: Pixabay

Dodaj v

Invalidsko društvo Kengurujček ima zaradi svojega imena težave z darovalci

Društvo združuje otroke z okvarami celotnega prebavnega trakta
10. oktober 2018 ob 23:28
Medvode - MMC RTV SLO

Zaradi suma surovega ravnanja z otroki v zasebnem zavodu za varstvo otrok Kengurujčki ima Invalidsko društvo Kengurujček Slovenije, ki se financira izključno iz sredstev darovalcev, nevšečnosti. Podjetja oziroma družbe, na katere se obrača s prošnjami za pomoč, mu namreč niso več naklonjeni.

V omenjenem društvu si zato želijo, da bi javnost razlikovala med njimi in zavodom Kengurujčki. Kot sporočajo, so se leta 2003 registrirali kot Invalidsko društvo Kengurujček Slovenije in letos praznujejo že 15. obletnico obstoja.

Društvo so ustanovili starši otrok s prirojenimi in pridobljenimi okvarami celotnega prebavnega trakta. Namen društva je medsebojna podpora, pomoč, povezovanje in sodelovanje članov pri doseganju pravic iz zdravstvenega in socialnega varstva, pri zaposlovanju in oblikovanju zakonodaje.

Kot pravijo v društvu, jih žalosti, "da se v današnjem času dogaja kruto ravnanje z malčki, medtem ko se mi z našimi otroki borimo s krutostjo bolezni in napakami narave, na katere nimamo vpliva. Vsekakor pa se trudimo, da bi bili otroci zaradi svoje bolezni čim manj prikrajšani, čim bolj srečni in zadovoljni".

B. R.
Prijavi napako
Komentarji
firtoh
# 13.10.2018 ob 08:33
Kenguru je avtohtona slovenska žvad.
presenečen
# 12.10.2018 ob 23:17
Spremenite ime..
Kazalo